Gå til innhold

93 millioner i Vikinglotto, hva ville du gjort med pengene?


FrilanserBob

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Må innrømme å tenkt på det ganske ofte: Hvilken endring av livet det ville vært å vinne noen titalls millioner.

 

Noen snakker om dette ordtaket eller frasen som heter: "en blir ikke noe lykkeligere for det". Om en har mange penger altså.

 

Ja vet ikke jeg, mulig det har en negativ innvirkning man ikke skjønner før man evt er rik?

 

Men om man ikke er en rotekopp som spiller eller tuller bort pengene, kan jeg ikke med min beste evne forstå at det ikke må være som å komme til "himmelen".

 

Behøver ikke ta hva arbeid som helst, trenger ikke bekymre seg for utgifter, gjeld, ikke slite og grave hull i lommeboka for å holde bil og hus osv vedlike, kan reise når og hvor en vil, kan drive med hvilke hobbier man vil, kjøpe det datautstyr, Tv, stereoutstyr etc man vil. Ja nesten få de damer man vil for den del :p

Etc etc

 

Så det må jo være en annen verden å leve som så rik. Om man ikke mangler helt fantasi da.

Lenke til kommentar

De ahr vel gjort noen undersøkelser på det og funnet at ofte er menneskers sinnelag uavhengig av hvordan det går med dem i livet.

 

Jeg husker ikke nøyaktig, men undesøkelsen viste noe slikt som at folk som var ulykkelige var ulykkelige også etter de hadde justert seg inn i sin nye hverdag som lottomillionærer.

På andre siden var folk som så positivt på livet før invalidiserende ulykker også (relativt) lykkelige etterpå.

 

Det er jo klart forskjell på å vinne 4 mill og kjøpe seg en ny bil og et nytt hus, nedbetale gjeld, ta seg en ferie og være tilbake til 0, i forhold til å vinne 30+ millioner.

 

 

Personlig bruker jeg det å vinne i lotto for å få sove. Det er mye gøyere å tenke på hva man skulle gjort med alle pengene enn det er å telle sauer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

 

 

Jeg er ikke med på hele ressonementet ditt. Jeg skjønner hva du skriver, men ikke hvor du vil hen. Om man hadde sett på rentene som vanlig inntekt hadde man jo fortsatt hatt formuen. Skjønner ikke helt da forslaget ditt om å fjerne/se bort formueskatten. Den er jo der for å ta litt av kaken til alle "rikingene" med 0-inntekt.

 

Det som er greit å tenke på når det gjelder formueskatten er at ligningsverdien av pengene dine er 100%, mens ligningsverdien av eiendeler som eiendom/bil/fond/aksjer er lavere. Man kan således "kvitte" seg med endel av formuen ved å investere den i andre ting.

 

Spørsmålet er vel egentlig om det faktisk er muligt å leve bra av renter av en pengeformue i banken. Og hvor stor formue som faktisk må til . Det som slår meg litt er at bortimot 70% av det en tjener på å ha penger i banken går rett i statskassen (sett utifra at en har renter i banken på 3%). Selvsagt må rikkingene betale skatt de og, men det må da finnes bedre løsninger?. Jeg synes ikke at det skal være et dårlig valg og ha hard cash i banken. Det at en betaler 70%skatt for noe som jeg vil kalle en "intektkilde" blir etter mitt syn litt drøyt. Selvsagt kan en protestere på om dette faktisk er en inntektskilde eller ikke og at det ikke er "arbeid" i den forstand.

 

Eller er jeg helt på viddene? Skal inrømme at økonomi ikke akkuratt er min greie, men for meg virker formueskatten litt tvilsom.

Og iallefall om en faktisk må betale 28% i skatt for det en tjener på rentene i tillegg.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

kjøpt i likhet med andre ett fett hus med eget verksted og plass til en 458 italia, skyline r35 gtr, skyline r34 gtr og en eclipse gsx :whistle: samt reist litt jorda rundt.. kjøpt meg en hytte på trysil og hafjell og en grei leilighet og stått på snowboard så mye jeg kan :p ellers hadde jeg satt resten inn på konto og levd av renter som flere andre her.. hadde fortsatt studeringa og fortsatt livet som ellers..

Lenke til kommentar

Hvis det var det som var budskapet ditt synes jeg ikke du er på viddene.

 

Mattetull:

Konkretisert så om formuen er X og renten er Y så vil renten være

 

X * Y

 

Samtidig vil utgiften være X * Y * 28% + X * 1,1% = X (0,28Y + 0,011)

 

Du sitter da igjen med netto inntekt = X * Y - X(0,28Y + 0,011) = X (0,72Y - 0,011)

 

Så dersom renten er så lav som at 0,72Y = 0,011 (dvs Y = 0,011/0,72= 1,53%), altså at bankrenten er ca 1,53% vil netto inntekt være 0.

 

Og så kan man begynne å ta hensyn til at inflasjonen spiser litt penger også.

Lenke til kommentar

Med 93 mill. i bank med 3 % rente, får man 2,7 mill renteinntekt pr år. Om jeg ikke regnet feil. Og dette er det vel da vanlig inntektskatt på regner jeg med?

 

Det holder selvsagt i lange baner til å leve på.

 

Men det beste er vel å ha det litt fordelt rundt om.

Mer enn en bank, noe på fond. Og kanskje litt på aksjer.

 

Sånn er det hvertfall jeg har det. Bruker 5 forskjellige banker. 5 forskjellige fond. Men har bare en aksje for øyeblikket

Lenke til kommentar

Tar man utgangspunkt i 90 millioner:

2,7% rente på bankkonto gir

- 2,43 millioner i renteinntekter pr år.

 

Av formuen på 90 millioner betaler man 1,1% skatt, altså:

- 990 000,- pr år

 

I tilegg må man ut med 28% skatt av rentene, altså

- 680 400,- pr år

 

Da sitter man igjen med

- 759 600,-

 

Noe de aller aller fleste fint burde klare å leve for:)

 

PS: forventer å stikke av med 83 millioner imorgen :p

Endret av Actibus
Lenke til kommentar

1. Kontaktet en velrennomert finansadvokat. Fordi "rådgivere" og banker ikke er til å stole på. Hans oppgave er å prøve å få minst mulig til å dukke opp på skattelistene. Jeg vil være i fred og folk har ingenting med å snoke i mine finanser å gjøre (uansett hva Kristin Halvorsen sier).

 

2. Gitt bort en stor sum (50% kanskje, avhengig av totalbeløp) til veldedighet. Gjerne en organisasjon som kan vise til nøytralitet og konkrete resultater (f.eks. Leger uten grenser).

 

3. Plassert ca 50% av det resterende i aksjer. En blanding av solide trauste aksjer, enkeltselskaper jeg tror på eller gode ideer jeg ønsker å støtte. Jeg er ikke interessert i å følge med på kurser daglig, og derfor er jeg inne for "the long run".

 

4. Kjøpt meg litt større leilighet, evt hus. Noe som ikke er overdådig holder god standard og ser pent ut. Ikke for stort. Trenger ikke leilighet på over 100kvm når man er singel selv om man er millionær. Jeg tror folk bare blir ulykkelige av enorme boliger de ikke kan bruke skikkelig.

 

5. Gitt bort mindre summer til familie og venner jeg vet at trenger det. Ikke fordi jeg er gjerrig, men fordi store enkeltsummer sjelden fører noe godt med seg. Jeg kan også vise til at jeg ikke bruker så mye på meg selv.

 

6. Kjøpt en grei og solid bil. Gjerne noe kult, men ikke noe som er uøkonomisk (definitivt ikke over 1 mill).

 

7. Kanskje oppgradert pc, prosjektor, mobil, og kjøpt noen klær. Igjen, fokus på om jeg faktisk trenger det. I dag benytter jeg kun en stasjonær pc, og har en laptop som støver ned.

 

8. Siden jeg planlegger å fortsette å jobbe (hvor høy stillingsprosent ville avhengt av hvor interessant jobb jeg hadde), så ville jeg vært fornøyd med å "ta ut" ca 15k i renter hver måned. Så får jeg sette litt til side når jeg jobber mye, og bruke av det når jeg jobber lite. Jeg har lavt forbruk i dag, og det planlegger jeg å fortsette med.

Endret av mad_arab
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Damn, brukte en 20min på skrive et langt innlegg bare for at internett klikket når jeg skulle poste det :p

 

Uansett hiver jeg meg litt på noe av det mad_arab sier.

Bare fordi en vinner en så massiv stor pengesum, betyr ikke at en skal sløse bort mest mulig.

Da er det bedre å bruke/utnytte pengene på en best mulig måte

 

Dersom jeg vant hadde det vært viktig for meg:

At pengene ikke går til hode på en

At en kan invistere/utnytte pengene på en mest mulig trygg måte, som en kan dra en forutsigbar avkastning av vært år.

At en ikke har for høyt forbruk.

Ikke blir "berømt"/ flaunt your money. Personlig hadde jeg nok sakt det til minst mulig og beholde "roen".

Være ansvarsfull og ta vare på sitt eget liv

Ikke la pengene bli en "fulltidsjobb". Dvs finansmann, invistere i det ene og det andre eller bruke mye tid på å selge/kjøpe aksjer etc

 

Jeg liker fortsatt ideen (mulig det finnes smartere måter for å dra mer penger , men det forutsier at disse er like sikre og like forutsigbare)

Ved å ha 80 mill (si 3 mill går bort første året til familie, veldedighet og deg selv)

så vil en få 2,4mil i renter vært år dersom en har en rente på 3 prosent. Og enda mer dersom renta stiger eller du binder renta i noen år.

Av disse går 880 000 rett i formueskatt, og 672 000 i skatter av rentene.

En sitter da igjen 848 000 i året (etter 65% er forsvunnet i skatt!! ??)

Så istedet for å tenke at en har 80 mill på konto så kan en heller se det slik at en har 848 000 i ekstra inntekt i året.

Selvsagt skal en bruke pengene smart, og eventuelt sette noe inn på konto igjen, noe til veldedighet etc og resten som en ekstra inntekt og til reiser, ting en får lang glede av (fotoutstyr etc)

 

Den ekstra inntekten gjør at en kan velge et yrke en faktisk trivs i og ikke la arbeidet sluke hele livet ditt. Eventuelt bruke mer tid på trening, familie, opplevelser og reise :)

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...