Gå til innhold

Anbefalinger av cyberpunk spill


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

etter min mening så har ikke stalker spillene noe med cyberpunk å gjøre i det hele tatt.

 

nærmeste er Deus Ex. vil ha et spill som er ala Neocron. kan godt være et online spill, men neocron har nesten ingen players. og Eve er ikke cyberpunk bare fordi dem har implants hvis noen nevner d.

Lenke til kommentar

Det skal forresten komme en Neuromancer film innen 2011. Men William Gibson har sagt han ikke vil være forbundet med filmen, og Hayden Christensen skal spille Case. Såeh...den gjør vel neppe boka justice. Lurer på hvem som skal spille superhotte asiatiske leiemorder/bodyguard Molly. Er jo et par heftige sexscener i boka.

 

Hun er en av mine favorittkarakterer så jeg blir alltid ekstra glad hvis hun dukker opp i andre Gibson-bøker under et annet navn.

 

Action-sekvensene der Case ser gjennom øynene hennes og hun ikke helt vet om han er "inni hodet hennes" eller ikke er priceless.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Det som er så flott med Gibson er at han finner opp alle de "cyber" terminologiene fra bunnen av, så man sitter ikke med /facepalm og leser om hackere som bruker en Apple-IIc, "decks" i hans verden er bare bokser som har plass til aggressive/passive programmer og cyber-interfacet. Han er så langt forut sin tid at de bruker implants i en port bak øret, spiser performance enhancing drugs som sukkertøy og cyberspace er en verden som blir drapert over vår egentlige verden med riktige sensorer koblet til øynene og hjernen, med sideeffekten at man får en "sykdom" som gjør at man ikke greier å skille mellom virtual reality og reality lengre. Eller som i Case sitt tilfelle i Neuromancer, at noen slemminger har byttet ut hele sentralnervesystemet hans så han kan bruke cyberspace igjen, men puttet inn noen giftposer på strategiske steder som sakte etser opp så han har timelimit på oppdraget sitt.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

etter min mening så har ikke stalker spillene noe med cyberpunk å gjøre i det hele tatt.

 

Nå er jeg litt uenig der. Stalker spillene tar sted i et nedvraket verden, men drives av teknologi. Er akkurrat det Cyberpunk dreier seg om. Verden har tatt en dramatisk vending.

 

Fallout serien har også en dash Cyberpunk i seg. Det er også Dune serien.

 

Virker som du leiter etter mer "høyteknologisk" Cyberpunk, ala Bladerunner (som foresten også fins et veldig bra spill til).

Lenke til kommentar

Blade Runner er et veldig bra cyberpunk eksemplar. men cyberpunk handler mye om hacking og store mega-corps. som styrer verden der low-life prøver å overleve og tjene penger på kriminalitet og data-smugling. litt ala Jhonny Mnemonic. det er ikke cyberpunk bare fordi det er en ødelagt verden med høy teknologi.

Lenke til kommentar

Tror du er litt forvirret, eller missforstått hva cyberpunk er. Mulig sett for mye film?

 

"Cyberpunk is about expressing (often dark) ideas about human nature, technology and their respective combination in the near future."

 

Ja det er ofte store corps osv, men det er ikke bare dette cyberpunk er om. Er som å si at Sci-Fi hander bare om romskip og laser pistoler...

 

Cyberpunk er en brei og spennede sjanger som handler mye mer enn hacking og corps.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Ta en titt på Mass effect spillene. Assosiasjonene går mye mot Blade runner i mange lokasjoner i spillene.

Samtidig er mange av egenskapene karakterene har direkte inspirert av cyberpunk universet.

 

Jeg var iallefall solgt med en gang jeg satt meg ned med Mass effect spillene. Det sier imidlertid mye da jeg har lest fantasy og science fiction siden jeg var 7 år i 1981, startet med rollespill i 1987 som 12 åring og har spillt det meste av dataspill siden 1983.

 

Historien i disse spillene er noe av det bedre som jeg har vært borte i når det gjelder dataspill. Dessuten er det jo mulig å bli ferdige med spillene, som en bok, i motsetning til spill ala World of WarCrack.

 

 

noen som vet om noen kule cyberpunk spill?

 

har prøvd Deus ex serien, syndicate, dystopia og shadowrun(egentlig ikke cyberpunk)

 

venter på Deus Ex 3 men er det noen andre som er bra?

Lenke til kommentar

Har spillt endel ME1 og 2, men er ikkeno særlig fan av space fiction eller fantasy. er meir World of Darkness og Cyberpunk typen. spillte Vampire PnP og Cyberpunk 2020 PnP for noen år siden og ved tanke på alle jeg spillte md har gått over til pc-spill så prøver jeg å finne noen spill innen det. har gått noen runder i Dystopia moden til HL2 ja, men det blir litt for tynt. Må nok vente til Deus Ex 3 kommer :/

Endret av Timmeyh
Lenke til kommentar

Humm, Vampire Masquerade har jo fått 2 suksessfulle spill, VM: Redemption (1999) og VM: Bloodlines(2004)

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire_bloodlines

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire:_The_Masquerade_–_Redemption

 

Jeg har spilt begge til døde (sic)

Begge spillene er basert på White Wolf sin World of Darkness-mytologi og regler.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...