Jump to content

Glasskonstruksjon

Medlemmer
 • Content Count

  325
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

7673 profile views
 1. Problemet er å få sluppet clutchen slik at den kan rulle ned i førstegir.
 2. Det er en lang bakke ja, føler det tar veldig på bremsene om jeg skal bremse ned hele bakken. Hvis jeg slipper bremsen mens jeg clutcher så rykker det veldig i bilen. Akkurat som den ikke vil direkte inn i førstegir.
 3. For å komme ut av innkjørselen her, må jeg først rygge et stykke i oppoverbakke, og deretter kjøre framover (nedover bakken) igjen, som fører til at jeg må ta bakkestart i en veldig bratt nedoverbakke. Jeg har sett flere YouTube-videoer hvor det anbefales at man starter rett i andregir når man skal starte i nedoverbakke. Men denne bakken er så bratt at jeg får altfor god fart med andregir. Jeg vil gjerne ha den i førstegir for å bremse på giret, men hvordan? Når jeg begynner å rulle nedover prøver jeg å slippe clutchen, slik at den kommer inn i førstegir, men det går ikke! Etter flere forsøk har jeg kommer fram til at den beste metoden er å bremse lenge samtidig som jeg slipper clutchen kjempesakte, men det føles veldig hakkete, akkurat som den ikke vil inn i førstegir uten at jeg gasser med gasspedalen. Men jeg kan jo ikke gasse med pedalen, for da må jeg slippe bremsen helt, og det er ikke mulig i en så bratt bakke som dette. Hvordan skal jeg få bilen i førstegir i veldig bratt nedoverbakke?
 4. Er det sant at alle som har studert i over 8 år, og dermed finansierer mastergrad o.l med å jobbe 80% - 90% uten støtte fra Lånekassen, IKKE får dagpenger fordi de er studenter, og heller ikke får et rødt øre fra Lånekassen, siden de ikke kan ta mer lån?
 5. VG skriver: "Lånekassen vil også, i løpet av mai, åpne for søknader om et tilleggslån på inntil 26.000 kroner for alle studenter som har mistet inntekter." Kan noen VÆRE SÅ SNILL og presisere om dette også gjelder studenter som har studert i over 8 år? Alle som finansierer mastergrad o.l. med å jobbe 80% - 90%, uten støtte fra Lånekassen. Disse får ikke dagpenger fordi de er studenter!! Og de får heller ikke et rødt øre fra Lånekassen!!
 6. Det er snakk om at sykehusene er fulle av resistente bakterier, som infiserer pasientene som ligger i respirator. Mange dør dermed av bakterieinfeksjoner, og ikke selve koronaviruset. Disse resistente bakteriene har vi heldigvis lite av i Norge.
 7. Er det virkelig slik at studenter som jobber tilnærmet fulltid uten støtte fra Lånekassen (fordi de allerede har fått 8 års stipend/lån, og ikke kan ta mer lån) IKKE får dette nye lånet på 26000, bare fordi de har tatt 8 år med lån tidligere? Hvorfor kan da studenter med lån nå, få dette? Betyr det at alle studenter vil miste et helt år med mulighet for lån? Hvis dette nye lånet skal telle med i hvor mye man kan låne totalt?
 8. Hvor kan jeg kjøpe slikt uten å risikere å få et ustabilt kinabatteri?
 9. Jeg fant en god gammel Nokia 3310 innerst i pappas kjøkkenskap, som sikkert har vært uberørt de siste 13-16 årene. Jeg plugget nettopp i laderen, hørte først noen svake surklelyder, før skjermen lyste opp og den begynte å lade! Nå kommer det ingen lyder fra den, og ladesymbolet blinker på skjermen. Men jeg har noen spørsmål: * Er det mulig at batteriet fungerer etter så lang tid? * Er det trygt å lade/bruke batteriet etter så lang tid? * Kan batteriet eksplodere? Takk!
 10. Mange vet at finsk er et språk med mange kasus, men hvor mange kan komme med et eksempel på en finsk kasus? Kasusene blir blant annet brukt der vi i skandinaviske språk bruker preposisjonene i, på, til, og fra. Dersom man skal si "i Oslo" på finsk, legger man bokstavene -ssa til slutten av ordet, og resultatet blir Oslossa. (Kasusen heter inessiv). Enda færre vet at de samme kasusene blir brukt blant oss her i Norge. Sørsamisk har nemlig også den samme (inessiv), men med endelsen -sne. Så "i Oslo" er på sørsamisk Oslosne. Mange vet at svensk er et offisielt språk i Finland, men vet ikke at samisk er et offisielt språk i Norge. I Norden har vi to hovedspråkgrupper; * germansk (skandinavisk) * finsk-ugrisk (finsk, samisk)
 11. I denne artikkelen står det at det skal bli billigere å overføre penger i euro. Betyr dette at det vil bli billigere å betale med norsk kort i utlandet også, altså at bankene ikke lenger kan ta valutapåslag? https://www.aftenposten.no/verden/i/gPB6aJ/Na-skal-det-bli-billigere-a-betale-i-euro
 12. Er det mulig å studere på et norsk universitet og få støtte fra Lånekassen på vanlig måte, men ha bostedsadresse f.eks i Sverige, Tyskland eller hvor som helst? Om jeg tar emner som bare er selvstudium eller undervisning over internett?
 13. https://www.digitaltrends.com/mobile/nokia-phones-debuting-mwc-2018/ Giganten Nokia lever i beste velgående, og driver med mye annet rart enn bare mobiltelefoner, og har for eksempel laget VR-kameraet Nokia OZO. Da Nokia solgte mobilavdelingen til Microsoft, var det for å unngå at hele Nokia gikk konkurs, og det var nære på. Den eneste grunnen til at de nå ønsker å ha HMD som et eget selskap, er for å unngå at en eventuell ny kollaps skal true selve moderselskapet Nokia slik det nesten gjorde sist.
 14. Come on you irons! Samme startellever som slo Chelsea på lørdag.
 15. Har vært på utveksling i andre land i Europa, og stort sett alle bruker WhatsApp. Merkelig at det er så få i Norge som gjør det.
×
×
 • Create New...