Gå til innhold

Fungerende mat for diabetiker type 2?


Anbefalte innlegg

siste sjekk hos legen konkluderte med at jeg har for mye eggehvite i urinen og enda høyere nivåer for blodsukker og kolesterol. legen sier jeg svømmer i sukker hver dag.

 

jada jeg er en del utenksom om hva jeg spiser. men så lenge jeg bor på hybel har jeg kuttet ut pizza helt. drikker lettbrus når jeg må. ellers går det i vann og litervis av det. så neste test er om 2 måneder. så da vil jeg faktisk gjøre et forsøk på å få langtidsblodsukkernivået (puh langt ord) ned.

 

Men hva skal jeg spise? sånn mat man ser i guider på nett er ganske fisefin syns jeg. og bremykt på skiva MÅ jeg ha.

 

så forslag for lunch og middag tas gjerne imot. lett å lage bør det og være, når man har arbeidet 7.5 time med datamaskiner er man temmelig lei/trøtt og vil hvertfall ikke bruke lang tid på matlaging.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Antakelig bør du over på lavkarbokosthold for å få kontroll på ting. Ernæringsanbefalingene fra staten er lavfett-kosthold, men jeg har selv erfart at lavkarbo gir deg kontroll på bl.a. blodsukker, noe lavfett-kosthold overhodet ikke klarer. Problemet er at det er en diett for resten av livet, hvis ikke havner du bare tilbake på høyt blodsukker, og antakelig til slutt på medisiner som i lengden bare gjør ting verre og verre...

 

Hvilken lavkarboretning du evt velger, er opp til deg selv. Personlig så kjørte jeg Atkins i 2,5 år og hadde stort utbytte av det. Men både vekt og blodsukker gikk opp igjen etter at jeg gikk tilbake til vanlig norsk kosthold. Sukker er noe herk...

 

Det KAN hende at det holder med Lindberg-kosthold for deg (ikke så ekstrem lavkarbo, og mye mere tilpasset skandinavisk kosthold). Da er det faktisk ikke en så enorm forskjell, og kan være forenelig med å spise litt ute og sånn.

Lenke til kommentar
Antakelig bør du over på lavkarbokosthold for å få kontroll på ting. Ernæringsanbefalingene fra staten er lavfett-kosthold, men jeg har selv erfart at lavkarbo gir deg kontroll på bl.a. blodsukker, noe lavfett-kosthold overhodet ikke klarer. Problemet er at det er en diett for resten av livet, hvis ikke havner du bare tilbake på høyt blodsukker, og antakelig til slutt på medisiner som i lengden bare gjør ting verre og verre...

 

Hvilken lavkarboretning du evt velger, er opp til deg selv. Personlig så kjørte jeg Atkins i 2,5 år og hadde stort utbytte av det. Men både vekt og blodsukker gikk opp igjen etter at jeg gikk tilbake til vanlig norsk kosthold. Sukker er noe herk...

 

Det KAN hende at det holder med Lindberg-kosthold for deg (ikke så ekstrem lavkarbo, og mye mere tilpasset skandinavisk kosthold). Da er det faktisk ikke en så enorm forskjell, og kan være forenelig med å spise litt ute og sånn.

Signerer på denne!

Dessverre har norske helsemyndigheter anbefalt lav-fettkost i mange år, men mye forskning fra Sverige tyder på at det er karbohydratene som er problemet. Foreløpig har ikke helsemyndighetene turt å innrømme feilen de har gjort gjennom alle disse årene, men jeg vil tro at det kommer.

Mange diabetikere har kunnet kutte ut medisineringen etter en periode med ketogen kost - lite karbohydrater og plenty fett og proteiner. I tillegg viser det seg at de som spiser mye animalsk fett, og lite karbs har lavere kolesterolnivå og mindre fettinnhold i blodet enn de som følger myndighetenes anbefalinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...