Gå til innhold

Gode ukjente spill - PC


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vampire: The Masquerade: Bloodlines er meget bra, men ikke glem Vampire: The Masquerade: Redemption. ;)

 

Ellers har vi jo Torchlight, selvsagt. Sacred og Sacred 2 er også svært bra og lite kjente her til lands. Nå er utviklerne riktignok konkurs (men rakk å gi ut en meget bra expansion til Sacred 2), men lisensen er allerede kjøpt opp for lenge siden. Sacred 3 og/eller Sacred Online kommer nok etterhvert. ;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hva går Postal 2 ut på?

 

Drepe folka i ditt nabolag på de merkeligste måter. Samt dra ned smekken og pisse på dem når du er ferdig.

 

Ja, men hovedhistoria er jo at du skal gjøre hverdagslige ting, som for eksempel gå på butikken og kjøpe melk, finne juletre, gå i banken o.l... :p

Lenke til kommentar
Hei.

 

Hvilke spill har du spilt som du synes er/var artige, og som ikke alle har hørt om?

 

Jeg kan nevne postal 2, det er det ikke veldig mange som har hørt om, men jeg hadde værtfall mange timer med spilling :D

 

Fable, the lost chapters er det heller ikke veldig mange som har spilt, men det synes jeg er det beste eventyr/rollespillet jeg har prøvd.

 

Noen flere?

 

Arcanum. Det er magisk. Mitt yndlingsspill :)

Det er et rollespill med masse historie og litt actionmuligheter.

Det minner om Fallout, men er lagt til slutten av 1800-tallet. Joa, det er noen feil og ikke ballansert i det hele tatt. Men det er noe helt eget og kan anbefales på det sterkeste.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

enig med penumbra spillene, rock ass og sinnsykt mye skumlere enn FEAR, blir liksom bare 100 ganger skumlere når man vet at man ikke har slowmotion og en heftig shotgun(veldig vanskelig å dø med slike ting:) )

 

Tales of Monkey island og de nyeste Sam and Max sesongene må nevnes, virkelig morsomme og godt gjennomførte spill!

 

Hvilken sjanger og hva slags års-begrensninger snakker vi om?

Lenke til kommentar

Dette er dog meget gammelt.

 

Men Chaos Overlords er kanskje det beste spillet jeg har spilt fra gamlere tid.

ca 20 megabytes er spillet, ble lansert på CD... og flere spilletimer tror jeg at jeg skal lete lenge etter.. Kanskje Baldurs Gate 1 til pc.. Men Chaos Overlords er sinnsykt bra.

 

Ascendancy er også en kanon tittel.

Lenke til kommentar

Vet ikke hvor ukjent "Dungeon Keeper" serien er, men fyfaen så morsom og genial spillserie, virkelig godt gjennomført, savner virkelig den serien.

 

Eller så er det jo "No One lives for Ever" denne serien er kanskje ikke så ukjent, men er ikke så mange som vet om denne serien heller, et synsykt morsom FPS spill serie, som er verdt å teste ut.

Lenke til kommentar
I teorien skal det være mulig å spille gjennom hele Postal 2 uten å drepe en eneste person. Men på den annen side, hva er vitsen? Mye morsommere å tre en katt på pistolen for å få lyddemper og plaffe løs. :p

 

Postal 2 er jo rett og slett et genialt spill. Ble noen timer online, og 'Snatch the babe', ja :)

Hadde vært fett med en oppfølger.

Lenke til kommentar
I teorien skal det være mulig å spille gjennom hele Postal 2 uten å drepe en eneste person. Men på den annen side, hva er vitsen? Mye morsommere å tre en katt på pistolen for å få lyddemper og plaffe løs. :p

 

Postal 2 er jo rett og slett et genialt spill. Ble noen timer online, og 'Snatch the babe', ja :)

Hadde vært fett med en oppfølger.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Postal_III

:new_woot:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hei.

 

Hvilke spill har du spilt som du synes er/var artige, og som ikke alle har hørt om?

 

Jeg kan nevne postal 2, det er det ikke veldig mange som har hørt om, men jeg hadde værtfall mange timer med spilling <img src="https://www.diskusjon.no/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/inv_biggrin.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="inv_biggrin.gif" />

 

Fable, the lost chapters er det heller ikke veldig mange som har spilt, men det synes jeg er det beste eventyr/rollespillet jeg har prøvd.

 

Noen flere?

 

Outcast og Anachronox!

 

 

Outcast:

 

Nesten vanskelig å begynne å beskrive dette spillet. Laget av Appeal i 1999 (desverre konkurs nå), men et av de beste jeg har spilt, og jeg spillte gjennom det første gangen i 2007! Jeg er vel egentlig ikke noen gamer, men nyter et spill i ny og ne. Som f.eks Half Life 2 + ep 1 og 2 likte jeg veldig godt. Mass Effect også. Jeg vil si Outcast er i klassen over! Vel, ikke grafisk, men det skulle bare mangle.

 

Her er det en anmeldelse laget i 2006 (linken var visst uvirksom, så tar en internet wayback machine link isteden. Denne tar litt tid å laste for å få med alt, men kan være verdt det!): http://web.archive.org/web/20080622172601/http://www.quandaryland.com/jsp/dispArticle.jsp?index=753

 

 

 

For å fortelle litt om spillet:

Bakgrunnshistorien er at noen forskere har funnet ut hvordan man skal kunne transportere seg til en parallell dimensjon (hm, høres kjent ut:p). Først har de sendt en probe gjennom, men noe går galt, og det åpner seg et sort hull mellom dimensjonene og sånt må tettes :-) ... Du blir opprinnelig med som militær for å passe på 3 forskere, men ting går mer galt i det dere drar.. Du våkner opp uten de andre, i en ukjent verden, som også tilfeldigvis må reddes fra en despotisk hersker. Det er her du kommer inn :D

 

Det er bare at gjennomføringen er sykt bra, spesiellt til å være fra 1999.

 

Outcast brukte voxel-landskap og har derfor en helt software-basert 3D-motor. Noe som krevde sin maskin på tiden, men i dag er det ikke noen sak. For å sakse litt fra Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game) uten å oversette:

 

Outcast features effects such as character shadows, depth of field and reflections. Anti-aliasing is used to smooth certain texture boundaries. The heightmap engine renders reliefs with self-occlusion, motion parallax and silhouettes (but no shadowing), even for details such as cobblestones.

 

Water surfaces appear both translucent and reflective. The surface appears to reflect the environment (the skybox)[1] and appears rippled with moving waves, which react to the character's movement while in the water. The degree of translucency depends on the viewing angle. The more vertical the angle, the clearer the water appears while the more horizontal the angle, the stronger the reflections.

 

Other visual effects include bloom and lens flares[2], falling snow, fire and other glowing particles[3]. All of these taken together would have crippled even the most advanced graphics card at the time of release. As a result, the graphics were considered beautiful and well ahead of their time upon Outcast's release.

 

Oppløsningen kan være litt lav er veldig lav i dag, da "høy" oppløsning er satt til 512 * 384.. men grafikken er allikevel utrolig bra! (Ok kanskje ikke med dagens grafikk-krav. Men må innrømme at jeg liker voxler). Det er 6 atskilte verdener som du kan reise mellom ved hjelp av såkalte "daoka"s (tenk Stargates). Det er også STORE brett (verdener), og ingen loadetid å snakke om mellom brettene!

 

Musikken er et kapittel for seg, utført av Moscow Symphony orchestra, og passer gameplayet perfect!

 

AI'en er også en ting de gjorde meget bra, (Bedre enn Mass Effect vil jeg si, for å sammenligne med noe nyere) og verdenene er meget overbevisende og levende! Kan selvfølgelig hende at jeg ikke er helt objektiv og en stor fan av spillet som gjorde et stort inntrykk på meg, men igjen vil jeg si at det er mye bedre enn i Mass Effect, som virker nærmest død og mekanisk i forhold (og jeg liker ME også, men historien mer enn gameplayet).

 

Det har forholdsvis god humor også, selv om jeg kanskje vil si - litt kunstig til tider(?), dog - det fungerer, og er absolutt artig!

 

Fant det på amazon.com til 3.5 £ i 2007... ABSOLUTT verdt prisen!

 

 

Den spiller bra på nyere PC'er (vel, fra 2007 og med XP), kun et par små bugs; at du ikke kan ri såkalte "twon-ha"s (en slags hest), og at du går saakte om du plumper oppi ris-markene (på den annen side kan akkurat det sees på som litt realistisk :p) Det skal kunne ordnes med CPU-killere (jeg fikk det ikke til den gangen, men det er ikke så viktig, selv om det sikkert er gøy å ri Twon-ha's:p Bare litt mer gåing.. MYE mer gåing, men med F-linker (teleporter) plassert her og der går det bra)

 

Minst 50 timers spilling har jeg lest, og det tror jeg på!

 

Litt intern humor: http://www.youtube.com/watch?v=T5uBFL_At-g&NR=1

:-)

 

Ellers bare å søke på "outcast game" på youtube.

 

 

 

 

Anachronox:

 

Inspirert av Chrono Trigger (en japansk RPG), og er vel et mer ekte RPG enn Outcast. Laget i 2001, så heller ikke dette er helt nytt lenger. Laget av Ion Storm, som desverre også ble konkurs like etter.

 

Utrolig bra historie, og humor! Ja, om du liker sci-fi da.

 

Isteden for at jeg unøyaktig forteller om spillet, legger jeg ved link til en tilfeldig-ish nyere review jeg fant, og filmen :)

http://www.rpgfan.com/reviews/anachronox/index.html

Cut-scenene i spillet ble faktisk satt sammen til en over 2 timer lang machinima-film (Som kunne vært nesten 3 time lang, men de måtte kutte den litt): http://www.archive.org/details/JakeHughesAnachronoxTheMovie

 

 

 

Kan vel prøve å si litt kort om Anachronox også (Dette må bli litt kort i og med at det er en god stund siden sist jeg har spillt det!):

 

 

Du vil etterhvert styre et party på 7 medlemmer, selv om han du starter som er hovedpersonen: Sylvester 'Sly' Boots. En nesten out-of-business detektiv på konkursens rand med et kontor over en bar. I begynnelsen går ting litt tregt, men det tar seg opp. Etterhvert får du oppdraget å med redde verden. Eller universet/universene(?) faktisk.

 

Spillet tar på en måte ikke seg selv så høytidelig, og er en av tingene jeg likte ved det.

 

Historien er ganske lineær, selv om du kan gå hvor du vil. Kampene er en slags blanding av turn-based og realtime.

Basert på Quake 2-motoren, men den er modifisert. Beskyldt for å ha ganske blocky grafikk, og det stemmer i dag, men jeg syns grafikken var ganske bra allikevel når jeg spillte det i 2005.

 

Kameravinklene må nesten nevnes, veldig bra utført, i cutscener og enkelte overganger, som i en film.

 

Karakterene har en dybde som er ganske for ikke å si veldig uvanlig i et spill.

 

For å kjøre det på et windows XP system, må man ha de sedvanlige patcher:

 

http://www.planetanachronox.com/anox1/files/gamepatches/

 

Der finner (hm, fant? Ser ikke ut til å virke lenger) man build 44 og 45-patchene. I tillegg må man ha en build 46 patch:

 

http://www.fileplanet.com/138812/130000/fileinfo/Anachronox-Patch-v1.02-Build-46

 

Eller bare google "anoxpatch102build46.exe"

Noen må også ha en "doorlordfix" patch: DLF.exe. Fant desverre ingen URL for øyeblikket på denne heller.

 

 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...