Gå til innhold

Den lille Arduino-tråden


Anbefalte innlegg

Prøver å få Arduino'en til å sende signaler til en Nexa dimmer, men får det ikke til.

 

Nexa sin protocol: http://svn.telldus.com/svn/rf_ctrl/nexa_2_6_driver/trunk/NexaProtocol.txt

 

Sender 000000000XXX (House 1, Unit 1, ON), med riktig delay osv. Noen som har tips?

 

 

Forøvrig denne det er snakk om: http://elby.no/Traadloes-styring/Nexa-Traadloes/Nexa-Traadloes-433MHz-LWMR-210-Self-Learn-Innfelt-bryter-dimmer-mottaker

Endret av nord119
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Har så vidt begynt å prøve meg med Arduino. Kjøpte noen AVR 328P chipper og en Arduino USB2SERIAL LIGHT adapter Har montert dette på et breadboard sammen andre vitale komponenter. Lagde meg en parallelportprogrammerer får å få inn Arduino bootloaderen på AVR-chippene, noe jeg klarte etter litt om og men (fikk ikke flasha bootloaderen direkte fra Arduino IDE når brikkene var helt "ferske"). Det jeg sliter mest med er programmeringa, men håper å lære litt etterhvert. :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er kommet en ny norsk nettbutikk som selger Arduino :)EHobby.no

 

Godt det blir litt konkuranse på disse produktene her til lands. Jeg vet ikke om du er en del av EHobby.no men de bør ta en liten kvalitetssjekk på siden å få luket ut 404 lenker. Det er også umulig for en idiot som meg å på en enkel måte vite om prisene er inkl. mva eller ikke...

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Hvordan er det med Arduino i butikk?.. eller hva er plassen å gå til for å kjøpe mindre el komponenter og få litt el-for-dummies tips i Oslo ?.. :)

 

Det vil jeg også gjerne vite :)

Etter at ELFA la ned butikken i Oslo har ikke jeg klart å finne noen. Det nærmeste jeg har kommet over er Kjell & Company, kjell.com, som holder til i Nordby-senteret (Svinesund). Men der er ikke Arduniokortene standardvare, må forhåndsbestilles.

 

Har bestilt fra ehobby.no og min erfaring er at de leverer raskt.

Endret av Einherjer-Joe
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vet ikke om noen, men arduinonorge.org er nok kanskje en mulig start. Ikke sikker på om jeg er helt enig i valg av CMS der men... Siden Arduino handler om samarbeid, utvikling o.l. så hadde kanskje noe wiki basert kunnet vært et alternativ (foswiki f.eks.), eventuelt en kombinasjon. De har vell ikke utnyttet CMSen til det fulle enda, så mulig det kan bli bra. Skal en få til noe bra her så trur jeg det er viktig at alle kan bidra på å oppdatere samme artikler/innlegg o.l., og en bør ha revisjons kontroll. Mulig dette systemet også har disse mulighetene, men foswiki (og andre wiki) har i alle fall dette.

 

Forumet der ser også ut til å mangle en del viktige kategorier for å bli funksjonelt.

 

På den andre siden trur jeg antallet som vil bruke det er litt vell lavt per i dag. Jeg vil tru at de fleste er flinke nok i engelsk til å klare å finne fram til info på engelske sider, og av den grunn blir bidraget på en eventuelt norsk side lavt. Selv vil jeg nok holde meg her (diskusjon.no) og på det offisielle arduino forumet, da det per i dag er her en når ut til flest folk ser det ut til. Mulig dette er en liten ond sirkel som vil hindre arduinonorge.org å komme igang.

Lenke til kommentar

OK, så da er det Arduino.cc Arduino.org, samt denne ene superlange tråden på diskusjon.no/hardware.no som er sidene hvor jeg vil treffe Arduino kompetansen i Norge? Synes en lenke som denne med 250 svar blir noe uoversiktlig og skjønner heller ikke helt hvorfor den ligger under "data". Synes det hadde vært på sin plass med en egen elektronikk fane og en egen Arduino underfane hvor en kunne søke i aktuelle temaer. Men mulig vi bare er et hundretalls nerder som har oppdaget Arduino's fortreffelighet?

Lenke til kommentar

Tja, poenget er vel at Norge er kun en liten del av Arduino's brukermasse, og en egen kategori kun for Arduino vil bli en liten kategori.

 

Og i tillegg finnes det mange mikrokontrollere som har store tilhengere, så da bør vi heller generalisere det litt. Og som du ser ligger denne tråden under "elektronikk" :)

Lenke til kommentar

Er det noen som vet hvor jeg kan finne Arduino koder for trådløs IR-styring av Canon's blitser (430EX og 580EX)? Vet at disse kodene både kan sendes som IR-koder (som fra ST-E2 senderen) og som blitslys-koder (som fra EOS7D, EOS 600D). Da burde det jo teoretisk sett også være mulig å sende dem i fra en Arduino. Ser ikke bort fra at det kan være snakk om en toveis optisk kommunikasjon med "handshake".

Lenke til kommentar

www.arduino.cc under download så finner du nødvendig USB-driver som passer ditt opperativsystem samt programmet Arduino 1.0

 

I dette programmet så ligger det ca. 30 ferdige program. Det vanlige er å starte med programmet Blink, så gå vidre til programmet Buttom. Om du studerer disse to programmene, så vil du lære deg 5-6 komandoer og det er tilstrekkelig for å gjøre en hel masse morro. Så kan du spørre litt på diverse Forum, samt google litt på www og på Youtube. Det tar ikke lange tiden å finne ut av det mest elementære. Dessuten så trenger du ikke skrive programmene selv. Det aller meste har noen allerede gjort før deg, så det er bare å google litt, finne spogrammet (sketchet) og så dumpe det rett inn. Så kan du justere litt på dem, hente en bit hær og en bit dær og sette det sammen på DIN måte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...