Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utsatt for grov vold - Måtte betale legevakt selv


Shtian

Anbefalte innlegg

For omlag et år siden kjørte jeg noen kamerater på fest og ble stående utenfor sammen med noen andre kompiser og pratet da tre eldre, berusede karer kom løpende ut fra festen, helt uprovosert, og gikk løs på meg og påførte meg både slag, spark i mage og ansikt og hjernerystelse så jeg besvimte. Etter at saken ble politianmeldt ble jeg kjørt av en kompis til legevakten hvor jeg måtte betale 220kr for en sjekk. Politiet hadde navn på de som utøvde volden mot meg og omlag 30 vitner, men siden har jeg ikke hørt noe fra de, selv om jeg leverte anmeldelsen sammen med kvittering fra legevakten til politiet.

 

Er det ikke galt at det skal koste meg som voldsoffer 220kr å bli banket opp, mens gjerningsmennene går fri? Hva skjer med politiet i dette landet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis meningen med denne tråden er å be om tips angående dine rettigheter på et juridisk nivå er det fint om dette blir presisert på en bedre måte i førsteposten. Er det derimot meningen å ta opp debatten rundt politiet, hvordan de opererer osv. så send meg en PM så skal jeg flytte den til en mer egnet kategori :)

Lenke til kommentar

Galt? Det er SKANDALELØST! :realmad: Jeg skal si deg hva som skjer med politiet her i landet. De er tvunget til å gjøre TULLETING som å spionere på sexkunder, passe på at de som kjører bil har sikkerhetsbelte, at ingen røyker, spiser, sprøyter inn noe som ikke er lov. Politiet i Norge er byttet ut med moralpoliti og de sitter igjen med enorme mengder uviktige oppgaver samt et skjemaveldet så stort at jeg får frysninger.

 

Jeg fatter det virkelig ikke. 30 vitner?? Og gjerningsmennene går fri?

 

Men du har faktisk krav på erstatning dersom du har blitt utsatt for vold:

http://www.lovdata.no/all/hl-19690613-026.html#map003

http://www.lovdata.no/all/hl-20010420-013.html

 

"Erstatning for skade på person skal dekke lidt skade, tap i framtidig erverv og utgifter som personskaden antas å påføre skadelidte i framtiden. "

 

"Den som har lidd personskade som følge av en straffbar handling som krenker livet, helsen eller friheten, eller dennes etterlatte, har rett til voldsoffererstatning fra staten etter reglene i loven her."

Lenke til kommentar

Hvis meningen med denne tråden er å be om tips angående dine rettigheter på et juridisk nivå er det fint om dette blir presisert på en bedre måte i førsteposten. Er det derimot meningen å ta opp debatten rundt politiet, hvordan de opererer osv. så send meg en PM så skal jeg flytte den til en mer egnet kategori :)

 

Du må gjerne flytte emnet hvis du føler det passer bedre et annet sted, hadde vært fint å vite hvilke rettigheter jeg har, selv om politiet burde fikse dette istedenfor at jeg må gå til sak. Hovedpoenget ved innlegget var i hovedsak å høre andres tanker og meninger om det som skjedde, det gikk fint med meg, men det kunne fort gått mye verre og da tenker jeg også på andre mennesker som kan bli utsatt for lignende og kanskje ikke komme like heldig ut av det.

Lenke til kommentar

Din frustrasjon og irritasjon kan svært sjelden gjøres om til penger, likeså din smerte og redsel. Til dette har vi straffeloven som prinsipielt straffer gjerningsmannen for å ha forbrutt seg mot loven. Det er altså samfunnets straff for brudd på samfunnets regler som ligger i politiets og domstolenes håndhevelse av straffeloven. Som en biting til straffen tar domstolene med ditt krav om erstatning ovenfor voldsmannen. Men de krever ikke inn pengene for deg. Det må du gjøre selv.

 

Erstatning er ingen straff, selv om den kan føles slik. Den er beregnet å gjennopprette den økonomiske ubalanse som oppstår mellom skadevolder og skadelidt. Litt kynisk sånn. Først og fremst må du ha helt klart for deg hva du søker erstatning for. Ditt tap må kunne regnes ut i penger. Slik du formulerer deg er det kr. 220,- i egenandel som er ditt reelle tap. Det er i allefall ikke tilstrekkelig til å kreve voldsoffererstatning. Minstebeløpet for erstatning er nemlig kr.1000,-

Jfr: http://www.lovdata.no/all/hl-20010420-013.html#map001 og dens § 11.

§ 11. Voldsoffererstatningens øvre og nedre grense

 

For hvert enkelt skadetilfelle ytes det ikke høyere voldsoffererstatning enn 40 ganger grunnbeløpet i folketrygden, jf. folketrygdloven § 1-4.

 

Voldsoffererstatning ytes ikke når det tap som ville kunne kreves erstattet av staten, er mindre enn kr 1.000.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke juridiske rants er off- topic og blir selvfølgelig sletet fra tråden (gjelder alle innlegg som ble postet etter at emnet ble flyttet.) Husk at kommentering på denne moderasjonen også regnes som off- topic og blir slettet. Send heller en pm eller lignende.

 

MVH

 

KVTL

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...