Gå til innhold

Ser dere "stjernen" i dag ?


Alieu

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Interessant :)

 

Relativt stor dings - Jupiter/Mars/Saturn/Venus er alle å betrakte som punkter frem til man får nok forstørrelse; ut i fra tidspunktet gitt, så er Jupiter i sør-vest, saturn og venus under horisonten; men mars er i nord-øst. Vanligvis ville jeg sagt at denne er for stor til å være mars, hvis vi kan stole på skalaen mellom måne og objekt. Dog; hvis kamera er stillt inn på sensitiv filming, så vil mars "blø" over flere pixler, og dermed se større ut enn det den er.

 

Forsvinner objektet 03:00 eller er det tidspunktet gitt fordi folk har gått og lagt seg?

Mars kommer over horisonten rundt midnatt for tiden, gjerne litt senere hvis man har fjell eller bygninger som skuler horisonten. Men så går ikke mars ned igjen før solen står opp, derav spørsmålet. :)

 

Den står også i ro (vel, skal vi stole på kameraføringen da...:p) - så det er dermed ikke en satelitt i lav bane (kan være geostasjonær - men da er den alt for alt for stor for å være noe vi har satt der).

 

Farge endringen kan komme av atmosfæriske forstyrrelser, ser du på månen i samme bilde, så har den også litt rare farger.

 

Bottom line: Jeg tipper Mars.

Lenke til kommentar

Jeg satt selv å så på denne en kveld for noen dager siden.

Ble veldig overrasket av lysstyrken.

Det første jeg tenkte på var at dette var et fly, langt borte i horisonten. Dette også med bakgrunn for de store fargeforskjellene. Det viste seg vel derimot å være denne stjernen (planeten?)

 

Minner meg egentlig mye om venus, bare mye sterkere.

Lenke til kommentar

Joda - Jupiter går under horisonten ca. 03:00. Så det kan være den.

 

Er fortsatt forundret over posisjonen dog, Jupiter burde ha vært i sydvest, og ikke nordøst?

 

 

Edity:

 

Får vel også nevnes at Jupiter snart er så nærme Jorden som den kommer på lenge (17 Mars 2011 er den nermest), så tar det rundt 10 år før den kommer så nærme igjen.

Endret av Sondring
Lenke til kommentar

Det er Jupiter. Sitat frå ein kommentar på bloggen i førstepost:

Grunnen til at de blinker, er fordi de ligger LAVT på horisonten. Da må lyset fra dem passere enn lenger strekning gjennom atmosfæren enn om den hadde stått rett over hodet vårt. I atmosfæren er det masse turbulens, det vil si luft som rører på seg. Når lys går gjennom turbulens vil det fordreies. Tenk deg at du kikker rett ned i et akvarium hvor vannet står stille. Da vil du kunne se fiskene klart. Setter du deimot vannet i bevegelse, fiskene se ganske så fordreide ut. Eller hva?

 

Bruker du en tusenlapp på billig teleskop, ca 75x forstørrelse vil du fort se det du tror er en UFO, faktisk er en planet.

 

Du blir visst også forvirret av at astronomer sa det var Venus som sto i sør i vinter, mens det nå er Jupiter. Ærlig talt, har du ikke fått med deg at jorda roterer rundt sin egen aske iløpet av 24 timer, samt at jorda iløpet av 365 dager har rotert 1 gang rundt sola, samt at alle de andre planente har sine rotasjonstider??

http://www.nyhetsspeilet.no/2009/08/mystis...n/#comment-3132

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...