Gå til innhold

Windows 8 allerede neste år?


Anbefalte innlegg

Singularity-kjernen vet vi at ikke kommer i Win8. I teorien kan de selvsagt komme med en NT 7.0 kjerne, men sannsynligheten er nok ganske liten. Det er veldig sannsynlig at kjernen blir NT 6.2. Dersom MS hadde valgt 7.0 så ville det nok blitt ganske store forandringer og en helt ny runde med store driverforandringer og en helt ny runde med massiv fjerning av bugs. Det ønsker de neppe nå. Det er både tryggere og langt mer kostnadseffektivt å gjøre en mindre oppussing av kjernen med korte mellomrom enn store oppgraderinger med lengre mellomrom. Tidsaspektet (~2 år fra Win7 til Win8) tyder også på en relativt liten oppgradering av kjernen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ok da har jeg missforstått. Men merkelig at noen mener at innstalasjonstiden har noe med kvaliteten av operativsystemet. Ikke for å starte en vista vs W7 diskusjon igjen, men jeg ser ikke den store forskjellen(har brukt vista i 2 år, og W7 siden RC), bare litt forbedringer her og der. Men jeg var ganske fornøyd med Vista også da.

Ikke for å bidra til en men jeg har brukt Vista siden det kom og gjør det fortsatt på en arbeidsmaskin. Store forskjeller. Å diskutere det er meningsløst som jeg har sett siden dag 1.

 

cmyrland: Det er jo mange variabler. Disk fragmentasjon og stappfult register osvosv.

Og ingen av disse basistingene er årsaken :)

Lenke til kommentar

Selv har jeg ikke brukt Windows på en stund, og ikke for å klage eller lage noe styr og fanboy tull... Men, neste Windows versjon bør bli kun 64 bit versjon, alle pc-er idag kommer med 64 bits prosessorer så det ville ikke være ett problem og windows ligger langt bak de andre med å konvertere helt til 64 bits :no:

Lenke til kommentar

Utrolig at ikke Intel implementerte 64 bit i Atom fra starten. Jeg har mistanke om at det kun er fordi Intel misliker at AMD kom med det først og fikk så stor suksess med det. Microsoft burde startet med kun 64 bit OS fra og med Vista for å få fart på overgangen. Vista og Win7 er uansett ikke optimalt for så gamle PCer at de ikke kan kjøre 64 bit. Intel ville selvsagt fulgt opp med å implementere 64 bit i alle nye prosessorer, inkludert hele Atom-serien fra starten av. AMD sluttet å selge prosessorer uten 64bit i 2006.

Lenke til kommentar
@Skino

 

Windows Server 2k8R2 kommer bare i 64-bits utgave.

 

Ang. klientosene kommer Win8 neppe til å bli eksklusivt til 64-bit, da Microsoft trolig kommer til å ønske å støtte 32-bits netbooks med Intel-atom.

 

Er da veldig få brukere som bruker Windows server på hjemmefronten, tenkte på desktop systemer jeg... Netbook pc-ene er sikkert utdaterte og kan ikke kjøre windows 8 den gang det kommer ut om noen år antar jeg, så de som er dødsavhengig av 32 bits system får bare kjøre Windows 7 eller Vista, også får nyere pc-er kjøre windows 8 kun 64 bit med 32 bits libraries som i Linux og Mac OS X, så man kan kjøre 32 bits programmer like enkelt som 64 bits programmer eneste forskjellen er eneste forskjellen er at 64 bit programmer kjører bedre..

 

Skal vel ikke være vanskligere enn da de endret alle tv-er til 16:9 HD skjermer?

Lenke til kommentar
Viss noen Atom prosessorer ikke støtter 64 bit, er det deaktivert. Toppmodellene støtter det. Så grunnen er nok at Intel ville tjene mer penger for å ta premium for 64 bit, ikke fordi de ikke implementerte det.

 

Du tar nok feil.

Atom er ikke Atom. Er forskjellige utgaver, eller revisjoner av arkitekturen.

 

De nyere støtter 64-bit.

 

 

@Skino

Du ser ikke ut til å ha forstått problemstillingen helt.

 

I 64-bit Windows kjører 32-bits programmer slik du beskriver. De kjører på ett API-lag kalt WoW64 (Windows On Windows).

 

Ytelsesforskjellen på 64-bits programmer på 64-bits CPUer vs. 32 på 32 er som regel minimal, så dette er heller ikke noe godt argument.

 

Dessuten, det å anta at W8 kommer til å kreve mye mer enn W7 er i beste fall å ha liten tiltro til utviklingen.

 

Microsoft ønsker neppe å 'raise the bar' så mye, ettersom de da vil få kjeft (remember Vista, anyone?). Men vi får vente og se.

Lenke til kommentar
Du tar nok feil.

Atom er ikke Atom. Er forskjellige utgaver, eller revisjoner av arkitekturen.

 

De nyere støtter 64-bit.

Helt siden de første steppingene av de utgavene av Atom ble lansert var 64 bit integrert i prosessoren, men slått av i mange av modellene og på i andre modeller.

 

Jeg mener Intel ikke burde bremse utviklingen ved å aktivt slå av 64 bit i enkelte av modellene.

 

Liste over alle modellene:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel...ttop_processors

Lenke til kommentar

Vi får se om det kommer et Windows 8 til neste år. Jeg tviler faktisk litt på om det blir tilfelle, selv med en beta-versjon. Det er tross alt ikke lenge siden Windows 7 ble lansert, sammen med Windows Server 2008 R2. Microsoft kommer til å selge Windows 7 i bøtter og spann nå, for nå kommer nemlig de fleste bedriftene som kjører Windows til å gå over til Windows 7, alle de som hoppet over Vista. De er det nemlig mange av, og jeg er ganske sikker på at selv de som har Vista kommer til å bytte til Windows 7.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Jeg skal komme med trådens mest kontroversielle utsagn og si at Windows Vista er bedre enn Windows 7. Har kjørt 7'ern en stund og satte meg inn i hele systemet. Ganske likt Vista egentlig, med noen grafiske forbedringer her og der, men når det kommer til produktiviteten så gikk den ned. Den nye oppgavelinjen var ikke noen forbedring for andre enn de som skal ha det "fancy" og jeg synes systemets hastighet degradertes raskere enn Vista. Så da nytter det ikke at det går raskere i begynnelsen. Sitter ikke med en "fresh install" hele tiden. Her var det nesten som å sette seg ned med vista og en pen temapakke. Batteritiden gikk også ned. Har brukt alle windows versjonene siden 3.11 og det har alltid vært en forbedring mellom hver versjon(untatt ME)der eventuelle problemer har hatt rot i 3. parts dårlige drivere og kompatibilitet. Det var aldeles ikke lett å gå fra w2k til xp da den kom ut. Tilgjengeligheten av drivere blir bedre jo lengre et system er på markedet, og å si at systemet er dårligere eller bedre bare med å henvise til drivere og driverproblemer blir for tynt. Så her sitter jeg med vista og vil nok bruke den til 8'ern kommer, så får jeg se om den tilbyr noe som gjør det verdt å bytte.

Lenke til kommentar

Hmmm... Slettes ikke enig. Win7 fungerer mye bedre enn vista, både for min bærbare og stasjonære. Hadde ikke noen store problemer med vista, men win7 føltes mye mer rikig fra tidlig beta, spesielt yetlse messig. Hadde beta på den bærbare 7-8 mnd uten å reinstallere. Jeg hadde egenlig gitt opp min gamle bærbar helt til win7 kom (XP var ikke noe alternativ). Den forlenget livet til den, og ikke minst gav meg tilbake opplevelsen av en den kraftig bærbar den faktisk var.

Endret av anordne
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...