Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Jeg slutter å bite negler - blir du med?


jahas

Anbefalte innlegg

Samme problem Pululf, biter negler ute n å tenke meg om, anbefaler at dere kjøper go negl. Smaken overlever dere, men det miner meg i hvertfall på at jeg ikke skal bite negler.

 

Det smaker konsentrert ørevoks. Men etter en uke gir jeg faen og biter negler uansett, selv om det smaker helt forjævlig. Har prøvd å slutte med GoNegl 4 ganger...

 

EDIT: Hva sier dere til at dere må komme tilbake til forumet og si hvordan det har gått hver dag? Og så oppdatere førsteposten om hvem som har klart å ikke bite negler lengst? Da blir det litt konkurranse, og man får høyere motivasjon...

 

E9! Alle oppdaterer, og hvis noen skulle trekke seg, eller noe annet viktig skjer, oppdaterer jeg førsteposten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva fan, vi begynner da ikke før på søndag.. Har bitt negler som bare pokker i hele dag jeg!

 

haha, samme her. Satt i tysk timen i dag å beit negler ubevist, plutslig kom jeg på det og tenkte " faen heller, det er ikke før den 25 jeg skal slutte" de neste dagene skal jeg bite meg "ferdig" så jeg er klar for å slutte med dette her.

Lenke til kommentar

Jeg sluttet med å bite neglene for en del år siden (på eget initiativ). Etter flere mislykkede forsøk kom jeg frem til en helt genial metode som gjør det mye lettere å slutte med denne uvanen.

 

Problemet med neglebiting er at det er en stort sett ubevisst vane. Man tenker ikke at "nå skal jeg bite negler, namnam" de fleste gangene man gjør det, man bare gjør det uten å ha tatt en bevisst beslutning om å bite negler. Dette gjør det svært vanskelig å slutte med det på egen hånd.

 

Trikset er å gjøre en "bevisst" på det hver gang en biter negler, hvis man blir bevisst over at "oi, nå sitter jeg og biter negler" blir det langt lettere å slutte, for da kan en bevisst velge å ikke bite negler hver gang en begynner med denne "hobbyen".

 

Og slik gjør dere det: Stikk på apoteket og kjøp "Go' Negl" eller tilsvarende! Dette er en gjennomsiktig væske som dere smører på negelen. Den gjør at negelen smaker svært vondt når dere putter den i munnen. Siden denne smaken er svært uvant, blir dere "bevisstgjort" over det hver gang dere biter negler, og da er det langt lettere å slutte med denne uvanen. :) Væsken er som sagt gjennomsiktig og synes ikke, så ingen ser at dere bruker "neglelakk". Og det er bare for en begrenset periode, til dere har sluttet med uvanen.

 

Jeg skriver dette fordi jeg har svært gode erfaringer med dette, det var slik jeg klarte å slutte med neglebiting. Jeg er blitt så avvent at jeg til og med synes det er ekkelt og ubehagelig å bite negler nå (før elsket jeg det). Det gjør jo vondt i tennene og fingrene når man biter i det harde, ekle skallet. :ermm:

 

EDIT: Husk også å kjøp en neglesaks i samme slengen. Når dere er avvent med å bite negler vil dere bli helt avhengig av jevnlig klipping for å holde neglene nede på en akseptabel lengde.

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar

A-jay, det der fungerer desverre ikke for meg... Jeg er nesten blitt avhengig av å bite negler, og gjør det ikke ubevisst :(

Jeg kan f. eks. sitte og bare stirre på en negl og KJEMPE imot trangen til å bite litt på den. Og da fungerer ikke sånn "ørevoks-neglelakk", for jeg gir bare fullt faen i smaken.

Lenke til kommentar

Haha, jeg er med! Jeg er jente, det er vel enda verre at jeg biter negler.. Ønsker meg så veldig lange, fine negler. Har bitt i ALL tid, kan ikke huske å ikke ha gjort det.

 

Har klart å slutte 2 ganger før, ved hjelp av Go' Negl. Problemet mitt, som jente, er at når neglene blir såpass lange og fine så er de så fryktelig tynne og brekker av igjen med en gang. Altså omtrent alle sammen, og da blir jeg bare forbanna og begynner å bite igjen siden "det ikke er noe vits når de bare brekker". :hrm:

 

Men greit, jeg prøver en gang til.. :)

Lenke til kommentar

Jeg er med ;)

 

har nå sluttet med å bite negler i over 1 måned. Begynt å bruke neglklipperen jeg har hatt liggende . faktisk føles det godt . Har bitt negler siden jeg var liten. Fingrene har sett helt for jævlig ut , for jeg spiste hard hud rundt neglene i en årrekke. Dette medførte sår.

 

Men nå , begynner alt å se mer normalt ut

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...