Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Jenter er feite! (ironi)


Anbefalte innlegg

jeg og to kamerater har en problemstilling på skolen som handler om ironi. Vi skal ha noen eksempler og en vil ha et eksempel på ironi som er: jentene i klassen er feite. Dette tar vi som ironi, men tenker hun egentlig på "er jeg litt tjukk?". Kan de føle seg truffet selv om vi mener det som ironi??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Følsomt tema, Mr. Beef. Dessuten; med mindre samtlige jenter i klassen er undervektige, og det er allment kjent/en "etablert sannhet", blir det et ganske tynt (no pun intended) eksempel på ironi. Ironi skal helst være absolutt, uten rom for relativiteter og individuelle tolkninger - det er det ikke i et slikt tilfelle :)

Endret av Loomy
Lenke til kommentar

Dette er noe dere bør hode dere unna. Allerede i svært lav alder er det enkelte som har utviklet eller er på grensen til å utvikle en spiseforstyrrelse, eller generellt sett er misførnøyde med sin egen vekt og sitt utseende. For å unngå å støte noen, f.eks den éne jenta i klassen som faktisk er ordentlig tjukk, bør dere holde dere til noe mer nøytralt, f.eks: "facebook er usosialt", eller "skolen er det beste jeg vet!"... Husk at det finnes folk der ute som IKKE skjønner ironi -_-

Lenke til kommentar

Mange brukar og ironi som virkemiddel i mobbing. Kalle ei jente feit som om det er ironi, men som egentleg er meint som mobbing. Ironi blir og oppfatta forskjellig alt etter kven som lyttar. Det er og lite hyggeleg å høyre sånt når personen føler seg truffet, sjølv om den som uttaler det ikkje meiner å mobbe.

Lenke til kommentar

Ironi går aldri kun én vei. Du har sikkert hørt at du må være på bølgelengde med en for at du skal kunne bruke ironi? Iallefall blir ironi veldig ofte brukt som en hersketeknikk i diskusjoner og, som Zeph nevnte over, til mobbing. Det vil si, da er det ikke ironi, mer korrekt vil være å si at det er intellektuell dominering. Den som bruker slike teknikker, bruker dem gjerne for å ha en "nødutgang" eller ganske enkelt for å indirekte si "du tar ikke ironien min, ergo er du dummere enn meg".

 

Men selvfølgelig, det må kunne gå an å terge litt, og det skal gå fint hvis det er en du kjenner, selv om han ikke tar det øyeblikkelig. Iallefall hvis det du sa uansett ikke kunne oppfattes særlig ondskapsfullt. Og hvis du likevel tråkket i salaten, og en ikke tok ironien din, er det 1000 ganger bedre å unnskylde seg normalt enn å unnskylde seg med at det var ironi. At det var ment som ironi, gjør det ikke automatisk til ironi. Jeg aner ikke hva ordboken sier om ironi, men dette er iallefall min oppfatning av begrepet. Hvis du er uenig med definisjonene mine, kall det gjerne god og dårlig ironi.

 

Så for å svare på spørsmålet ditt, trådstarter: Ja, hun kan føle seg truffet av det, og hun har all rett til å gjøre det. Det spiller som sagt ingen rolle hva du mente.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...