Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Spørsmål om dyrehold som leieboer


pbns1979

Anbefalte innlegg

Jeg leier for tiden en enebolig og gikk for noen uker siden til anskaffelse av et 300 liters akvarium, da en kamerat måtte kvitte seg med det. Det jeg egentlig lurer på er om jeg har meldeplikt til husverten om dette. I leiekontrakten så er det ikke fylt ut noe som helst i feltet for dyrehold, hverken om det er tillatt eller ei (vi har benyttet en standard leiekontrakt fra Forbrukerrådet). Dette står også i kontrakten om dyrehold:

 

"Selv om utleieren har fastsatt forbud mot dyrehold i eiendommen, kan leieren holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for utleieren eller de andre brukerne av eiendommen."

 

Et akvarium er jo ikke til ulempe for noen, i hvertfall ikke før det eventuelt skjer en skade. Og det er jo i tilfelle noe sånt skulle skje at jeg er litt bekymret. Jeg er jo redd for at visst jeg sier i fra om dette, så vil han med en gang kreve at jeg kvitter meg med akvariet. På en annen side så er jo jeg mest bekymret over om hans husforsikring dekker eventuelle skader forårsaket av et ødelagt akvarium. Er det noen som vet om dette pleier å være nogenlunde standard på vanlige husforsikringer? Selv har jeg jo bare innboforsikring, og denne dekker alle skader på akvariet (til og med tyveri av alle ting, hehe).

 

Synspunkter mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville spurt forsikringsselskapet mitt om det var dekning for vannskadene forårsaket av akvariumslekkasje (altså at noe eller alt vannet renner ut) på min egen forsikring, og eventuelt hvor mye det ville kostet om det ikke var. Om du er dekket har du i hvert fall et sterkt kort overfor huseier.

 

EDIT@blåbær: hadde dette vært marsvin, taranteller eller andre "ufarlig" dyr ville ikke jeg heller brydd meg. Men 300 liter vann kan gjøre endel skade.

Endret av epifant
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...