Gå til innhold

For liten satsning på spillforumet fra administrasjonens side


Anbefalte innlegg

Diskusjon.no er ikke bare norges største forum, lenge har det også vært i toppklasse hva gjelder spilldiskusjon. Kvaliteten har sjeldent vært til å klage på og aktiviteten enestående i norsk sammenheng.

 

Dessverre mener jeg dette i noe grad har endret seg etter bruddet med Gamer.no - tidligere forumveteraner har valgt å hoppe av, aktiviteten har sunket og kvaliteten er dessverre fallende. Dette er selvsagt naturlige konsekvenser etter et brudd i dette størrelsesforholdet. Et nytt, konkurerende forum har dukket opp og selve grunnfjellet til spilldelen her på forumet, Gamer.no, er som sunket i havet.

 

Jeg etterlyser dog større innsats fra administrasjonen til å rette på dette, når konkurransen er stor kreves det en viss innsats for å holde på brukerne.

Slik det er i dag blir dårlige emnetitler stående, spam blir ikke slettet og tråder liggende i feil underforum. Anntar grunnen til dette er mangel på aktive moderatorer. Mens andre kategorier med tilsvarende aktivitet innehar en liten hær av kampklare moderatorer, er det få som tar seg tid til spillforumet.

 

Når dette skjer på et tidspunkt der forumet akkurat har mistet motoren sin, (Gamer.no) gjør det noe med det totale helhetsintrykket, som igjen bidrar til å få aktiviteten og brukermassen ned.

 

På en måte gjelder det samme her på spilldelen av Diskusjon.no som Kristin Halvorsen sa om sin egen regjering: "Den rødgrønne regjeringen mangler sprut"

 

Mitt ønske er at administrasjonen igjen satser hardere på spill og det fantastiske mediumet det er for diskusjon. Jeg ønsker meg flere aktive veiledere og moderatorer i kategorien og gjerne en dedikert og engasjert administrator med et stort hjerte for gaming. Trekker i denne sammenheng samfunns-kategorien frem som et godt eksempel. Her sørger tom waits for alice for at brukere oppfører seg som de skal, for at nye forum opprettes når det er behov for det og at brukerne blir hørt på. På samme måte som tom fungerer som en "samfunns-far", (for å være litt kreativ med ordbruken) ønsker jeg meg noe tilsvarende i spilldelen. Hørte for lenge siden rykter om at noe lignende dette har stått på tapeten, men foreløpig er dette noe jeg har sett lite til.

 

Foreslår dette nettop fordi jeg vet hvor flinke dere generelt er på moderering og fordi jeg er overbevist om at dette også igjen kan gjelde spilldelen av forumet :)

Endret av LucarioX
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Støttes fult ut!

Personlig synnes jeg det har blitt litt trist på hele diskusjon.no , og ikke bare spill-delen av forumet , aktiviteten til moderatorene er gode når den skjer, men det er ofte at moderering er rett og slett fraværende lenge og så skjer det litt innimellom som rydder opp etter at det sikkert har blitt klagd så mye at tråden må være blodrød.

 

Vi trenger flere moderatorer og jeg personlig tror ikke det går på at Moderatorene trenger nødvendgivis å sitte 24/7 men at man øker mengden med personer som frivilig gjør en innsats for å holde kvaliteten oppe , jo flere man er (med riktig innstilling selvsagt) jo lettere bør det være å få til dette.

Lenke til kommentar

Enig! Nå er det ikke alle delene av forumene jeg besøker like ofte, så kan ikke uttale meg der, men helt enig i det du sier om at vi trenger flere moderatorer. Gjerne noen som er litt dedikert til spesielle deler av forumet også. Ekte ildsjeler med et brennende engasjement for sitt "fagområde" tror jeg ikke er så dumt :)

Lenke til kommentar

Det er ingen tvil at tapet av Gamer.no har hatt negativ effekt på speldelen av forumet. Store endringar som dette vil ha ein negativ effekt. Men som det blir peikt på har det ikkje blitt gjort nok for å motverke den negative trenden. Aktiviteten har gått nedover, både blant dei gode brukarane og aktive administratorer og andre som kan gjere dei konkrete endringane.

 

Du er ikkje den einaste som kunne tenkje deg ein kategoriansvarleg. Eg har venta på dette sidan ideen om kategoriansvarlege først vart presentert. I dag er det Dotten som har dette ansvaret for spelkategorien. Men dessverre har døgnet hans berre 24 timar. Kombinert med mange andre plikter er det ikkje rart at tida ikkje strekker til. Håper ting betrar seg etterkvart.

 

Når det gjeld manglande moderering er det nok fleire ting som har spelt inn her. For å ta emnetitlar først. Etter den siste forumoppgraderinga syns eg dårlege emnetitlar generelt har blitt eit stort problem over heile forumet. Tidlegare var det ei sperre som krevde tre ord i emnetittelen. Det er det ikkje lenger (sjølv om reglane er dei same). Dette har nok spelt ei rolle. Ordninga med rettleiarar kom på plass for å ta seg av dårlege emnetitlar og feilpostar. Det kan sjå ut til at det trengs vidare styrking med fleire rettleiarar for å ta seg av problema trådstartar viser til.

 

Om fleire moderatorer trengs er meir uklart. No skal det seiast at eg har vore alt for lite aktiv over ei lengre periode no (skulearbeid 7 dagar i veka er syndaren, forhåpentlegvis roer dette seg ned om nokre veker). Eg satser på å kunne bli meir aktiv når skuledagane er over. Heldigvis gjer Camrot ein kjempejobb. Det er ikkje så mange rapportar frå spelkategoriane. Ting blir stort sett tatt relativt fort. Dei største konfliktane ser ut til å ha roa seg. Dei største utfordringane ligg truleg mot rettleiaroppgåver.

Lenke til kommentar

Nja, om dere behøver flere moderatorer så er det jo bare å spørre ;-) , ser faktisk at spillverket har behov for litt flere skribenter også siden jeg synnes det er litt lite aktivitet på sidene etter at Gamer.no stakk av.

 

Samme gjelder forresten for Hardware.no og resten av nettverket (untaket er vel amobil og kvinneguiden som ser ut til å være veldig aktive), hadde vært fint med litt flere artikkler her og der.

Lenke til kommentar

Jeg er en av de som mer eller mindre har forsvunnet fra Disksjon.no etter at Gamer.no forsvant. Muligheten til å kunne være med på og forme et helt nytt forum da de forflyttet seg var utrolig spennende og miljøet hos Gamer.no sitt community er så vennlig og vel moderert at jeg noen ganger synes det er på kanten til kjedelig. Dette er selvfølgelig utelukkende positivt. Alle kategoriene og underkategoriene ligger veldig logisk og det er veldig enkelt og finne frem. Moderatorene gjør også en knall jobb med å raskt luke ut upassende oppførsel og å flytte feilpostede emner til riktige beitemarker.

 

De gangene jeg har tatt titten innom her etter bruddet, som i og for seg er rimelig daglig, har det som regel vært for å lese litt i Samfunnskategoriene. Litt fotografi også nå som jeg har kjøpt meg et kamera. Problemet er, som LucarioX sier, at spillkategorien ser ut til å ha blitt erklært død. Det flyter pinneved fra orkanen som feide over kategorien for ett år siden enda (i denne metaforen er da altså pinneved dårlige emnetitler og manglende oversikt).

 

Det mangler noen som kan stramme opp kategorien litt og ikke la alt gå sin gang.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det kommer til å bli sett mer på hvordan spilldelen kan forbedres fremover. Det første som skjedde var å ta inn LucarioX og Malvado som veiledere på grunn av at de viste interesse for å bidra i denne tråden og at de tidligere har vært ønsket inn som en del av teamet.

 

Men vi håper å få flere lesere og postere fra spilldelen inn som veiledere, dere kan vise interesse for dette ved opprette en tråd i kategorien for søknader. Kun administratorer vil være i stand til å se dine tråder i den kategorien, les mer om de kategoriene her.

 

Nå har jeg nettopp postet en nyhet om at flesteparten av kategoriene under "Omdiskuterte spill" kommer til å bli fjernet, les om og diskuter det her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1245343

 

Når de kategoriene har blitt fjernet er planen at vi beveger oss over til å se på hvordan spilldelen i sin helhet kan forbedres. Medlemmene aktive i spilldelen skal naturligvis være de som skal være med å diskutere hvordan de mener ting bør være. Dere kan naturligvis begynne å tenke litt på det allerede, men i første omgang vil vi fjerne inaktive kategorier fra "Omdiskuterte spill", slik at vi ikke tar alt på en gang. ;)

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...