Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Lovlig å kjøre uten pigg på piggdekk?


Dragen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dersom bilen har piggdekk skal alle dekkene på bilen ha omtrendt like mange pigger, så om det er borte pigger på to av hjulene, så er det forbudt å kjøre med.

 

At det mangler pigger på bakdekk er nok en sånn "du trenger styringen, så vi setter de elendige dekkene der siden man ikke trenger noe veigrep bak uansett".

Endret av gxi
Lenke til kommentar
Er slett ikke sikkert "det går bra" så lenge mønsterdybden er dyp nok.. Eller mener du det ikke er en grunn til at det er pigger i piggdekk?

 

Du blir nok ikke hindret i å kjøre videre fra en eventuel kontroll, men du blir hindret i å kjøre videre hvis du drar av veien eller sklir inn i en annen bil.

 

Han spurte om det var lovlig, ikke om det var trygt.. Han slipper boten om han blir stoppet av politi, men piggdekk uten pigger har jo såklart ikke samme kjøreegenskaper som et som kommer piggfritt fra fabrikk.

 

Til gxi; Trodde det var samme type dekk på samme aksling (foran vs bak) som var normen for dekk?

Lenke til kommentar
Står i forskrift om bruk av kjøretøy § 1.4 avsnitt 4, punkt d:
d) På kjøretøyet skal det være tilnærmet like mange pigger i alle piggdekk.

 

 

Den kan vel tolkes som at en pigg i hvert dekk er greit... Egentlig ganske sprøtt at det er "lov" å ha piggdekk uten pigger, da dette ikke er særlig trygt. Piggdekk har vel også en litt hardere gummiblanding, og mangler man alle piggene er jo dekka sannsynligvis ganske gamle, og har derfor en enda hardere gummiblanding.

Lenke til kommentar

Skal vel egentlig ikke være nødvendig å si at piggdekk uten pigger er noe man ikke kjører med lenge, i vertfall er veldig forsiktig med. Jeg har et par sesonger klart å vri ut alle piggene i forhjulene av en eller annen grunn (på to forskjellige dekksett), og det er helt ufattelig dårlig å kjøre med når det blir skikkelig is. Det anbefales absolutt ikke. Piggfrie vinterdekk som er laget for å kjøre uten pigger vil være mye bedre enn det.

Lenke til kommentar

Dersom bilen har pigger, skal alle dekk ha det, også ev. tilhenger som trekkes etter bilen. Min gamle jobbil (Pug Partner) ble levert med nye Pirelli-piggdekk uten pigger. Dette funket helt greit på vinterføre, men på våt is og nullføre merket man at skikkelige piggfrie er bedre når føret er vanskelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...