Gå til innhold

Tips til utdanning for realist?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

UiB og UiO har også nanoteknologistudier med lavere poenggrenser (likevel ganske høye, nanoteknologi må sies å være tidens motefag innenfor realfagene), dog blir du ikke sivilingeniør ved å ta disse.

 

Når det gjelder det opprinnelige spørsmålet ditt må du nesten spesifisere litt nærmere - nå kan man nevne så å si alle realfagsstudier og ingeniørstudier. Hva liker du, og hva liker du ikke?

Lenke til kommentar

Nei, selvfølgelig ikke, andre høyskoler går også bra.

Tja, jeg liker tekniske ting. Er glad i matte og naturfag, bortsett fra biologidelen. Er også glad i datamaskiner (kanskje en selvfølge i og med at jeg nevne datateknikk).

 

Du sa at du var glad i naturfag. Hva med kjemi? Det involveres også det tekniske hvis du skal studere bachelor i kjemi eller bioteknologi.

Lenke til kommentar

Det er svært vanskelig for de som ikke kjenner deg å råde deg til en utdanning. Men mitt tips er rett og slett bare å f.eks gå inn på et universitet/høyskole du kunne tenkt deg å gå på, og skjekke igjennom studiekatalogen og se om du finner noe interessant. Ellers så kan du jo tenke på yrker, og da kan du jo gå på www.utdanning.no eller noe slikt for å se gjennom hvilke yrker det faktisk fins. Slik fant jeg ut hva jeg skal studere.

Lenke til kommentar

Du sier du er glad i datamaskiner. På hvilket nivå vil jeg da spørre? Jeg er også ganske interessert i data og anser meg for å være litt over gjennomsnittet interessert og likedan med kunnskap (kanskje ikke i forhold til mange som er ivrige på hardware.no, men generelt i vennekretsen ol). Jeg har også pusla litt med hmtl-koding og laget en beskjeden hjemmeside som jeg synes var ganske morsomt. Ettersom jeg ikke hadde videre peiling på hva jeg ville studere tenkte jeg at kommunikasjonsteknoogi på NTNU var en god plan (som forøvrig har akkurat de samme fagene som datateknikk de 2 første årene) da det var "datafag" der. Problemet jeg møtte var at dette i veldig stor grad kun dreide seg om programmering. Det første semesteret er det litt html og en del .jsp (noe lignende java (ikke skyt meg for den sammenligningen, men man kan trekke parareller, men java er jo mer avansert igjen)) noe jeg fant uutholdelig kjedelig. Å programmere sammen en snutt som skal skrive ut gangetabellen i html kode etter at det er kjørt eller som simulerer en fiktiv omgang med yatzi-kast var bare ikke meg.

 

Det skal sies at jeg i litt for stor grad i forhold til mitt eget beste surfet ganske greit gjennom VGS og gjorde ca. et minimum av hva jeg måtte for å henge med, men da jeg kom til vanskelighetsgraden og arbeidsmengden på NTNU (3/4 fag det første semesteret har en obligatorisk innlevering hver uke som er temmelig omfattende (2. semester var det 4/4 fag). Jeg lå nok under snittet nivåmessig i klassen, men jeg vet at de flinkere studentene brukte sikkert rundt 5-6-7t på hver av disse. Og dette er bare det obligatoriske, i tillegg kommer jo det du føler du må ta tak for å henge godt med). Jeg vil ikke skremme deg fra å søke NTNU pga min dårlige erfaring, men vil bare opplyse deg litt om hva du kan forvente (mange av klassekameratene mine trvides godt der og klarte mye bedre å kombinere skolearbeidet med sosialt liv, men det kommer naturligvis også an på hvor god kontroll du har). Hadde jeg visst dette hadde jeg nok neppe søkt. For meg ble det bare alt for mye arbeid til at jeg synes det var verdt å sitte kveld etter kveld med noe jeg ikke forsto så alt for mye av (jeg vil også nevne at jeg aldri har vært noen kløpper i matte og fysikk, men klarte meg hvertfall såpass på VGS at jeg klarte kravet for å komme inn på NTNU).

 

Det at det er så lite informasjon om undervisningsopplegget (spesielt mtp arbeidsmengden som sikkert mange "VGS-surfere" ikke er vant med) er nok sterkt bidragsytende til at dropout-prosenten på siv. ing linjer er så høy som den er. Jeg tror rundt 10stk i klassen min på rundt 50 hoppa av i løpet av det første året. Dette er nok litt å luke ut de som ikke er motivert nok (som meg ;) ).

 

Jeg håper denne lange meldingen var hvertfall litt informativ for deg selv om den i høyeste grad er basert på min erfaring.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...