Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Forbruk på en bensinmotor.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hehe, driti ut:) Mitsubishi Galant kanskje Qtecman?

 

Hvor bilen trives og hvor på hvilket turtall den har minst forbruk varierer fra bil til bil, fra motor til motor. Min Honda med VTEC trives faktisk på 3000-3500 o/min, men for at den skal gå sunnest mulig og på minst forbuk burde den ligge på 2300-2400 o/min.

 

Sånn generelt er det vel best for motoren og forbuket at den ligger på mellom 2000-2500 o/min. Men hold deg over 2000, hvis ikke kan bilen slite litt, og det er absolutt ikke sunt for den i lengden.

Lenke til kommentar

Min Ford Fiesta trives best ved 2500 rpm, som forøvrig gir maksimalt dreiemoment. Har også en BMW der maksimalt dreiemoment inntreffer ved 3500 omdreininger, men denne motoren liker alle turtall nesten like godt.. trekker helt fra tomgang. Vet ikke hvor forbruket er lavest, kanskje rundt 2000 rpm for begge to.

Lenke til kommentar

Forresten normalt at kjølevifta på en 92 modell går et halvt minutt etter stopp? Skal sies at jeg kjørte i god fart på motorvei i halvtime-40 min først, men første gang jeg merker dette på en så gammel bil.

Ja, dette er helt normalt. :)

 

Jeg opplever at det varierer litt fra produsent til produsent, selv om det kan virke som om japanske biler trives på noe høyere turtall enn europeiske. Toyotaen jeg kjører mye (RAV4) trives best på ganske nøyaktig 2000, mens Saaben jeg hadde i noen år (9000) trivdes best på 1600-1700 ved kjøring på flatmark.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...