Gå til innhold

GSV Garnisonen i Sør-Varanger (Grensejeger)


SuuntoCore

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Rec eller Rek i Ops/Rek står for rekognosering forøvrig, men det er det heller lite av sånn grensa er organisert nå med 6 stasjoner, så det blir mest OPS bare. når det legges om til 2 sentrale stasjoner kan det kanskje ble mer rek'ing, siden gutta åpenbart ikke vil være like lommekjent i et begrenset område da, slik man er nå..

 

eneste gangen jeg husker at vi benyttet Ops/rek-laget til noe sånt var å få rekognosert bakken opp til Fop Charlie -dvs gå opp spor i dypsnøen, for oss som skulle komme med ryggsekkene fullastet med forsyninger etterpå.. :p

Lenke til kommentar

MEN, som OPS&REK eller VF er du fortsatt grensejeger og får være på grensa og løse oppdrag, samt leve med en liten tropp i 6 mnd. Og selv om du har en gitt primæroppgave betyr det ikke at du til en hver tid sitter foran PC-en eller i en MB og aldri får gå/kjøre patrulje, stå i tårn, chille ute ved et bål etc.

 

Mitt poeng: Grensa er the shizzle, ikke bli demotivert selv om du ikke får drømmestillinga.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Alle grensestasjonene har en OPS (Operasjonssentral). Uten å gå for mye i detalj kan jeg si at OPS / REC er der informasjon samles og bearbeides. En kontorjobb med andre ord. MYE dødtid.

 

Ikke hør for mye på Anathema, han er som han selv sier på OPSen og er altså ikke grensejeger i det hele tatt.

 

Det kan for all del ha endret seg, men i 2008 så ble vi fortalt at Ops/rek var de som hadde prestert best, og etter at Ops/rek var "selektert" så kom Patruljefører på annenplass.. Deretter resten av stillingene alt etter hvilken interesse og ønsker de hadde.

 

Ops/rek er mer skriving av diverse etteretningsrapporter og mer ansvar generelt.. Men også vanlige patruljer, qrf tjeneste og i det hele tatt alt som skjer på grensa. Både vanlig patrulje og Ops/rek har sine fordeler og ulemper.

 

"rek" biten betydde på vår stasjon bare at de fikk fly mest helikopter :p

 

At anathema sitter på ops-gsv og sier at de og de er de som ikke ga jernet i utdanningen blir bare så veldig, veldig feil... ta deg en bolle.

Lenke til kommentar

Har jeg tråkket en tidligere OPS/REK kar på tærne nå? :-)

 

Jeg vet åpenbart ikke noe som helst om hvordan det var i 2008, og det er jo strengt talt irrelevant. Det som betyr noe er hvordan det er NÅ. Jeg har tilbrakt mye tid på grensa, blant annet i form av hospitering som gikk over en uke. I tilegg reiser jeg ofte rundt på alle grensestasjonene og er innom deres OPSer. Så det at du forsøker å male et bilde av at jeg ikke har grunnlag for å uttale meg, er feil.

 

I år var det nesten ikke en eneste søker til OR. De som ble valgt ut til OR i år var de som var til overs i patruljene. (Noen søkere hadde de jo, disse er ildsjelene som får ting til å fungere ute på grensa. Synd det ikke finnes èn pr. stasjon pr. dags dato). La oss også være realistiske. Ved en reel situasjon blir ikke OR gutta sendt ut. Det er de som har den beste kunnskapen på datasystemene, de diverse rapporteringsmetodene osv.

 

Jeg sier ikke sort hvit at OR er en drittstilling, men det er aldri noe jeg kunne tenkt meg å gjøre selv. Det er min mening, folk er forskjellige. Noen vil sikkert like det også. :)

 

PS. Det er ingen helikopter på grensa lenger.

Endret av Anathema
Lenke til kommentar

Da har ting virkelig forandret seg, helt utrolig hvor store forskjeller det er bare fra år til år egentli, på grunn av nettop dette så bør alle som leser på dette i vente av å reise opp, ikke gjøre seg opp så sterke meninger om ditt og datt, da det ikke nødvendigvis stemmer lenger..

 

Vet dere ikke har Hokus lenger, det er synd og skam..

Lenke til kommentar

jeg var på grensa i 2008 og kan ikke si at jeg ikke kjenner meg igjen i anathema's beskrivelse.. ;) ja O/R får gjøre litt annet enn å sitte på ops'en med det er mer unntaket enn regelen og bare for å gi dem litt avveksling.. at O/R-gutta ble fortalt at de ble selektert først, kan jeg også bekrefte, men mye av det som blir sagt av sånne ting er jo bare for på plante litt stolthet og sikre et minimum av motivasjon -for det trengs i sånne stillinger.. det blir som med GAKP som blir skrytt opp i skyene ved enhver anledning -ja GAKP er kjempeviktige å ha, O/R og VF også, men uansett hvordan man vrir og vender på det så er det ikke disse som utfører garnisonens hovedoppdrag..!

Endret av Joaaso
Lenke til kommentar

at O/R-gutta ble fortalt at de ble selektert først, kan jeg også bekrefte, men mye av det som blir sagt av sånne ting er jo bare for på plante litt stolthet og sikre et minimum av motivasjon -for det trengs i sånne stillinger.. det blir som med GAKP som blir skrytt opp i skyene ved enhver anledning -ja GAKP er kjempeviktige å ha, O/R og VF også, men uansett hvordan man vrir og vender på det så er det ikke disse som utfører garnisonens hovedoppdrag..!

 

Vel, ikke at jeg er helt uenig med det du skriver, men det ene av våres O/R lag besto av tre karer på rundt 100kg hver som hadde bært tyngst, og trukket mest pulk iløpet av hele grkpu.. Han ene ble også andbefalt til MOT laget.. den andre fra vår stasjon som ble andbefalt var den som fikk prisen for årets jeger (eller hva det hvar) etter grkpu..

 

Så om noen påstår at O/R lag anno 2008 var de som ikke helt klarte brasene, så klarer eg desverre ikke ta dem seriøst.. Alle på våre O/R lag fullførte både vinterdrill og patruljeløpet, i motsetning til flere av gutta på de "ordinære" lagene...

 

Hvordan det var på andre stasjoner har eg dog lite peiling på..

Lenke til kommentar

[om noen påstår at O/R lag anno 2008 var de som ikke helt klarte brasene

ikke på generell basis nei, mitt inntrykk er at de forskjellige rollene blir gitt til de som er best på det aktuelle området.. og er man ikke best i noe så plasseres man der det er hull som må fylles og O/R kan være et typisk sted det kan være hull.. flere av de som var O/R hos oss stod på vent en stund etter at vi andre var blitt fordelt på stasjonene, mens hos de vanlige patruljene var det motsatt; der var det for mange folk og konkurranse om plassene.. mulig det gjøres forskjellig i ulike tropper, stasjoner og kontigenter, men jeg mener det er ganske innlysende uansett at om man er best til å gå langt og bære tungt, da blir man ikke plassert på opsen..

Lenke til kommentar

Jeg vil si at alle er essensielle for garnisonens eksistens og drift.

uten tvil..! poenget var bare at det er de vanlige grensejegerne som er kjernen i alt som foregår der oppe.. grensejegerne kan i prinsippet fortsatt gå patruljer og observere uten service-apparatet rundt, det blir bare jævlig mye mer krevende.. serviceapparatet rundt derimot har ikke noen jobb å gjøre om ikke grensejegerne er der.. altså kommer serviceapparatet i andre rekke, selvom de er viktige.. og da sier det seg selv hva som i realiteten har pri 1 når det selekteres.. det hjelper lite om det sitter en gjeng dritbra jegere inne på ops'en hvis ikke mob-patruljene har gode nok folk til å utføre oppdragene på en tilfredstillende måte..

Lenke til kommentar

Hva vil du vite om?

 

Diverse stillinger

 

Tren-soldat (Sjåfør)

Stabs-soldat (Diverse støtteoppdrag + vakta)

Sambands-soldat (OPS GSV og relè)

 

Innad i de forskjellige troppene er det mange forskjellige stillinger.

I Stab finner du feks portvakter, vaktkommadører, presteass, idrettsass, velferdsasser, osv.

 

I GRKP er jo stillingene kjent for de fleste

 

Patruljefører

Speider

Samband

Sanitet

 

+ Vognfører

+ Ops og rec

 

I tillegg har vi en liten tropp som heter TSG (Teknisk sensor gruppe, eller taktisk skarpskytter gruppe som de liker å kalle seg selv). Hva de driver med kan du hente ut fra navnet.

 

Enkelte stillinger er også rene ASS stillinger, dvs GRKPU mariell-ass, ammo-ass, tropps-ass etc. Disse finnes også i GAKP.

Lenke til kommentar

Skal i Førstegangstjenesten i 2013 (er 94), og vurderer sterkt GSV. Det jeg ønsker, og har lyst til, er å være mye ute. Ikke stasjonert inne en plass. Men rett og slett være mye ute på grensa som soldat. Hva må jeg søke til da? Ser at dere navner så utrolig mange navn, og blir veldig forvirret av alle stillingene.

Lenke til kommentar

Da skal du bli patruljefører, speider, sambandsmann eller sanitetsmann på grensa. Blir en god del tid ute der, avhengig av stasjon du havner på. Enkelte stasjoner har lite gåing, mens andre har mye. Dette kan også variere litt fra år til år tror jeg. Det kan fort bli en del statiske timer på ulike OP-er osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...