Jump to content

Glasskonstruksjon

Medlemmer
 • Content Count

  328
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Glasskonstruksjon

 1. Er det vanlig at man hører bensinen/dieselen plaske i tanken når man bremser og akselererer? Jeg hører det plaske og skvulpe hver gang jeg kjører nå, men har aldri lagt merke til det før.
 2. Har du annet avfettingsmiddel først og spyler av, eller begynner du rett på Prickbort?
 3. Jeg forstår det slik at polish fungerer litt som sandpapir, som er viktig for å få glans i lakken. Og at voks er mer som en hard olje som legges på for beskyttelse. Så til spørsmålet mitt: Bilen min er fra før veldig blank i lakken, og jeg vil ikke miste noe av glansen. Vil det da være dumt å bruke polish? Vil det være lurt å bare legge på voks?
 4. Problemet er å få sluppet clutchen slik at den kan rulle ned i førstegir.
 5. Det er en lang bakke ja, føler det tar veldig på bremsene om jeg skal bremse ned hele bakken. Hvis jeg slipper bremsen mens jeg clutcher så rykker det veldig i bilen. Akkurat som den ikke vil direkte inn i førstegir.
 6. For å komme ut av innkjørselen her, må jeg først rygge et stykke i oppoverbakke, og deretter kjøre framover (nedover bakken) igjen, som fører til at jeg må ta bakkestart i en veldig bratt nedoverbakke. Jeg har sett flere YouTube-videoer hvor det anbefales at man starter rett i andregir når man skal starte i nedoverbakke. Men denne bakken er så bratt at jeg får altfor god fart med andregir. Jeg vil gjerne ha den i førstegir for å bremse på giret, men hvordan? Når jeg begynner å rulle nedover prøver jeg å slippe clutchen, slik at den kommer inn i førstegir, men det går ikke! Etter flere forsøk har jeg kommer fram til at den beste metoden er å bremse lenge samtidig som jeg slipper clutchen kjempesakte, men det føles veldig hakkete, akkurat som den ikke vil inn i førstegir uten at jeg gasser med gasspedalen. Men jeg kan jo ikke gasse med pedalen, for da må jeg slippe bremsen helt, og det er ikke mulig i en så bratt bakke som dette. Hvordan skal jeg få bilen i førstegir i veldig bratt nedoverbakke?
 7. Er det sant at alle som har studert i over 8 år, og dermed finansierer mastergrad o.l med å jobbe 80% - 90% uten støtte fra Lånekassen, IKKE får dagpenger fordi de er studenter, og heller ikke får et rødt øre fra Lånekassen, siden de ikke kan ta mer lån?
 8. VG skriver: "Lånekassen vil også, i løpet av mai, åpne for søknader om et tilleggslån på inntil 26.000 kroner for alle studenter som har mistet inntekter." Kan noen VÆRE SÅ SNILL og presisere om dette også gjelder studenter som har studert i over 8 år? Alle som finansierer mastergrad o.l. med å jobbe 80% - 90%, uten støtte fra Lånekassen. Disse får ikke dagpenger fordi de er studenter!! Og de får heller ikke et rødt øre fra Lånekassen!!
 9. Det er snakk om at sykehusene er fulle av resistente bakterier, som infiserer pasientene som ligger i respirator. Mange dør dermed av bakterieinfeksjoner, og ikke selve koronaviruset. Disse resistente bakteriene har vi heldigvis lite av i Norge.
 10. Er det virkelig slik at studenter som jobber tilnærmet fulltid uten støtte fra Lånekassen (fordi de allerede har fått 8 års stipend/lån, og ikke kan ta mer lån) IKKE får dette nye lånet på 26000, bare fordi de har tatt 8 år med lån tidligere? Hvorfor kan da studenter med lån nå, få dette? Betyr det at alle studenter vil miste et helt år med mulighet for lån? Hvis dette nye lånet skal telle med i hvor mye man kan låne totalt?
 11. Hvor kan jeg kjøpe slikt uten å risikere å få et ustabilt kinabatteri?
 12. Jeg fant en god gammel Nokia 3310 innerst i pappas kjøkkenskap, som sikkert har vært uberørt de siste 13-16 årene. Jeg plugget nettopp i laderen, hørte først noen svake surklelyder, før skjermen lyste opp og den begynte å lade! Nå kommer det ingen lyder fra den, og ladesymbolet blinker på skjermen. Men jeg har noen spørsmål: * Er det mulig at batteriet fungerer etter så lang tid? * Er det trygt å lade/bruke batteriet etter så lang tid? * Kan batteriet eksplodere? Takk!
 13. Mange vet at finsk er et språk med mange kasus, men hvor mange kan komme med et eksempel på en finsk kasus? Kasusene blir blant annet brukt der vi i skandinaviske språk bruker preposisjonene i, på, til, og fra. Dersom man skal si "i Oslo" på finsk, legger man bokstavene -ssa til slutten av ordet, og resultatet blir Oslossa. (Kasusen heter inessiv). Enda færre vet at de samme kasusene blir brukt blant oss her i Norge. Sørsamisk har nemlig også den samme (inessiv), men med endelsen -sne. Så "i Oslo" er på sørsamisk Oslosne. Mange vet at svensk er et offisielt språk i Finland, men vet ikke at samisk er et offisielt språk i Norge. I Norden har vi to hovedspråkgrupper; * germansk (skandinavisk) * finsk-ugrisk (finsk, samisk)
 14. I denne artikkelen står det at det skal bli billigere å overføre penger i euro. Betyr dette at det vil bli billigere å betale med norsk kort i utlandet også, altså at bankene ikke lenger kan ta valutapåslag? https://www.aftenposten.no/verden/i/gPB6aJ/Na-skal-det-bli-billigere-a-betale-i-euro
 15. Er det mulig å studere på et norsk universitet og få støtte fra Lånekassen på vanlig måte, men ha bostedsadresse f.eks i Sverige, Tyskland eller hvor som helst? Om jeg tar emner som bare er selvstudium eller undervisning over internett?
 16. https://www.digitaltrends.com/mobile/nokia-phones-debuting-mwc-2018/ Giganten Nokia lever i beste velgående, og driver med mye annet rart enn bare mobiltelefoner, og har for eksempel laget VR-kameraet Nokia OZO. Da Nokia solgte mobilavdelingen til Microsoft, var det for å unngå at hele Nokia gikk konkurs, og det var nære på. Den eneste grunnen til at de nå ønsker å ha HMD som et eget selskap, er for å unngå at en eventuell ny kollaps skal true selve moderselskapet Nokia slik det nesten gjorde sist.
 17. Come on you irons! Samme startellever som slo Chelsea på lørdag.
 18. Har vært på utveksling i andre land i Europa, og stort sett alle bruker WhatsApp. Merkelig at det er så få i Norge som gjør det.
 19. Jeg gikk for Nokia 8, og er veldig fornøyd med å ha fått en toppmodell på studentbudsjett.
 20. iPhone framstår mer og mer som en gulnet dings fra et svunnet 2000-tall. Tror kanskje jeg kommer til å gå motsatt vei denne høsten.
 21. Så du mener iPhone også er "kinamobiler"?
 22. Det har gått opp for meg at jeg rett og slett ikke forstår hvorfor folk stemmer på høyresiden. Har alle høyrefolk en indre tanke som sier at det er bra med litt økonomiske forskjeller mellom folk? De som er født fattige fortjener ikke bedre? Greit nok at man vil sikre at kapitalismen fungerer. Men er det ikke bedre om alle folk kan være med på forbruket, og kjøpe varer, biler, hus og holde samfunnet i gang. Hvordan kan det være bedre at bare noen få enkeltpersoner har råd til å starte bedrifter eller sløse bort penger på unødvendige fester eller luksusvarer? De nordiske landene er verdens beste sted å bo i, og grunnen til det er skatte- og fordelingspolitikken. Er det ikke verdt å betale litt skatt for å bo på verdens beste sted? Det eneste punktet jeg delvis kan skjønne at folk stemmer høyre/frp på er innvandringspolitikken. Men her er det mye jeg ikke skjønner også. Jeg skjønner at folk vil beskytte de som bor her, ta vare på de eldre og unngå kriminalitet. Men kriminalitet blir det jo av stadig økende forskjeller mellom folk, konsentrering av mennesker i fattige bydeler og dårlige livsutsikter. Det er ikke innvandringen i seg selv som er problemet. Innvandring består stort sett av folk som er akkurat som oss, og det er her jeg tror det kanskje skorter hos de fleste mennesker: Vi har en utrolig dårlig evne til å se ting fra andres ståsted. Latterlig dårlig evne. Kan noen forklare meg hvilke tanker en høyre/frp-velger gjør seg i løpet av en dag?
 23. Rødt var det eneste partiet som var i mot bombingen av Libya, og de anmeldte også Arbeiderpartiet for handlingene. Ellers mener jeg som venstresidemann at det ikke bare er Russland som maner til krig. Jeg mener NATO bevisst provoserer Russland, og Norge er ikke noe særlig bedre. Jeg mener høyresidefolk er særdeles dårlig på å se ting fra andres ståsted, og at høyresiden dermed er dårligst på å unngå krig.
 24. Skriv gjerne kommentarer i tilbakemeldingsskjemaet jeg linket til. Jeg er ikke en av utviklerne, og de leser nok ikke denne tråden.
 25. "Verdens første kvenske dataspill Ruija ser snart dagens lys, der du kan være med på kvenbarnas vandring fra Finland til Norge" https://www.nrk.no/finnmark/lager-kvensk-dataspill-_-onsker-hjelp-fra-barn-og-ungdom-1.13306560 Link til spillet finnes i artikkelen, og her er en link til et tilbakemeldingsskjema.
×
×
 • Create New...