Gå til innhold

Hvilke begrunnelser har du - som ateist - for ditt synspunkt?


Hvorfor er du ateist?  

200 stemmer

  1. 1. Det blir påstått at vi i dette forum er ateister, i diskusjoner, for å opposisjonere oss religiøsitet. Stemmer dette?

    • Jeg er ateist fordi jeg forstår all religion som vås.
      72
    • Jeg er ateist fordi konseptet "gud" ikke overbeviser meg.
      96
    • Ingen av overstående alternativer (eller "se resultat")
      33
  2. 2. Hvordan forstår du - som ateist - religiøse dogmer?

    • Jeg ønsker å utfordre dogmer, enten de er religiøst motivert eller ikke.
      91
    • Jeg opposisjonerer meg religiøse dogmer, og er derfor naturligvis aktiv aktivist mot religiøse dogmer.
      42
    • Ingen av overstående alternativer (eller "se resultat")
      68


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg anser meg selv som ateist, men jeg opponerer ikke overhode idéen om at det finnes en Gud. Tvert imot håper jeg at det gjør det, og jeg ser for meg mulighetene - jeg forsøker ikke å begrense dem ved fornektelse eller fordommer.

 

Det kan for all del hende det finnes en Gud, men jeg er ikke overbevist. Jeg tror at det er mange ikke-kristne som overtolker dette symbolske bildet av Gud som jo til de grader er personifisert som en gammel mann med skjegg i Himmelen. Selv synes jeg at tanken om en eventuell Gud kan være det samme som en slags kollektiv bevissthet som vi alle utgjør tilsammen, og at vi mennesker bare er en ørliten brøkdel av det hele. En kraft som ikke er særlig definerbar for meg, kan godt kalles Gud. Jeg liker den tanken. Men i mine øyne er jeg tradisjonelt sett en ateist da jeg ikke tror eller ber til Gud på den tradisjonelle måten kristne gjør det.

 

For alt jeg vet, ber jeg ikke i det hele tatt.

Men hvorfor skulle jeg gjøre opprør mot kristne? Det ville vært veldig umodent og hadde ikke hatt noe for seg. Jeg mener uansett at religion heller ikke burde være begrensende, for da mister den sin hensikt. Jeg synes det er synd at noen velger å klamre seg til en tro fordi de finner trygghet i den, istedenfor å møte utfordringer og vansker vi alle står ovenfor - som vi må forsøke å løse i fellesskap!

Lenke til kommentar

Hehe. Et flott bidrag, fuzzyboots. Solipsisme er nettopp den ekstreme motpolen til kvalitiv deduksjon, på vitenskapelige premisser vel å merke. Ved å først forfekte virkeligheter på trass av hva man deduktivt "vet", er man kanskje ikke store steget ifra å være spikret til tanken om at subjektet styrer illusjonen av virkelighet. :)

 

Skal man først forholde seg til at det ér en virkelighet, blir man i seende av dette også da kanskje tvungen til å ikke ta et ståsted i en slik debatt. Dette oppfattes gjerne som agnostisk, men det er en passiv stilling uten tro - Det er agnostisk ateisme.

Endret av cuadro
Lenke til kommentar
En ateist tror, en kristen tror og en muslim tror... Ingen kan påstå at den ene tror mer riktig enn den andre :innocent:

 

Med menneskenes begrensede kunnskaper om livet og universet kan vi ikke annet enn å tro. Noen tror på noe, noen tror det ikke er noe, men INGEN VET :tease:

 

 

Jeg er ateist og jeg tror ikke, jeg vet ikke.

Lenke til kommentar

Det er klart det er mulig å vite, så lenge man holder seg vekke fra absolutt visshet. Jeg kan ikke engang si med absolutt sikkerhet at jeg eksisterer. Men alle ting peker på at jeg gjør det, så jeg VET at jeg eksisterer. Å tro på noe som det ikke eksisterer et eneste snev av bevis for OG som går IMOT alt vi vet er totalt ulogisk. På den måten kan jeg si at jeg at jeg vet at jorden er rund, jeg vet at havfruer ikke eksisterer, jeg vet at det ikke eksisterer guder eller flyvende griser.

 

Det sekundet jeg får et eneste snev av bevis for en flat jord eller havfruer så skal jeg revurdere posisjonen min.

 

edit:

 

og forskjellen på hvem som "vet" rett er enkel. Religiøse "vet" uten beviser og på tross av beviser for det motsatte. Ordet "tro" i religiøs kontekst (faith) er tross alt, per definisjon, en tro uten logisk eller materialistisk bevis. At disse tingene er vanskelig å fatte for så utrolig mange er det som er vanskelig for meg å forstå.

Endret av Zappy
Lenke til kommentar
Sett at gud eksiterte så er han/hun/det i beste fall inkompetent og ignorant, for all den elendighet vi har opplevd som menneskehet eller som enkeltpersoner i regi av kristendommen er ikke noe som kjennetegner handligene til et barmhjertig høytstående vesen (sett i henhold til hvordan bibelen beskriver gud) Kristendommen og relegion generellt er ikke noe annet enn et verktøy for dem som vil utnytte andre for egen vinning (hva enn det måtte være)

Bra at du sier hun/han

 

Teoretisk sett var gud en gudinnen kjent som Yahweh skaperen av universet. Det ble fort endret av menn som ledet det patriartiske systemet.

 

I love how when something good happens, that god made it happens, BUT when something bad happens, god chose to

let it happen or god works in mysterious ways. Sounds like a fking cop-out.

 

If god is a super being and is everywhere at all times, then he is performing at the rate of a

bad pissed off office temp on a friday afternoon.

 

EDIT:

Jeg tror ikke på noen av gudene som de kjente religionene referer til. Fordi de er så menneskelig tilknyttet. Jeg nekter ikke for at det finnes en gud, men om det skulle være en tror jeg det vil være i en form av en kraft.

Endret av Lube
Lenke til kommentar

Hm...

Det der gir faktisk MENING!

 

Dag 1:

Han: *Skaper tomrommet verden skal oppstå i*

Hun: *Skaper bakgrunnsstråling*

Han: ..?

Dag 2:

Hun: *Skaper verden*

Han: What the fuck? Den der kommer jo bare til å vare noen billiarder år!

 

Dag 3:

Han: *skaper plantene*

Hun: *skaper insektene*

Han: ...

 

Dag 4:

Hun: *Skaper solen, og gjør livet avhengig av den*

Han: What the fuck? Den der varer jo bare noen milliarder år!

Hun: Ja, hva hadde du gjort da? Du lå jo og dro deg hele dagen!

Han: MEN DU SKAPTE JO AKKURAT DAG OG NATT FOR FAEN!

 

Dag 5:

Han: *skaper fisk og fugl og skiller vannet fra land*

 

Dag 6:

Han: *Skaper dyr og mennesker og plasserer menneske i edens hage*

Hun: *Skaper slangen*

Han: ... faen heller kvinne! *Forbanner alle kvinner og forlater denne verden*

 

Dag 7:

Hun: *Sitter seg ned og skuer over verden, ser på, og hviler fornøyd -- vel vitende om at Han kommer krypende tilbake neste gang han har skapt en perfekt verden og har kjedet seg med den i en evighet*

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar

Jeg er helt enig JogndoeMAKT. Du kan kanskje hjelpe meg med bedre alternativer? Når saken kommer til sitt, så vil alternativ nummer to på første spørsmålet ikke være en særlig "soldat"-holdning, og ved spørsmål nummer to er ikke et slikt alternativ gitt da tråden har fokus på oss som gjerne er "soldater". Førsteinnlegget gjør dette klart. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...