Gå til innhold

Acer Aspire One


Anbefalte innlegg

Litt tull med WIFI og minnekort leseren. Men det finnes gode guider på nettet. Jeg brukte denne. Eneste som ikke er fikset ennå er at WIFI ikke funker når du har startet opp pc'en fra hvilemodus og dvalemodus.

 

Kan foresten si at dette er mitt andre møte med linux, første møtet var med linpus.

 

Brukte du nøyaktig den WIFI-guiden du linker til? Jeg prøvde, men siden madwifi-linken i guiden der ikke virker, lastet jeg ned 2 andre versjoner, ingen av de virket (madwifi 0.9.3.2 og 0.9.4). Bruker Ubuntu 8.10.

Hvis du blar litt lenger ned så står det instruksjoner for ndiswrapper, prøv de. Jeg fikk heller ikke madwifi til å funke.

Endret av 2mmy91
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+89234341

Tidliger ei tråden diskuterte jeg med en angående telenor vs netcom dekning i lillehammer området. Nå har jeg endelig hatt mulighet til å bruke USB modement rundt omkring og det er nok bedre antenne i den her enn i mobilen min da jeg har hatt HSDPA dekning fras hjemme nord for lillehammer til gjøvik og nå på vei tilbake.

Lenke til kommentar

Hei hei. Tenkte å kjøpe meg en ekstern brenner nå som blant annet vil bli brukt med aceren. Det skal gå greit sant, ikke noe drivere eller spesielt OS som trengs, bios skal jo kunne lese en! Litt av poenget blir jo nettop at jeg skal kunne boote fra den. (Trenger dvd brenner anyways, og vet godt at jeg kan få minnepenn til å bootes også :))

 

Har Acer aspire one a110 linux / default linpus os.

 

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...spx?plid=112665

 

OS påkrevd Microsoft Windows 2000 SP4, Microsoft Windows XP Professional SP2, Microsoft Windows XP Home Edition SP2, Apple MacOS X 10.4, Microsoft Windows Vista

 

---------------------

 

Fjernet ogsån ettop xfce sin default acer aspire one meny, og sitter nå igjen med at alt fungerer som det skal bortsett fra xfce settings manager som ikke gir noen tegn til liv fra seg. Noen som aner hva som kan føre til dette problemet?

 

Det virker altså verken med åpning via høyreklikk på desktop eller xfce-setting-show:

 

[user@localhost Documents]$ xfce-setting-show

env: xfce-mcs-manager: No such file or directory

Endret av akarno
Lenke til kommentar

Vet ikke om dette finnes lengere bak i tråden men det anbelfales på det sterkeste å prøve Ubuntu Interpid Ibex Ultra-mobile PC ( http://cdimage.ubuntu.com/releases/8.10/release/ ) hvis du har Acer Aspire One 110L 512 mb ram.

 

Ops! Husk å bruke guiden til Ubuntu for Aspire One 110L

 

https://help.ubuntu.com/community/AspireOne110L

 

Fungerte fint for meg.

 

netbook_thumb.jpg

Endret av heisau
Lenke til kommentar

Tilføyer herved at XP kanskje har ulike tidsmodi på ventemodus, og kobler ned visse funksjoner etter en tids inaktivitet eller ventemodus, da det kan virke som oppstarten blir tregere jo lenger den er i ventemodus. Etter 15 timer åpnet jeg lokket og trykket en tast, så gikk det 15 sekunder før jeg hadde dagens VG oppe i Explorer.

 

Jeg har dessuten en viss tvil om at defragmentering har noen effekt siden vekslingsfilen er statisk og ligger i et minne. Jeg pleier sette den ned til minimum eller flytte den over til en annen disk før jeg defragmenterer systempartisjonen. Det har veldig god effekt på andre harddiskbaserte laptoper. Å sette tempfiler til egen ramdisk tror jeg er bra, da det er dårlig plass på system c:, og dannelse av svære tempfiler vil utvilsomt fragmentere den disken de skrives på. Hvis det er en egen partisjon, så kan den formateres en gang i mellom og leve sitt eget liv og herje som det vil uten å lage ytelseproblememer.

 

Enda har jeg ikke funnet noe som ikke virker, og jeg har koblet til et titalls ulike tilbehør uten problem av noe slag, utenom mine klønete fingre :cry: Dessuten virker alt mye bedre om man setter stikkontakten i og de andre kablene i hullene sine :roll:

Lenke til kommentar
Hei hei. Tenkte å kjøpe meg en ekstern brenner nå som blant annet vil bli brukt med aceren. Det skal gå greit sant, ikke noe drivere eller spesielt OS som trengs, bios skal jo kunne lese en! Litt av poenget blir jo nettop at jeg skal kunne boote fra den. (Trenger dvd brenner anyways, og vet godt at jeg kan få minnepenn til å bootes også :))

 

Kjøpte en MacBook Air superdrive og moddet den slik tnkgrl har gjort. Fungerer utmerket til lesing og brenning, uten ekstra strøm. Anbefales.SuperDrive for all

Lenke til kommentar

Batteri, læromslag og polariserende skjerm har ankommet fra Xell Telecom i Hong Kong. Det kostet mindre enn halvparten av hva det ville kostet i Norge. 1158 kr inkl frakt og ingen toll, moms eller gebyrer. Den var merket med gave, 4 US$.

 

Batteriet var fulladet og klar til bruk. Nytt batteri må alltid være fulladet før det tas i bruk. Med 6600 mah skulle det vare i ca 9 timer. Det kan lades med maks 1 C dvs 6,6 A. Den lille batteriladeren og strømforsyningen som følger med leverer bare 1,5 A. Heldigvis har jeg litiumlader som gir 3,8 A, så går det litt fortere å lade.

Lenke til kommentar

Jeg vet at Windows XP koster 1200 kr, men er det noe vits og gøy med en PC som ikke funker selv om den er billig? Jeg har null problemer, har funnet fram det gamle Tomb Rider III og kjører puppedama med gunnerne gjennom ild og vann. Det er mye mere gøy enn å slite med kaskader av feilmeldinger? Noen må da like lidelser og ergrelser?

Lenke til kommentar
noen som kunne sjekket i enhetsbehandlingen og skrevet hva athos wlan kortet heter??

 

helt plutselig forsvant dette fra pcen og jeg har prøvd alt men den klarer ikke finne kortet lengre....det fungerte helt fint de første dagene helt frem til i kveld.

 

Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

 

Bernt K

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...