Gå til innhold

Hvor mye fravær


SlettProfil

Anbefalte innlegg

Hvor mye fravær sånn ca. er det greit å ha på vitnemålet fra videregående? Jeg går nå tredje året og har allerede vært borte 7 dager og begynner å tenke litt på at jeg kanskje ikke kan få mer fravær? Begynner jeg å nærme meg faresonen med tanke på fremtidige arbeidsgivere? =/

Endret av Lester Freemon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde 17% fravær i tysktimene på videregående. Jeg fikk brev hjem om at hvis jeg var borte mer kom jeg til å stryke i det faget. Rene dager er vel godt over 20-30 per år.

Etter det har jeg gått 3 år på høyskole.

 

Nå jobber jeg som byggingeniør. Har hatt 0 dager fravær siden jeg startet, og er på jobb selv om jeg er forkjølet o.l.. Skole og jobb er to vidt forskjellige ting, og det burde de fleste arbeidsgivere vite.

 

Uansett, 7 dager fravær er ingenting i det hele og store på et år. Det er faktisk LOV å være syk. :)

Endret av Kongklykken
Lenke til kommentar

Fraværet på videregående har i de aller fleste tilfeller ingenting å si hvis du har planer om høyere utdanning. I motsatt tilfelle vil mer enn 10 dager udokumentert fravær i løpet av ett år være nok til at arbeidsgiver rynker veldig på nesa, og med over 20 dager vil det nok bli vanskelig å få noe som helst. Dette varierer selvfølgelig veldig fra arbeidsgiver til arbeidsgiver, men det er tall jeg henter fra hukommelsen fra den tiden jeg gikk yrkesfag og ble pepret med slik informasjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke greit med fravær. Arbeidsgivere foretrekker personer uten fravær.

Dette er selvsagt ikke et fasitsvar, da det er mer enn én arbeidsgiver i Norge. Jeg hadde 4 dager og 36 timer på GK/VG1 og 0/0 de to neste årene, og hadde litt over fem i snitt alle årene. Jeg fikk ikke læreplass hos noen oljeselskaper (jeg regner med at det var en kombinasjon av fravær og snitt), men jeg ble oppringt av to bedrifter, og fikk tilbud etter søknad hos to andre bedrifter utenfor offshore bransjen.

Så helt ærlig tror jeg ikke 7 dager har så mye å si, men enkelte arbeidsgivere har så mye å velge i at dem kan ta kremen, og da gjør dem det. Andre lar være å ta inn elever med fravær osv. Noen tenker som Kongklykken, og sier at det er LOV å være syk, og at jobb og skole er to forskjellige ting.

Lenke til kommentar

Henger meg på sistemann.

 

 

Jeg vet godt at jeg ville sjekket fraværet dersom det var jeg som skulle ansette noen.

Om syv dager er mye eller lite er jo litt vanskelig å si. Det er jo uansett ikke veldig mye.

Får man seg en lungebetennelse så er man fort borte i noen dager, og dersom man vanligvis er frisk og holder seg på jobb så kan jo dette virke værre enn det egentlig er.

Tror de fleste arbeidsgivere har dette i bakhodet.

 

Uansett... Gå på jobb/skole når du er frisk. Er du syk så er du syk.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...