Gå til innhold

Den perfekte PC-pakke & bærbare


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Da er tråden åpnet igjen. Satser på at den blir klistret igjen ganske kjapt. :)

 

Edit: Noen endringer har det blitt. Sandy Bridge er tilbake, og er faktisk billigere enn før. Det hersker dermed ingen tvil om at dette er det beste kjøpet akkurat nå. Siden Intel Core i5 2500K også er en fantastisk overklokker, har jeg lagt til en rimelig kjøler fra Cooler Master. Ellers har jeg oppgradert skjermkortet til GTX 560 Ti for å holde tritt med de nyeste spillene, mens strømforsyningen har blitt byttet til Corsair CX 600W som en konsekvens av at OCZ har sluttet å selge sin modulære serie ModXStream. Ellers forblir oppsettet uforandret inntil videre.

Endret av Agentspoon
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Forklaringen kom litt i etterkant ovenfor. OCZ har egentlig annonsert at en ny serie er på trappene, med henholdsvis tre klasser: en billig serie som ikke er modulær, en litt dyrere som er modulær og så en entusiastserie. Dessverre har de ikke gjort det smarte som hadde vært å selge begge produktene en liten stund, eller eventuelt fått sendt ut enhetene umiddelbart. Akkurat nå mangler de nemlig enheter totalt. Derfor har blikket falt på alternative produkter. Corsair CX er på ingen måte et produkt hvis ytelse jeg har stor respekt for, men strømforsyningen fungerer til vårt bruk enn så lenge. wink.gif

Lenke til kommentar

Det er uvisst når de kommer. At de eksplisitt røper at den modulære serien vil være et mellomprodukt er i utgangspunktet negativt, siden OCZ ModXStream tross alt plasserte seg utrolig aggressivt prismessig. Skal visstnok kun være bronsesertifisering på enheten, så 500-650 kroner er neppe urealistisk for 500-600W. Men skal ikke si meg skråsikker på OCZ sin salgsavdeling akkurat. :)

Lenke til kommentar

Nei, som tidligere omtalt er OCZ ModXStream faktisk førstevalget vårt. Den var nylig ikke å spore hos Dustin, og på bakgrunn av at OCZ har annonsert en oppgradering av alle strømforsyningene deres, antok jeg at de ikke ville selges lenger. Takk for notisen. thumbup.gif

 

Edit: Hva forskjeller angår er det først og fremst det faktum at ModXStream er såkalt modulær. Det betyr at man kan koble av kabler man ikke trenger. Det kan man ikke på Corsair CX-serien, noe som igjen betyr en jungel av kabler i kabinettet.

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Agent, decided to revamp the thread? :)

 

Edit: Hva forskjeller angår er det først og fremst det faktum at ModXStream er såkalt modulær. Det betyr at man kan koble av kabler man ikke trenger. Det kan man ikke på Corsair CX-serien, noe som igjen betyr en jungel av kabler i kabinettet.

 

Kan også nevnes at noen er halvmodulære, altså at det er vanlige kabler som Molex, 6pin connector, 8 pin connector(s), molex til viftekabler osv. Mens noen er helmodulære, at de kun har strømkabelen til hovedkortet og molexkabler.

Lenke til kommentar

Velkommen tilbake Agent skje! Det var ikke rare ferien, heldigvis. :)

Hmm, strømforsyninga. Dere klager litt over at den ikke er modulær, samt at dette jo også er den lavest spesifiserte til Corsair. Kunne man være så freidig å minne om HX-serien som glimrer med svært gode reviews og modulære kabler? Koster 890,- dvs nesten det dobbelte, men så har man jo enheten 7-10 år.

 

Edit; eh, snakker om å følge med... :blush: har sett OCZ-anbefalingen nå..

Endret av trygvan
Lenke til kommentar

Skal ha ny pc nå og den vil bli basert på mange av et samme komponentene som er brukt i dette bygget. Siden det er en del måneder siden jeg var aktiv rundt emnet, er det et par spørsmål som jeg lurer på. Kunne selvfølgelig ha googlet alle sammen, men synes det er enklere å få svar på alt samtidig :)

 

- Hvilken versjon av P8P76-kortene bør jeg kjøpe? Vil ha mulighet for SLI i fremtiden.

 

- Er det kommet noen spesiell anbefalling på nye SSD-er? Tenkte å kjøpe den nye Vertex 3 disken, men vet også at det kommer en del andre fra bl.annet Intel og Corsair. Vet ikke noe særlig mye om disse.

 

- Er det stor forskjell på kjøling på et GTX 560 OC kontra GTX 560 SOC? Vet at SOC versjonen er ganske ubrukelig på videre overklokking ettersom den kjører på 1000Mhz allerede. Vil jeg ha noe problem med å få dette tallet på OC versjonen, eller er det for dårlig kjøling til det?

 

- Sikkert ganske obvious, men spør likevel. En corsair HX 750w vil vel klare 2stk GTX 560 på 1000 Mhz og en core i5 2500k på 4,5Ghz + 1 SSD og 1 HDD?

 

- Ser at du bruker minne med spenning på 1,65v. Er det noe problem eller er det like bra som 1,5v som er anbefallt for SB?

 

Tror det var alt.

Bezzzy :)

Endret av Bezzzy
Lenke til kommentar

Alt fra Pro-modellene og oppover har SLI-støtte (micro ATX Pro også).

 

De nye SSD-ene er helt klart bedre. Vertex 3 ser ut til å komme helt i toppskiktet ytelsesmessig. Men i følge Agentspoon (i en annen tråd) er det bedre forhold ytelse pr. krone med noen av de gamle modellene, som f.eks. Corsair Force 60gb eller Crucial C300. Hvis du kan vente litt så vil prisene på de nye justere seg slik at disse blir mest for penga. Kanskje i løpet av april, kanskje i mai-juni. SSD-ene er forøvrig noe som garantert vil bli påvirket prismessig av jordskjelvet i Japan, så kanskje prisene bare går oppover. Ingen vet noe sikkert her.

 

Sånn jeg har forstått det så er 1,65v minne fullstendig OK til Sandy bridge. Overklokkingsguiden til Clunk sier at så lenge minnet ikke har høyere volt enn 1,65v så er det bra nok. Du kan selvfølgelig bruke eldre minne som f.eks. skal ha 1,8v, men du må kjøre disse på 1,65v og da får du nok ikke full hastighet.

 

Jeg tror HX750 skal være mer enn nok. Prøv selv på en PSU-kalkulator. F.eks. denne:

 

http://www.thermaltake.outervision.com/Power

 

Har ikke noe peiling på kjøling og overklokking på grafikkortene. Noen andre vet kanskje det ellers får du bare søke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som Kaaz sier er Asus P8P67 Pro relevant for SLi og Crossfire. Av prinsipp anbefaler jeg det likevel ikke av noen få grunner. Rent økonomisk sett innebærer det ekstrakostnaden av kraftigere hovedkort og strømforsyning i tillegg til det ekstra skjermkortet. Ytelsesmessig vil man få et oppsett som bråker mer og blir ørlite varmere, samtidig som man støter på problemer med microstutter (ustabil FPS) og ujevn skalering i forskjellige spill. Det er en atskillig bedre markedsmodell å kjøpe ett kraftig skjermkort som takler alle dagens spill, og så betale like mye neste gang for en oppgradering med samme kvaliteter. Da får man nemlig solgt sitt gamle kort for en liten slump også.

 

Så lenge SSDer ikke kommer med kapasiteter som kan bli brukt til utstrakt lagring, vil det viktigste poenget være systemytelse. Dette inkluderer ikke hastigheten på overføring av store filer i MB per sekund, men rettere sagt tiden det tar å utføre små operasjoner som i sin totalitet gir en langt smidigere opplevelse på skrivebordet. For førstnevnte er den nye generasjonen SSDer overlegne, men dette nedprioriterer jeg da systemytelsen i praksis ikke vil være særlig annerledes mellom f. eks. nye og gamle Corsair Force. Det er likevel klart at det vil være best å velge disse når prisnivået jevner seg ut. Produksjonskostnadene skal nemlig i teorien være lavere, og derfor blir det feil av produsentene å prise dem høyere enn dagens modeller per GB.

 

Du kan nok håpe på å få rundt 950MHz på den vanlige varianten, og så litt mer enn 1000MHz på spesialvarianten. Det utgjør ikke allverdens forskjell i spill, men litt er det likevel. SOC varianten vil nok også være hakket stillere, selv om begge i utgangspunktet er beskjedne på dette området.

 

Corsair HX 750W har ikke noe problem med det nei, og 1,65V burde som Kaaz også sier ikke være noe problem. :)

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...