Gå til innhold

Alder og seriøsitet


Anbefalte innlegg

Det har i senere tid vært oppe en diskusjon om gjesteposting i diverse forum. Dette er i og for seg en ting som kan forandres på, men en annen kan være aldersgrense på forumet her inne. Man burde kanskje sette en nedre aldersgrense for forumbrukerne, ikke bare fordi unge forumbrukere kommer med "barnslige" eller lite givende innlegg, men også med innlegg som er totalt useriøse.

 

Kanskje en ide hadde vært å separere forumene, slik at det er en seksjon for svært unge brukere, og en seksjon for dem over en viss alder? I disse separerte forumene kunne man i tillegg hatt mulighet for eldre til å komme med innlegg til de unge. Men disse innleggene bør være merket slik at det er mulig å se at det er en eldre forumbruker som har kommet med dem. I tillegg burde det være en eller annen slags form for kontrollsystem. Sensur av trakasering og sjikanering er åpenbart, men også en form for veiledning, slik at forumet kan være mer givende også for den unge bruker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er for det meste snakk om nivået på postene og den genrelle samtalen. Det er klart at man ikke kan kontrollere det helt på den måten, men at man f.eks. MÅ registrere seg med alder fikser en del av det. Andre kan man klart se at har skrevet hvor gamle de er, eller man ser hvor gamle de er utifra det de har skrevet. De som holder et jevnt ok nivå på postene sine som egentlig ikke er gamle nok, men har løyet, har jeg ingen problemer med at deltar, nettopp fordi at nivået er bra. Man tar det med litt skjønn.

Lenke til kommentar

For en middelaldrende administrator er det ikke vanskelig å si seg enig i trådstarters hjertesukk. Her på forumet sitter 16-17-åringer og gir de ultimate samlivs- og sjekketips, bedømmer seksuele varianter og legninger etter hvor "ekle" de selv finner dem, plasserer seg politisk på fløyer som er marginale i det virkelige samfunnet, og så videre.

 

Men om aldersgrense er løsningen er jeg i tvil om. jeg vil gjerne ha en høyere gjennomsnittsalder, men spørsmålet er hvordan vi oppnår det.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Litt av problemet er at ein del "problembarn" gjerne er over 16 år. Å klikke "Ja, jeg er over 14 år" er heller ikkje det heilt store problemet. Aldersgrense trur eg ikkje vil oppnå noko som helst.

 

Med eit så stort forum er det ikkje til å unngå at det kjem enkelte brukarar som ikkje bidrar i så måte som dei fleste gjerne ynskjer. Det beste botmiddelet er å rapportere og la moderatorane ta seg av saken.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvordan det skulle la seg gjøre, men jeg må innrømme at det er forferdelig lite fristende å stille seriøse spørsmål i kategoriene samliv, helse, seksualitet osv når jeg ser kvaliteten på de fleste postene der. Med andre ord: lurer jeg på noe innenfor disse kategoriene, spør jeg nok et annet sted.

Og det er jo litt dumt at det blir sånn.

 

Kanskje flere underkategorier så man får filtrert bort noen ting (f.eks. "Pubertet", "Sykdommer", "seksuell legning", "griseprat" eller noe) hadde vært noe? Gjør ikke meg noe at 15 år gamle gutter lurer på om det er naturlig at de får vondt i hodet av å onanere 14 ganger på rad, men det er definitivt ikke dem jeg vil spørre om mine saker. Og ikke vil jeg lese postene dems heller. Helst ikke overskriftene engang :p

Lenke til kommentar

Hvorfor skulle ikke det være mulig med ordningen jeg foreslo? Det er jo en del forskjell i nivået på postene mellom en som er tolv år som har skrevet, og en som er tretti, eller for den saks skyld, tyve.

 

Forøvrig syns jeg at forslaget til Cunduo hørtes ut som om det hadde noe for seg. Splitte opp i flere kategorier. Men "Pubertet", "Sykdommer" og "Seksuell legning" burde vel egentlig automatisk gå inn under helse. Kanskje dette også er løsningen i andre samfunnsforum.

Lenke til kommentar

Tanken er kjempegod den, men den er ikke gjennomførbar. Flere grunnet til dette. Man kan enkelt overstyre muligheten ved å lyve på alderen og det tekniske per nå tillater ikke så. Min tese er at forumet heller aldri kommer til å gjennomføre dette, det er flere grunner til dette. Om det er positivt eller negativt kan diskuteres, ser gode synspunkter fra begge sider i den problemstillingen.

 

Ee slaget tapt? Aldri!

 

Det er flere justeringer forumet kan utføre for å å løfte aldersgjennomsnittet i de kategorier som tillater dette. Undertegnede har tidligere pekt på, en rekke uheldige virkninger av den slappe håndhevelsen av reglementet samt hva som kan gjøres for å bedre dette på sikt.

 

Først må vi definere hvordan forum vi ønsker. Så må de ansvarlige ta dette på alvor og gjøre noe med det. Per i dag ser man seg blind på bidrag kontra kvaliteten på bidragene. Om det er til å unngå, vet jeg ikke. Jeg begynner selv å bli gammel å sur og kunne gjerne tenkt meg et annet forum med mer seriøsitet og mindre; "gutter, hvor runker dere?", men det er meg da.

 

Alle bidrag er ikke gull verdt.

 

e: leif

Endret av R083r7
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Selv er jeg relativt ung, og har ikke noe i mot den dominerende ungdomsmoralismen som herjer i samlivsforumet. Likevel har jeg veldig stor forståelse for at de som er eldre misliker dette, og synes at det gjennomsnittlige aldersnivået må heves. Men jeg er ikke helt enig i at aldersnivået heves - diskusjon.no er et forum for de brukerne som ønsker å bruke forumet. Derfor bør man, i steden for å satse på å heve aldersnivået, satse på å lage et tilbud som tilfredsstiller både de unge og de eldre brukerne.

 

Å på en eller annen måte splitte "Samliv og Relasjoner" inn i flere forum tror jeg er en god idé som kan bidra til mer seriøsitet på innleggene. Per i dag er det veldig mange ulike temaer som går under denne kategorien. Sjekking, generelle psykologiske spørsmål og sosialdynamikk, ungdomskoleforelskelser, råd i ekteskap og skilsmisser, utroskap, ensomhet og usikkerhet bare for å nevne noen. Selv har jeg ingen konkrete forslag på hvordan man skal splitte forumet, men jeg er sikker på at om dette blir gjort på riktig måte kan man lage et tilbud som tilfredsstiller både de unge og eldre brukerne.

 

Til sist vil jeg legge til at seriøsiteten i samlivsforumet faktisk ikke er fullt så ille som mange skal ha det til. Hvis du går inn og ser, er faktisk de fleste innleggene on-topic og respektfulle om enn litt korte.

Endret av Eivolele
Lenke til kommentar

Jeg sluttet stort sett å delta på samlivskategorien (spesielt aktiv var jeg vel aldri) fordi...

- Råd til person som sliter i et forhold: "Dump henne."

- Råd til person som sliter med å et forhold til noen: "Gro deg baller."

og varianter av disse. Men mulig at situasjonen akkurat nå er litt bedre.

- Trolleposter. Er lite motivasjon for å svare når den (stort sett) anonyme posteren godt mulig bare er ute etter å tulle med folk. Har friskt i minne situasjonen hvor en moderator/admin stengte et dusin + tråder fordi samme person (tydeligvis) hadde startet dem, og opptrått som ulike personer (unge, gamle, kvinner, menn) med vidt forskjellige problemer.

- Også vanlige brukere kan seile under falskt flagg - med få hederlige unntak fremstår alle som supervellykkede alfahanner som har suksess på alle områder av livet; de har jobb, penger, interessante liv... de er høye, pene kvinnebedårere med over gjennomsnittet store peniser. (For å sette det litt på spissen.)

- Jenter/kvinner hvis meninger ikke samsvarer med flertallets (= guttenes) kan ikke uttrykke disse meningene uten at 20 gutter/menn skal fortelle dem hvor galt det de mener er.

 

Men aldersbegrenset tilgang til kategorier har jeg ingen tro på at vil kunne fungere.

Lenke til kommentar

Jeg syns iallfall noe bør gjøres. Det er jo forferdelig når noen som spør hvordan man skal takle en utro kjæreste får i svar at han skal "kn***e en annen uten å vaske seg, deretter ha sex med kjæresten før han gir henne 25 kr til bussen og ett forvel" (Skrevet i korte trekk)

 

Nivået på noen av innleggene i samfunn er helt horibelt...

Lenke til kommentar

En måte å kunne verifisere alder på, hadde vært å ha muligheten til å registrere bankort/kredittkort til sin profil. Ser på diskusjon.no som et serriøst forum som de fleste andre brukere, og tror ikke folk ville hatt vanskligheter med å regge seg med dette med formål kun å verifisere alder, vet dog ikke hvor dyrt/gjennomførbart dette er.

Lenke til kommentar
...

Men om aldersgrense er løsningen er jeg i tvil om. jeg vil gjerne ha en høyere gjennomsnittsalder, men spørsmålet er hvordan vi oppnår det.

 

Jeg hører ofte om denne eldrebølgen som skal skylle innover landet. Det burde løse problemet :)

 

Selv har jeg levd et sted mellom halvparten og en tredjedel av livet mitt og kan egentlig ikke se at seriøsiteten øker nevneverdig med alderen. Hva, og hvordan, man snakker om forandrer seg naturligvis. Mulig eldre forumbrukere skiller seg ut fra resten av sin generasjon. Uansett tror jeg ikke aldersinndeling hjelper på det oppfattede problemet. Lag heller undergrupper på forumet slik at postene kan sorteres innholdsmessig. Kanskje også noen stickyer med vanlige spørsmål?

Lenke til kommentar
En måte å kunne verifisere alder på, hadde vært å ha muligheten til å registrere bankort/kredittkort til sin profil. Ser på diskusjon.no som et serriøst forum som de fleste andre brukere, og tror ikke folk ville hatt vanskligheter med å regge seg med dette med formål kun å verifisere alder, vet dog ikke hvor dyrt/gjennomførbart dette er.

Det blir nok ikke aktuelt med noen slike ordninger, selv om det nok hadde hjulpet på problemet. Enn så lenge ønsker vi at folk som registrerer seg her på forumet skal være trygge på at de faktisk er anonyme, og at vi ikke vil misbruke den informasjonen vi har om dem. Et forum som sitter på personopplysninger om 200 000 mennesker ville være altfor attraktiv for såvel kommersielt som ufrivillig (hacket) bruk/misbruk. Ikke at det er noen fare for at dagens eiere ville misbruke en slik ordning. Og vi ville nok fått mange som registrerte seg på "lånte" ID'er...

 

Selv har jeg levd et sted mellom halvparten og en tredjedel av livet mitt og kan egentlig ikke se at seriøsiteten øker nevneverdig med alderen.

Jeg skulle ønske du hadde rett. Det ville betydd at jeg måtte ha vært nokså seriøs i min ungdom også. :)

 

Og det var jeg selvfølgelig, inntil det motsatte er bevist... :innocent:

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...