Gå til innhold

Lov å jobbe i to ulike matbutikker?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men du har ikke lov til å komme med opplysninger om omsetning eller andre ting som kan virke negativt på butikken, til en konkurrerende kjede. Jeg inbiller meg at det kan være noe vanskelig ikke å komme med tips om f.eks ting du har erfart fungerer dårlig eller veldig bra for den andre butikken.

Lenke til kommentar

Ja, det har du lov til.

Et noe unyansert svar. Det er ingen lov som sier at du ikke kan gjøre det, men veldig mange arbeidskontrakter gjør det. Og det kan veldig fort komme opp situasjoner som kan ende med ulovligheter, da det er konkurrerende bedrifter. Det er veldig mye informasjon du ikke lovlig vil kunne dele.

 

Det beste er nok å høre med din daglige leder.

Lenke til kommentar

I utgangspunktet er det lov, men grunnet at det er litt ilojalt og jobbe i to butikker innen samme bransje så ville jeg unngått det.

Jeg jobber per i dag i en stor el-kjede i dag og jeg vurderte samme situasjon, men siden jeg synes lojalitet er viktig så droppet jeg det.

Endret av colaman
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke med deg. men jeg har fått opplyst at hvis jeg begynner å jobbe hos en konkurent så mister jeg jobben på Coopen dær jeg jobber. så hvis jeg f. eks går Ekstra på Rema 1000 så får jeg fyken på Coop dær jeg jobber. syns det høres rett og rimelig ut egentli. spesielt siden ikke bare er det sjefen kommer til å reagere men kanskje kundene også hvis du jobber i nærheten av dær du jobber fast.

Lenke til kommentar

Er nok veldig vanlig at kontrakt ikke tillater jobb i konkurrerende bedrift. Har selv en slik avtale på papiret. Men har alltid jobbet i flere bedrifter innen samme kategori. De gjorde et førsøk på å skremme meg for noen år siden, men sa klart i fra at om de skal styre fritiden min, så får de betale meg for det også, evt gi meg sparken. Har siden aldri hørt et ord om saken. Så om sjefen setter pris på det en gjør, legger de seg ikke oppi hva folk gjør på fritiden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...