Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Midlertidig billakk


napaIm

Anbefalte innlegg

hei

Vi tenkte vi skulle lage en midlertidig russebil av min ganske fine Opel.

Lurte da på om det fantes noen form for lakk eller maling som kan fjernes i ettertid?

altså som sitter på i noen uker men som løsner når du spyler på med høyttrykksspyler.

 

finnes det noe slikt?

Tenkte f.eks på byggmaling elns som man bruker til å merke på asfalt osv og som går vekk etter noen uker med regn. Hovedpoenget er hvertfall at den ikke skal skade lakken unner.

Har en blå bil og skal da lakkes midlertidig rød. kjipt om bilen blei rosa når man tok av den nye lakken :whistle:

 

takk for svar! ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vist du først polerer bilen også maler den med billakk, så burde du ha en mulighet for å få av lakken etter russetiden. Ellers kan du risikere at malingen sitter fast, men du burde nokk ha en ganske kraftig høytrykkspyler for å gjøre det lettere for deg selv når den skal av.

Lenke til kommentar

Er litt skeptisk til å lakkere om bilen ass. Skal ikke se bort ifra at originallakken også blir borte når jeg prøver å få det av igjen :p

 

hva med f.eks denne merkespray? Det er vel ment til å bli skylt bort av regn etter noen uker. Hvis jeg i tilleg sprayer dette på en uvasket bil sånn at det bare akkurat holder ut russetiden? hva tror dere om det?

noen som har noe erfaring med lignende spraylakk?

Lenke til kommentar

Åssen er det med vannbasert kontra oljebasert maling da?

Sitter den vannbaserte dårligere eller?

 

Og er det mulig å løse opp vannbasert maling med whitespirit etc i ettertid eller funker dette bare i tørkeperioden? Og synes du jeg burde polere bilen først eller la den være litt skitten? er ikke så lenge siden jeg polerte den sist, så kan vel eventuelt bare vaske den grundig.

 

Det viktigste er uansett at du kan "garantere" at joltaplast maling etc ikke vil sette noen spor i lakken etter fjerning... :ermm:

Lenke til kommentar

Lakk, maling eller hva du vil blir å sitte dårligere på en helt blankpolert flate. Billakk som sitter på en helt blank del kan du blåse av med blåsespiss vist du bare lager ett hakk i den så lufta kommer under.

 

Vannbasert husmaling på en nypolert bil blir å slippe igjen, er bare ett spørsmål om tid.

 

 

Vist du lurer på hvorfor jeg kan være så påståelig om at bilen skal være nypolert. Jeg jobber som billakkerer og har gjort det i mange år nå, og rette opp arbeid hvor delen ikke har vært mattet er noe alle innenfor dette yrke kommer borti på ett eller annet stadie. Det skal ikke mye til for å få lakk til å dette av en blank flate! Med en nypolert bil har du minst mulig mikroskopiske riper lakken kan greie å sette seg fast i. Har du bare en skitten bil så løses noe av dritten opp av malingen, og under dritten kan du finne små riper.

Endret av Rick
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...