Gå til innhold

Acer Aspire One


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Faen, jeg håpet det. Men jeg får ikke lastet ned engang nå, for jeg har ikke noe browser, og å laste ned i terminalen fører bare til en 404. Er det noe jeg gjør knakende galt? jeg følger guiden på s33 til punkt og prikke.

 

prøvde det andre syntaxet som var på kilden hans og, men fikk fortsatt 404. Finnes det et annet sted å hente pakken eller noe sånn? Er fryktelig grønn på linux.

Lenke til kommentar
Heisann! Ny her i huset! Så at jeg mått registrere meg for å få noen svar på et par spørsmål angående min nyinnkjøpte ONE. Jeg har nå montert 1gb ram ekstra og fått inn XP som OS. Linpus ble i enkleste laget for hva jeg skal bruke den til. Da jeg la inn XP ble pcen meget treg å arbeide med (henger seg støtt og stadig), og jeg lurer på hva forklaringen på dette er?

 

Jeg formaterte disken til NTFS, selv om noen guider sa formater til FAT32. Tenkte at FAT32 ble gammelt, men jeg har ikke mye peil på SSD disker. Hva skal jeg bruke?

 

Et spørsmål til som jeg håper noen der kan være behjelpelige med: Hva er det beste OS'et til denne maskinen? Er åpen for alt, selv om jeg ikke har rørt linux enda, eneste er at det skal ha omtrent like mange valgmuligheter som XP. Har sett på Ubuntu og kjøre noen windowsprogram med Wine. Hvordan funker dette på Aceren?

 

NTFS krever vel i bunn og grunn litt mer skriving til disk/jobbing fra CPU's side, sånnsett er FAT32 greiere. Trikset for å få XP til å kjøre relativt smooth er å slanke installen med nLite og installere akkurat det man trenger, det tar både mindre plass, og (en passelig tweaka XP-install trenger ikke å ta mer enn 700-1000mb), suger mindre CPU om man tweaker services. Ellers generelt med konfigurering av programmer/OS, prøv å minske hvor mye programmer skriver til disk så mye som mulig. Feks ikke lagre mye cache til nettleser på disk o.l.

Lenke til kommentar

Fikk min igår, og stod virkelig i beite uten det norske tastaturet, men der har hjulpet en meget lite datakyndig person med og få det til....Tusen takk!!!!!

 

Men nå ett nytt problem: Jeg får ikke webcam til og fungere på chatte sider, noen som har ett par tips???? Tar imot med stooor takk

Lenke til kommentar
Fikk min igår, og stod virkelig i beite uten det norske tastaturet, men der har hjulpet en meget lite datakyndig person med og få det til....Tusen takk!!!!!

 

Men nå ett nytt problem: Jeg får ikke webcam til og fungere på chatte sider, noen som har ett par tips???? Tar imot med stooor takk

 

Hvilke chattesider? Testa om det funker med MSN?

Lenke til kommentar
Fikk min igår, og stod virkelig i beite uten det norske tastaturet, men der har hjulpet en meget lite datakyndig person med og få det til....Tusen takk!!!!!

 

Men nå ett nytt problem: Jeg får ikke webcam til og fungere på chatte sider, noen som har ett par tips???? Tar imot med stooor takk

 

Hvilke chattesider? Testa om det funker med MSN?

 

Ja har fått den til og virke på msn, mulig mange kontakt kanaler bruker adobe???? Har forsøkt og laste ned flashplayer osv..

Lenke til kommentar

Håper ikke det blir for rotete skrivd, det er nå over et døgn siden jeg har rørt Acern og har dessuten tilfeldigvis døgnet.

 

En skrekkhistorie

...som ikke har sluttet helt enda...

 

Jeg falt desverre for fristelsen til å skaffe meg en av disse opphypede maskinene (Ok, nå kan det tenkes at det blir en mer positiv opplevelse etterhvert, siden maskinen -foreløpig- virker, men det får tiden vise).

 

Hadde planer om å oppgradere minnet selv (jada, her klarer man alt selv), og kjøpte med 1 GB SO-DIM, samt noe andre planer.. men..

 

Kort sagt hater jeg ACER for at de ikke har luke til minneutvidelse :realmad:

 

Fant jo guider på nettet, og selv om jeg av og til skrur opp ting får å sette de sammen igjen, så ble jeg litt...tvilsom.. til om dette var noe jeg kunne eller burde begynne på; Man må jo skru opp omtrent hele maskinen for å komme til minnesporet! I ettertid kan jeg se at jeg burde tvilt litt mer på egne evner.

 

Man kan si at det gikk greit å få ut batteripakka... :p

 

De skruene under AA1 som jeg begynte på, gikk stort sett bra, unntatt en stk, (og enda en skulle det vise seg senere! Til opplysning; de andre jeg begynte skru opp har gått helt greit)

 

 

Dem sitter DØNN F***INGS FAST! :wallbash:

 

 

Det dreier seg om 2 skruer i hver sin ende under batteripakka. Eller skal jeg si, foreløpig dreier det seg om 2 skruer. Hvem vet om det er flere skruer de har "fused" fast inni maskinen?

 

Jeg vet at riktig skrutrekker er veldig viktig for å få opp skruer; skrutrekkeren skal passe akkurat. Nå brukte jeg vel en forholdsvis vanlig type philips stjernetrekker beregnet for slikt. Siden de fleste andre skruene gikk greit opp, så tenkte jeg ikke noe mer på det. Skrutrekkeren passet bra såvidt jeg kunne se, så tviler litt på om det er pga feil trekker. Desverre tviler jeg sterkt på at jeg får noe på garantien, hvis det skulle være at f.eks skruene var dratt for hardt til. Selv om jeg teknisk sett ikke har åpnet maskinen ennå :ermm:

 

 

Jeg prøvde jo å skru, skru litt hardere, og litt til samtidig som jeg prøvde å ikke bruke for mye makt, men... litt etter litt forsvant jo de sporene i skruen, så alle skrutrekkere jeg etterhvert prøvde ble helt virkningsløse (dvs, stjernesporet i skruen ble rundere og rundere, skrutrekkerene er OK)) Hadde jeg bare gitt opp da.. neida..

 

 

Funderte på enten å gi opp eller bore ut skruen(!) Men - langt bak i hodet mitt syntes jeg å huske noe om et eller annet flytende man kunne putte på vriene skruer, som skulle fylle opp tomrommet og feste skruen til skrutrekkeren skikkelig (el.l., var ikke helt sikker på virkemåten men mener det var det). Googlet litt og fant noen forumsinnlegg om "liquid wrench". Det har jeg ikke hørt om før. Leste litt videre og så noen lure tips om å varme opp skruen med (krisen nærmer seg) LODDEBOLT! Genialt, en sånn har jeg jo. Og loddetinn da, selvsagt. Her kommer det med "noe flytende" inn hvis virkemåte jeg trodde jeg hadde forstått :p Funker sikkert bra av og til, men ikke på små skruer skrudd i tyyynt plastikk-kabinett ala AA1..

 

(Feil 1; for ivrig. Hvorfor gikk jeg ikke bare til Jernia e.l. for å forhøre meg om liquid wrench'en?)

 

 

Min plan om å bore opp skruen ble lagt til side og jeg fyrte opp loddebolten.

 

(Feil 2,eller omvendt, sjekke alle skruer først... Kan virke amatørmessig, men det er lenge siden jeg har knotet med slikt...)

 

 

Desverre overvurderte jeg hvor lang tid jeg måtte varme opp den lille skruen, så jeg endte opp med å dytte skrue + omkrinliggende plast-chassi opp mot oversiden av maskinen. :ohmy:

 

 

Status nå i skrivende stund er at jeg har en fin bulk opp, bakerst til høyre på maskinen.. Men den funker. Puh!

 

 

Så det er ikke helt krise enda, men ting går jo tydeligvis ikke akkurat bedre jo mer jeg prøver... så jeg vet ikke om jeg tør å borre opp den skruen. En mulighet er kanskje å prøve å smelte den litt ned tilbake igjen, men - jeg tror at jeg lar den være. Desverre er skruen på andre siden også helt stuck, og rett i nærheten der er jo det jo 3 LED-lys... Flaks det ikke var noe vitalt i nærheten av den første. Ikke lurt å smelte noe gjennom der med andre ord, selv om det er en liten avstand der.

 

Kunne jo kanskje boret opp de to skruene, for å senere erstatte med noe hjemmemekk, skruer med større skruehoder f.eks (elegant løsning liksom, og så er det vel også en batteripakke som skal ha plass...), men - hva om det er flere skruer inni som sitter dønn?

 

 

Ser ut som om jeg kan se langt etter minne-oppgradering :(

Vet ikke om jeg tør røre den så mye mer...

 

512 MB... :sick:

Lenke til kommentar

Er enig med deg, det virker som en litt amatør messig innskruing, En skrue, den siste som skulle ut når kun hk var igjen satt fast hos meg, den borra jeg ut, dvs den kom når den var borra halvveis ned med en svær batteridrill. Så min mangler en skrue der, men spiller ingen rolle. Jeg brukte også skikkelige profftrekkere, ikke noe billig europris tull.

 

Ellers gikk alt fotholdvis greit. I tilegg til at man måtte finne ny dobbelsidig teip til føttene bak. Alt dette er unødvendig, og jeg kan ikke se hvorfor de ikke satte på en luke. Det finnes en luke for 3G kort, som mest sannsynelig ikke kommer som noe du kan sette inn selv! På dette området er Acern helt på trynet.

 

Men til dere andre, så kan jeg ikke si det er verdt jobben med å skru opp om du skal beholde Linpus. Skal man ha XP eller ubuntu må man vel nesten ha. Ødlegger man noe får man ikke en dritt igjen ellers, og da er det bedre med bare 512MB minne.

 

Men, ellers er jeg fornøyd med Acern. Nå med 1.5GB ram, men en skrue mindre :tease:

Endret av L O G I M A N
Lenke til kommentar

Maskinen er kanskje 10% raskere med Linpus. Var selv veldig i tvil om å oppgradere for jeg skal beholde Linpus.

 

Så skal man ha kun Linpus, behold 512MB!

 

Det er mye å skru ut, og ta fra hverandre. En del kabler som må kobles fra osv. Dessuten fare for skruer som ikke løsner. I tillegg forsvinner all garanti.

 

Har modellen som er i norske butikker 3G/wimax kort i seg?

 

Nei

Lenke til kommentar

Selv så brukte jeg billig trekkere, og jeg hadde ikke noe problemer med å sette inn mer minne. Gjorde det på 2 maskiner på underkant av 30 min.

 

Men er det noen som kan forklare meg hvordan man legger inn Wine på maskinen?

 

Og er det noen som har fått til option gi0205 fra telenor på denne?

Endret av hey-ho
Lenke til kommentar
Hvordan er det med varmen på denne maskina? Er det noe som helst varmeutvikling under som sakte griller lårene når man har den i fanget en time eller to?

 

Jeg har ikke merket noe problem med varmen på denne, selvfølgelig blir det litt varme i den, men ikke verre en at du fint kan ha den på låret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...