Gå til innhold

Ødelagt Hardisk - hvem sin feil?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg vet ikke om jeg poster denne på feil plass, men la gå.

 

Det hendte en liten situasjon her en dag. Jeg kom ut fra klassrommet og satt meg sidnav en kompis. la oss kalle denne kompisen for Arne. Arne Lånte en Hardisk av en annen venn av meg som heter Åge. Vi satt i en sofa i Hålen. til høyre for meg lå en sekk, og helt på kanten av sofaen, forran sekken, lå Hardisken, som var koblet til dataen til Arne, som satt på høyre siden. dvs Hardisken lå kanskje 5 cm fra kanten, fra å dette ned. Åge, som eide hardisken var ikke der, men kom å sto sidnav Arne på høyresiden, og praten med noen.

 

da både jeg og Arne snudde oss. datt hardisken ned på gulvet. Dette pga en av oss kom borti sekken, som sto der. som gjor den sklei ned litt, og traff hardisken, så den landet på gulvet. Ingen av oss vet hvem som kom borti sekken, som sklei ned på hardisken.

 

Senere på dagen fant Åge ut at hardisken, som egentli var faren sin var blitt ødelagt. Hardisken kostet 1000 kroner. og Faren til Åge hadde ikke forsikring på hardisken.

 

Jeg var aldri borti Hardisken, men da jeg satt meg ned sa Arne jeg måtte være forsiktig med hardisken han fikk låne. Det var jeg. og vi er usikker på hvem som var borti sekken, om det var derfor hardisken datt ned. Og frafør av jukset hardisken litt med ledninger, om den ble bevegd så stoppet hele prossesen med flytting til/fra hardisken. Hardisken datt foresten ca 40-50 cm ned på gulvet.

 

Alt var et uhell. Kan egentli dette bli stilt til økonomisk annsvar til nokken, så man må betale? Isåfall hvem? Eller står den som lånte den vekk til ansvar?

 

TusenTakk for svar :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig er jeg av den oppfatning at dersom man låner noe av andre så bør man om man skulle komme i skade for å ødelegge enheten erstatte denne.

 

Om det var med vilje er jo lite viktig, der er jo ingen som låner noe av andre for å ødelegge det med vilje:S

 

Forresten er det ikke unormalt at harddisker "stopper" å jobbe dersom man flytter/beveger på dem. Vibrasjoner/dunk osv kan fort ødelegge harddisken dersom den spinner rundt. Det er derfor ofte sikkerhetsfunksjoner som deaktiverer skriving/lesing dersom disken vibrerer for mye.

 

Du og kompisen din bør sammen spleise på en ny harddisk til stakkaren dere lånte den av ;)

Lenke til kommentar

Låner man noe så står man ansvarlig for gjenstanden med mindre dere har en avtale om noe annet. Slik fungerer det for meg, jeg hadde blåst i hvor god vennen måtte være om han hadde ødelagt en så god ting.

 

Han kunne kanskje gjøre det godt igjen med andre ting, men det nytter ikke med et unnskyld.

Lenke til kommentar

Takk for svar :) var foresten Ledningen som var ødelagt. Men vi vet ikke hvem av oss som gjorde så den datt ned. Eller om det var begge. fant en til 600 kr på elkjøp. Men problemet er at jeg har null penger. og da er jeg serriøs. Jeg har nettop kjøpt scooter, og lappen. jeg har heller ikke jobb. er 17 år.

 

flere som har noen meninger om dette? :)

Lenke til kommentar

Du får selge scooteren da, og da er jeg seriøs. Det at man er blakk er en dårlig unnskyldning om man ødelegger andres dingser uten at jeg vil avgjøre hvem som har skylda. Det får dere finne ut av selv. Men hvis det var ledningen som var ødelagt så koster ikke en USB kabel mange kronene.

Lenke til kommentar

Jeg vil nå si at den personen som la fra seg harddisken sånn at den falt, er ansvarlig. Man lar ikke følsomt datautstyr ligge rundt på ustabile gjenstander (dvs. sofakanter). En sofa er til for å sitte i, og da regner man ikke med at harddisker skal fyke rundt omkring bare fordi man setter seg eller reiser seg opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...