Gå til innhold

Malvado

Medlemmer
 • Innlegg

  19 024
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

Hjelpsomme svar

 1. Malvado's innlegg in [Løst] Feil ved oppstart av Windows 10 - Ikke tillatelse til å åpne fil ble markert som svaret   
  Det er selve filen til ikonene og programmene som ligger lagret i skrivebordet ditt, altså på "desktoppen" , av og til kan man miste administrator rettighetene til den filen og du må derfor finne ut hva som har skjedd med brukeren din...
   
  Trykk windows tasten, trykk på innstillinger : Hjem > Kontoer 
   
  Her bør du sjekke at du har administrativ tilgang på den kontoen du bruker.
   
  Så kan du prøve å feilsøke mappen til skrivebordet, det er som regel : C:\Users\brukernavn\Desktop
   
  Gå ditt via filutforskeren ( ikke se direkte på skrivebordet men bruk som sagt utforskeren for å komme til overnevnte mappestruktur ) hvor du vil få opp alle ikoner som ligger der, i øvre del av filutforskeren kan du velge alternativer : Endre mappe og søkealternativer og under visning huke av for å vise beskyttede operativsystemfiler og under skjulte filer og mapper kunne vise disse.
   
  Dette kan gjøres på en langt enklere måte, men personlig når jeg skal feilsøke litt liker jeg å kunne se disse filene da man får lettere tilgang til de med høyreklikk og kan endre egenskapene på disse litt kjappere. Pass på at du har full tilgang til disse filene med den brukeren du er innlogget med.
 2. Malvado's innlegg in vil vr bli bedre for meg ble markert som svaret   
  Ordentlig  VR ligger trolig 2 til 4 år frem i tiden, men det ser ut som både Nvidia og Amd kan by på dette før 2020...
  Så smør deg med tålmodighet og spar en del penger...
 3. Malvado's innlegg in Grøtete skjerm etter installasjon av W10 ble markert som svaret   
  Sørg for å gjøre en grundig oppryddning, feks DDU http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
  og så legger du inn aller siste WHQL versjon av driveren.
  Siste tilpassning kan du gjøre via den linken i forumet som jeg påpekte.
 4. Malvado's innlegg in Nytt grafikk kort til "eldre PC" ble markert som svaret   
  Om strømforsyningen er flere år gammel er det ganske dumt å risikere at den ryker og kanskje skader andre komponenter selv om dette skjer veldig sjeldent på kvalitets psu'er ( Chieftec har både noen gode og dårlige , men før 2010 hadde jeg vært forsiktig ) , min personlige regel der er at om den ikke er belastet mye ( 50 til 75% maks last under korte perioder ) kan den fint holde over 5 år , men har den blitt brukt hyppig og man er litt usikker på kvaliteten bør man i det minste ta en ordentlig test av de forskjellige railene ( spenningene ) under belastning og se om de faller ned.
   
  Å sjekke strømforsyningene med jevne mellomrom er også noe som kan være med på å forlenge pcens levetid vesentlig. Spesielt siden dette også kan gi en indikasjon på hvordan hovedkortet har det.
   
  Det er også mye som skjer på pc fronten om en stund , nye skjermkort fra Amd og Nvidia , nye Cpu'er og ikke minst flere nye gode hovedkort som kommer til salgs og som vil trolig gi oss mer for pengene , så jeg hadde personlig passet på å investere i deler som kan byttes ut og som ikke koster så mye.
   
  Eksempelvis 960 skjermkortene til Nvidia eller 380 skjermkortene til Amd.
  Ny strømforsyning som er minst Gold sertifisert og som har god byggekvalitet ( sjekk jonnyguru feks eller anandtech ) kan også være en god start. Vil anbefale 750 Watt om du ikke planlegger SLI , da har du nok til de kraftigste skjermkortene og en haug av komponenter i pcen.
 5. Malvado's innlegg in PC fryser og får en farge på hele skjermen ble markert som svaret   
  Du nevner også at du Har Nvidia 960 skjermkort og den siste driveren ( 364.xx? ) Vet at det er mange som har hatt trøbbel med disse driverne så det anbefales å gå tilbake til 362 mener jeg eller noe sånt.
 6. Malvado's innlegg in [Løst] Merkelig feil under oppstart av Windows 10 PC ble markert som svaret   
  Fungerer maskinen som vanlig?
  Selve oppstart skjermen ( med mindre du ikke har tilgang til pcen's oppstarts innstillinger ) kan ofte fungerer litt forskjellig , så lenge pcen laster inn windows innenfor rimelighetens grenser så bør alt være helt greit. Tar det ekstremt lang tid kan det tyde på at systemet ditt har problemer med noe som feks disken.
 7. Malvado's innlegg in Nvidia utilgjengelig for alle, eller kun meg? ble markert som svaret   
  Om du får opp feil på C++ så sjekk integritet på hd'en , kan jo være noe som er på vei til å feile eller kanskje du har overklokket cpu for mye / ustabilt minne.
 8. Malvado's innlegg in [Løst] Windows restarter seg "uten grunn" ble markert som svaret   
  Om en pc slår seg av uten videre så må man sjekke :
   
  *Temperatur på cpu , skjermkort og lignende.
  *Spenninger og stabilitet på strømforsyning , kjør gjerne en stresstest som Occt Perestroika sin psu test.
  *Endringer i hastighet på cpu og Vcore? Av og til må man justere dette en liten smule , spesielt med dårlige hovedkort som ikke regulerer ordentlig spenningen cpu skal ha (kombo billig psu + billig hk).
 9. Malvado's innlegg in [Løst] Nvidia driver 355.80 Mem leak problem borte, men ny type crash. ble markert som svaret   
  Nå er skylden faktisk trolig mer på Nvidia sin side og driveren enn det er Microsoft sin skyld.
  Finnes faktisk kort som nesten ikke fungerer på Windows 10 , jeg antar personlig at Nvidia ble tatt litt på sengen grunnet populæriteten til Windows 10 og hadde satset på at ikke så mange brukere var villige til å bytte over til 10.
   
  Trolig vil problemene ordne seg om en stund , inntil da er vel den eneste løsningen å gå ut og inn i spillet på nytt?
 10. Malvado's innlegg in Minne lekasje for Corsair Vengeance før Windows 10. ble markert som svaret   
  Kan også være en minne lekasje , denne tråden ser ut til å bekrefte noen problemer der.
  Også lurt å ha siste Nvidia driver.
 11. Malvado's innlegg in Oppgradere XFX Radeon 7870? 970GTX eller 290X ble markert som svaret   
  Prisene på skjermkortene har gått opp pga dollarkursen.
  Men for å være ærlig er dette et dårlig tidspunkt å kjøpe nytt skjermkort på, ditt nåværende skjermkort bør greie seg litt til og det er ikke lenge til du får se nye skjermkort fra Amd som kan være med på å sette ned prisene på Nvidia kortene.
   
  Så du vil trolig få mer for pengene om du orker å vente litt før du tar et valg mellom Amd og Nvidia.
   
  Når det er sagt så kan jeg bekrefte det LMH1 påpekte tidligere at Far Cry 4 er et av spillene der man legger merke til at Nvidia ikke har den mest optimale driveren. Måtte nettopp hjelpe en venn til å rense systemet helt fra Nvidia driverne og legge inn en noe eldre driver for å få ham til å kunne spille spillet i det hele tatt. Dette har jo blitt standard kost for oss som har hatt Amd en stund ( å fjerne drivere ordentlig ) men han har kun holdt seg til Nvidia og det var første gang han fikk denne type problem.
 12. Malvado's innlegg in [Løst] Pc starte 1 sek så slår seg av ble markert som svaret   
  Tja, når det gjelder coil whine anbefaler jeg alltid å prøve med en annen strømforsyning, dette kan i mange tilfeller fikse en god del problemer.
   
  280x XFX kjenner jeg ikke spesielt til, men dessverre er det mye variabel kvalitet på XFX produktene, noen er svært gode mens andre har ymse løsninger , se om du kan endre vifteprofilen da det i noen tilfeller rett og slett er lav hastighet som forårsaker lydene og dette forsvinner når du øker farten noe.
   
  Sjekk status på Harddisk med feks Seatools eller crystaldiskinfo , da får du i alle fall lest av S.M.A.R.T status.
 13. Malvado's innlegg in [Løst] Ny build - Slår seg av helt tilfeldig ble markert som svaret   
  Kan være tegn på problemer med strømforsyningen.
  Her må du nok teste med en annen psu og se om det hjelper.
×
×
 • Opprett ny...