Gå til innhold

Kjøpte jeg feil kamera?


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen,

 

Min samboer har ønsket seg speilrefleks kamera en stund nå, og nylig bestemte vi å investere i et kamera for å se om fotohobbyen er noe hun kan falle inn på. Vi valgte selvfølgelig å gå for et kamera i nedre prissjikt for først å se om dette fenger henne.

 

Turen gikk til Lefdals som reklamerte med billig Nikon D3000 kit med 18-55 objektiv. Men i samtale med en selger fant jeg ut (som ikke har et fnugg peil på kamera) at kanskje Sony Alpha 230 var mer nyttig for min samboer da det har noe Nikon kameraet mangler (stabilisator) samt at det var litt billigere.

 

Selger mente da at vi var bedre tjent med Sony A230 siden det har innebygget stabilisator i huset noe du kun kan få på Nikon D3000 ved å kjøpe til objektiver.

 

Mitt spørsmål er ... gjorde jeg en feil ved å kjøpe A230 over D3000? Hvor mye har egentlig den stabilisatoren å si? Og ja, jeg så akkurat testen på TV2 Hjelper Deg.

 

Heldigvis er det ikke lenge siden kameraet ble kjøpt så jeg kan fremdeles levere det på Lefdal og få pengene tilbake. Kommer litt ann på hvilke svar jeg får her.

 

Ønsker svar som er enkle for en som egentlig ikke har peiling og som er begrunnede, ikke bare "den ene er bedre enn den andre".

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil si at du får et bedre kamera med Nikon D3000 (som forøvrig har stabilisator på kit objektivet, dog finnes også kit uten, men tror de fleste selger det med)

 

Alternativt Canon 1000D, men syntes personlig det er mindre nybegynnervennlig.

 

Forøvrig kom jo det Pentax kamera bra ut i den testen, og Pentax er kjent for å levere bedre kit objektiver enn både canon og nikon, så ikke noe dumt valg det heller.

 

Edit: Det stabilisatoren gjør er å redusere bevegelser i kamera idet du tar bildet, så hvis man skjelver endel på hendene kan det være kjekt, men i de fleste situasjoner trenger man strengt talt kun stabilisator ved lengre brennvidder (70-300 f.eks) da små bevegelser i kamera har mye større utslag på 300mm enn 55mm..

 

Edit 2: enda en grunn til ikke å kjøpe kamera hos Lefdal/Elkjøp (for uvitende), de selger det de tjener mest på, ikke det som nødvendigvis passer best for kunden.

Jeg anbefaler lett et billigere kamera hvis det dekker kundens behov like bra, f.eks D3000 vs D5000, selv om det er bedre fortjeneste på D5000, så gir det ikke nok utbytte for prisforskjellen om man i hovedsak kun skal bruke det til normale amatørbilder.

 

LiveView og videofunksjon er ikke mye nyttig, treg AF og ingen AF under filming, eneste fordelen (merkbare) er vridbar skjerm.

Endret av jvc1986
Lenke til kommentar

.......

Mitt spørsmål er ... gjorde jeg en feil ved å kjøpe A230 over D3000? Hvor mye har egentlig den stabilisatoren å si? Og ja, jeg så akkurat testen på TV2 Hjelper Deg.

 

 

Hei!

 

Stabilisering er utan tvil ein nyttig ting å ha, og med innebygd stabilisering i huset vil du alltid ha denne fordelen, uansett objektiv.

Lenke til kommentar

Jeg ville nok levert tilbake, etter erfaring har ikke stabilisator så veldig mye å si, med mindre du tar bilder mens du løper eller lignende.

Beklager, men dette er en utrolig kunnskapsløs, og ikke minst FEILAKTIG kommentar.

Ser man bort fra grep, ville jeg KLART valgt Sonyen med bildestabilisering enn D3000 uten. MEN står valget mellom Sony og Nikon MED stabilisering er det klare valget Nikon....

 

 

Beklager.. så ikke at du bare var 14 år før nå...

Endret av Ghazaa
Lenke til kommentar

Takker for alle svar.

 

Heller nok mest mot å bytte inn Sonyen mot en Nikon, ikke bare ut fra kommentarer herfra men også testen på TV2 hjelper deg og andre tester som man ser på nettet.

 

Denne blandt annet : ePHOTOzine

 

Håper selvfølgelig på flere svar og kanskje noen mer begrunnede svar fra ekspertene her på hva som gjør det ene kameraet bedre enn det andre :)

Lenke til kommentar

Takker for alle svar.

 

Heller nok mest mot å bytte inn Sonyen mot en Nikon, ikke bare ut fra kommentarer herfra men også testen på TV2 hjelper deg og andre tester som man ser på nettet.

 

Denne blandt annet : ePHOTOzine

 

Håper selvfølgelig på flere svar og kanskje noen mer begrunnede svar fra ekspertene her på hva som gjør det ene kameraet bedre enn det andre :)

Nå er testen på Tv2 noe av det hveret jeg har sett på lang lang tid. Klokt å levere tilbake et Sony Kamera. Min mening er at det kan være like greit å velge d3000 uten stabilisering og heller kanskje senere så kjøper man ny optikk for man blir gira. 18-55 med og uetn stabilisering er ikke så veldig merkbart forskjel prøv å ha teknik som gjør at du holder kamra mest mulig setdy.

 

Punkter som faller til a du bør bytet er at det finnes mye mere utsyr på brukt marked en til Sony. Du har også gratis service på kamra 1 gang i året i 3 år hvis det er norsk modell de selger.

 

Alternativt er å kjøre på Eos 450 til 3999 med sabilisator som absoulut skulle vært med i test hos tv2 hjelper deg.

 

Luringen i dinside klarte i går å prester kamrar fra Olympus som ikke er SLR kamra hehe.

Lenke til kommentar

Det er ikke huset som gjør bildene dine, men objektivene - og Sony har en vel så bra objektivpark som Nikon. Bruker selv sistnevnte men syntes Sony også gjør en bra jobb. Det viktigste for frøkna di er grepet om kamera og hvordan hun trives med det - samt at HUN er fornøyd med bildene som vises i etterkant (ikke hva andre sier er bra). Skal hun satse på foto er kanskje Canon og Nikon et "enklere" valg da dette er større brand med mer utvalg, men både Pentax og Sony er mer enn gode nok kamerar. Pentax imponerer både med kvalitet på hus og bilder, samt en god objektiv park.

 

Lever tilbake Sony-kamera, ta med deg frøkna til en fotobutikk hvor du møter selgere som selv benytter utstyret de skal selge og gir deg gode råd (som regel).

 

Men hvem hører på "Tv2 hjelper deg"???? Tragisk program som ofte tar feil.. Les heller på nettet, og ikke ta en test for god fisk - sjekk flere opp mot hverandre da man faktisk kommer over sponsede tester

Lenke til kommentar

Luringen i dinside klarte i går å prester kamrar fra Olympus som ikke er SLR kamra hehe.

 

Det gjorde han ikke. Det var det TV2 hjelper deg som gjorde. Pål Joakim Olsen vet bedre enn de fleste at E-P1 ikke har speil, les hele testen på dinside.no, så ser du. Ser heller ikke poenget med å hakke på denne noe upresise begrepsbruken, E-P1 er en reell konkurrent og ett godt alternativ for mange av dem som vurderer speilrefleks i denne prisklassen.

Lenke til kommentar

Kjøpte pentax k-x som første speilrefleks for noen uker siden. Og det er jaggu et kamera det er vanskelig å misslike! :) Bildestabilisator i huset, knallgod optikk, kjapt, lite og lett.

At det bruker AA er ingen ulempe i mine øyne, tvert om. Men bruk gode oppladdbare eller lithium. Vanlike alkali batterier er dødfødt. Jeg har hatt kameraet i ca 3 uker nå (moderat bruk og testing), og batteriene som medfølger er fortsatt fulle!

Lenke til kommentar

Jeg har Pentax K200D og før jeg valgte Pentax var jeg innom mange tester.

Hadde opprinnelig lyst på Canon eller Nikon (som mange), men etter å ha gått igjennom de kriteriene jeg ville ha i et kamera dukket Pentax fort opp på lista.

 

Men det viktigste jeg gjorde var å gå i butikker og KJENNE PÅ KAMERAENE...!

 

Grepene er forskjellige og noen passer for folk med store hender og andre for de med mindre hender.

Om man kjøper et kamera som man ikke liker grepet på så vil man heller ikke benytte det så mye. I dag er de fleste kameraene gode til å begynne med, så det å gjøre seg opp en mening om hva man vil bruke det til er ikke så dumt.

Værtetting kan være bra om man er mye ute i naturen blant annet. Tilgangen til brukt utstyr er noe som kan bli viktig etterhvert. Mulighet for å låne objektiver av venner/familie er noe som bør tenkes på.

 

Men det viktigste synes jeg er å sjekke hvordan de forskjellige er å holde i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...