Gå til innhold

Nå byrjar Språkrådet øydeleggingi av nynorsken


Glutexo

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Nynorsk er jo totalt uinterisant og unyttig for de 85% av resten av landet som snakker EKTE norsk (bokmål). Gammeldagse språk bør og vil dø ut. Hvorfor skal vi i sør-Norge lide fordi en og annen same vil ha sitt eget språk?

Min mening er å selge alt nord for Mjøsa til Russland, men vi beholder fisken og olja. Uten fisk og olje blir Nord-Norge etter min mening lite vært.

Syntes også at det er litt feil at noen avgifter er lavere nordpå.

Dette er bare min mening :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Argumentet om at nynorsk ikkje er norsk er sånn cirka det snodigaste eg har høyrt.

Det er veldig, veldig mye som er norsk. Bare fordi jeg ikke skriver på dialekten min, så betyr ikke det at den faller utenfor definisjonen. Det betyr bare at jeg har en enkelt mening om hvordan det er hensiktsmessig å uttrykke seg skriftlig.

 

Det er bare vestlendinger som mener at når to dialekter er forskjellige, så må den ene være «norskere» enn den andre. Selvfølgelig er alle Norges dialekter norske! Selvfølgelig er oslomål norsk like mye som vestlandsk er det, selv om vestlendinger har et veldig behov for å avskrive Norges hovedstad som «dansk» og «utvannet». Beklager, gutter, men den definisjonsmakten har dere rett og slett ikke.

No talar eg faktisk eit svært bokmålsnært Oslo-mål, og eg trur ikkje du treng å overtyda meg om at dialekta mi er norsk. :tease:

 

Dessutan har "nynorsk er meir norsk"-argumentet faktisk absolutt ingenting å seia for min eigen del; eg skriv nynorsk fordi eg synest det er fint. Eg skulle bare kommentera at det er ganske absurd å påstå at nynorsk ikkje er norsk.

 

Nei, spørsmålet er ikke om nynorsken er norsk, men om den er hensiktsmessig. Her har målfolket mye å bevise.

Nynorsken er jo nyttig i den grad folk held fram med å bruka språket. Straks nynorsk døyr fullstendig, er det ikkje lenger hensiktsmessig. Men det er ikkje skjedd. Enno.

 

Og tru det eller ei, men eg har faktisk ingen planar om å nekta folk å skriva bokmål, og heller ikkje engelsk for den saks skuld. Eins føretrekte skriftlege målform er opp til ein sjølv.

Lenke til kommentar

Vi snakker ekte norsk, det er ikke sikkert vi skriver 100% .

Leser jeg et gnist av nordledning tempramang? :)

Nei, i beste fall rundt 50% i ditt tilfelle. Jeg er født ved Middelhavet, har aldri vært lengre nord enn Trondheim og er således langt fra å være nordlending.

 

Jeg skal være ærlig: Jeg er 17 år gammel, har aldri likt norsk og er ikke særlig god i det. Jeg er nok ikke like god som deg til å skrive, men var dette egentlig noe å henge seg opp i?

Lenke til kommentar

Skrivefeil og lignende skal vel uansett ikke kommenteres i tråden hvis jeg husker retningslinjene riktig.

 

Man har heller ikke lov å skrive på dialekt, og da kommer spørsmålet om hva som er ren nynorsk uten dialekt.

Jeg vet ærlig talt ikke, men kanskje NRK bruker det i tekstingen sin?

Lenke til kommentar

Skrivefeil skal ikke kommenteres til vanlig, nei, men i språkforumet virker det som om man har gjort et unntak. Iallfall er det svært vanlig å kommentere hverandres skrivefeil her, uten at noen moderatorer bryr seg. Selv har jeg stor glede av å kommentere skrivefeilene til folk som rakker ned på andres skrivefeil.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Håper nynorsk blir borte for godt. Forbanna møkk.

 

Prisen innlegget i språkforumet med høgast intellektuell verdi for november 2010 går til EvenL. Han fær med dette ein susp med ordet «intellektuell» skribla inn tilsendt i posten. Den som ballespark gjev, skal ballespark få, heiter det; so med dette er «EvenL» førebudd.

 

...etter denne friske utsegna kom det aldri nokon gong meir eit usakleg innlegg på Internettet...

 

Man har heller ikke lov å skrive på dialekt, og da kommer spørsmålet om hva som er ren nynorsk uten dialekt.

Jeg vet ærlig talt ikke, men kanskje NRK bruker det i tekstingen sin?

 

Skriv ein standarspråk, skriv ein etter ordbøkene kort og godt. "Dialekt" vert det unormerte språket. Det er ikkje fullt lov å skriva ting som gutta på bokmål; likevel ser ein det ofte i skrift. Samstundes er det ein viss skilnad på å skriva dialekt og det å blanda inn nokre dialektale ord og uttrykk her og der i ein tekst som elles er skriven på standardisert språk.

Endret av Anarkhos
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Enig i at man bør holde på sideformene. Dessverre er dialektene på det sentrale Østlandet i ferd med å forsvinne. Sjølv snakker jeg f.eks. en blanding av vikværsk og norskdansk. I disse områdene er det nok dessverre for seint å redde dialektene, men i de største delene av landet er det definitivt mest naturlig med nynorsk som hovedmål. I storbyer som Oslo og Bergen kunne man kanskje innført svensk, som er et langt finere språk enn norskdansk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...