Gå til innhold

Linux - fjortis OS?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vennligst ikke ta ting ut av kontekst, når folk sier

 

Sitat:

 

Men for å komme tilbake til saken. Unix er utrolig avansert for de fleste, jeg har forsøkt Unix, og likte det dårlig... Den versjonen jeg forsøkte minnet mye om gode gamle DOS for de av dere som fortsatt husker det.

 

 

Synes jeg det er en smule uklart. Det var det jeg svarte på over

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Hadde du tatt med resten av det jeg skrev, og lest igjennom et par ganger til, og tenkt litt, så er det hele utrolig enkelt.

Jeg benyttet faktisk et av de eldste og enkleste språkformene, nemlig sammenligning, eller "tale i bilder" som det også så fint heter, men nok om det.

 

Det jeg mener er at du har ikke på langt nær en likhet i det "grafiske" brukergrensesnittet mellom Unix (altså Unix kloner i din forstand, men det finnes faktisk en Unix som sagt ovenfor et sted. Som er opphavet til all Unix, det er denne "Unixen" SCO group bl.a. påstår å være ene eier av, og som de forsøker å saksøke IBM for), det er ikke vanskeligere enn det.

Det jeg skrev var at jeg har prøvd Unix, husker ikke hvilke versjon/type dessverre, ellers skulle du fått den også, men for å gi Kjøleren og alle andre der ute som ikke har hvert borti Unix en viss pekepinn på hvordan Unix er i forhold til Linux, så brukte jeg gamle DOS som en sammenligning, og det er STORE forskjeller på Unix og DOS, bare for å gjøre rede på det. Jeg beklager at du kanskje ikke fikk med deg denne sammenligningen, og det er helt greit, det var et dumt eksempel av meg.

 

Men om du tenker deg UNIX, som noe som minner DOS, bare mer avansert, og tyngre å bruke (dersom du ikke kan det såklart. La oss si at du er nybegynner), derfor bruker man Linux, og ikke Unix.

 

Jeg er også fullstendig klar over at Unix fungerer ypperlig til sine formål, så ikke missforstå meg her. Men jeg skulle gjerne likt å se en person kjøre et spill i Unix (skal ikke si at det ikke går, for det er mye mulig, men det er tungvindt, det er jeg ganske sikker på) om det overhode lar seg gjøre. Sannsynligvis måtte du før du satt igang mate all informasjon inn i PC'en via UNIX, slik som hvor du finner mus, lydkort, skjermkort/grafikkort osv. Det ville vært tungvindt, og det er her Linux kommer inn. Du installerer (eller programmerer på egenhånd) inn Driverne til de forskjellige komponentene, og du er klar for resten av verden for å si det slik. (Det er mulig at det trolig går an å gjøre noe lignende med Unix, men er ikke 100% sikker her heller, dessverre.)

 

Jeg beklager at denne posten ble noe lang, men jeg ville forsikre meg om at ingen tråkker opp i noen store missforståelser igjen.

 

Ellers vil jeg si at jeg er enig med at alle må få bruke det OS de bruker, selv AmigaOS som Kjøleren sverger til :)

 

Men jeg må også si meg nysgjerrig på å få vite hva Kjøleren ønsket å få ut av dette topic'et????? :wink:

Lenke til kommentar

Du kan jo prøve å scripte under windows.. se hvor mye fornuftig du får gjort..  :roll:  

 

hehe, den blir jo litt feil da...

 

hva med asp programmering? Det funker knall i windows og såvidt i linux. Greit nok at php kanskje er bedre og alt det der, men jeg tør påstå at asp er mer brukervennlig (100% personlig selvlært).

 

Men alt i alt har jeg ingenting imot linux, tvert imot ser jeg på det som viktig at det finnes noe som kan være med å legge press på microsoft, og dra dem litt i skinnet, slik at de ikke får det helt som de vil, bare til stor grad som de vil

 

:)

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
Jeg er "fjortiss" (se sign.)

 

Bruker litt (mye) Linux om dagen... vennene mine skjønner det ikke / bryr seg ikke.... :oops:

 

Men TUXrace :D RULER DA ! ! ! Jeg og småsøsknene mine satt og spilte det i går !! :oops: :oops: :oops:

 

LOZER

Vi trenger ikke se signatur for å skjønne det. Hint: Antall smileys og skrivemetode.

 

Jeg bruker windows fordi jeg ikke har funnet et alternativ til Photoshop og Dreamweaver til Red Hat, som jeg har som dual boot.

Lenke til kommentar

og forresten, det fjortiser kjører på maskinene sine nå blir selvsagt standarden i årene som kommer.  

 

:roll:

 

får håpe du har rett. :D

 

Forøvrig kan jeg innrømme at jeg kansje til tider har oppført meg litt "fjortisaktig" på forumet, med div. rants som win32.microsoft viruset. Jeg beklager det, og dette kan derfor tolkes som en unskyldning til de som eventuellt måtte ha blitt dypt og alvorlig såret.

 

Forøvrig bruker jeg ikke linux fordi at det er kult, leet, ol., men fordi jeg får all den programmvare jeg trenger+mye mer gratis/fritt, og da jeg er sterkt ideologisk i mot monopolisering spesiellt, og closed source generellt.

 

I tillegg til at jeg slipper å reeboote ruteren hele tiden pga. "The machine has recovered from a serious error". Og å bruke ICS mot Linux var verre enn pesten, måtte kople meg opp mot terminal serveren hele tiden. Pluss at telnet serveren deres sugde (i alle fall den som følger med Windows XP)! MYE bedre med SSH, det blir som å sitte på en lokal maskin.

 

En "uvane" som følger med Linux er å gjøre alt for mye på en gang. Som å skrive en rapport mens du leser på en annen, mens du sitter på internett med Opera, Ximian, og GAIM, og du i tillegg driver med programkompilering. Lover deg at det sprenger din RAM!

 

Og til tooshed, kan ikke Photoshop kjøres i Wine? Bare noe jeg har hørt. Ellers så har du jo GIMP, mye nytt å lære, men men![/b]

Lenke til kommentar

Tenker egentlig mest på prosessor. I windows lå den konstant på 5-6 prosent. I linux holder den seg normalt på 0-1% (860Mhz pentium 3 M) =>mindre strømforbruk => lengre baterilevetid UTEN en god standby ol.

 

Gleder meg til 2.6. Hørt den skal ha skikkelig ACPI.

 

Det er bare en teori jeg har, men kan det stemme at mer info => lenger post => færre svar (alt er tenkt på, eller ingen gidder å lese)?

 

Tenker spesiellt på wine posten min.

Lenke til kommentar

Hvis jeg bare får overtalt admin på skolen til å fjerne den idiotiske MAC filtreringen på ruteren som gjør at det er dønn umulig å komme på nett med andre enn skolen sine egne maskiner. Da skal det bli nedlasting!

 

Hmm... Kansje det er en grunn til at de har den greia...

 

ifconfig eth0 hwaddress de:nn:ye:hw:ad:dr:ss:en

 

funker det? (sjekke hw til maskina du plugger ut, sette den inn på laptoppen?!?)

Lenke til kommentar

"idiotisk" MAC filtrering?

Du skjønner vel det er der av en grunn?

Oj.. stemmer. Du skreiv det selv jo =)

 

Du må skjønne at sysadmin på skolen din er ansvarlig for den aktiviteten som er der, og hvis hvem som helst kan ta med laptop, koblen den opp og gjøre rampestreker, så vil det gå utover admin'en.

Og HVILKE rampestreker man kan gjøre hvis man har all verdens båndbredde tilgjengelig. (Ikke så mange som er vant til 10-100mbit).

 

-Dante (som selv er admin på en institusjon som ikke tillater slikt)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...