Gå til innhold

Test: Opera 10


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ask som standard søke motor? Når jeg installerte Opera 10 så var google standard.

 

 

 

I tilleg til en del som er nevt tidligere så liker jeg at det er lett å lagre og åpne sessions i Opera. Har feks. En session for torrent sider, en for studier, en for sosiale netverk og forumer, prosjekter, osv. Skal jeg feks ha opp det jeg holdt på med sist jeg jobbet på ett prosjekt så kan jeg bare åpne den sesionen lagret for det prosjektet. Mulig det kan gjøres på andre browsere også, har ikke sett så nøye etter.

 

jeg liker også hvordan man lagerer bookmarks bedre i Opera en hvordan man gjør det i Firefox. Har man feks en avansert mappe struktur med mange bookmarks så går det fortere å lagre bookmarken i korekt mappe i Opera... med mindre det er noe jeg har oversett i firefox.

 

 

Derimot er Firefox mye bedre en opera på plugins. Syntes Widges er ganske ubrukelig i forhold til plugins i Firefox.

Lenke til kommentar
JohndoeMAKT skrev: Jeg prøver meg med en smule ansvarsforflyttelse her: Har du installert Adobe Flash? Om jeg husker rett er eneste 64-bit versjon Flash 10 Alpha, en plugin som stinker så mye bare Adobe Flash greier. Jeg terminerer hengende Flash-tråder omtrent daglig på mine systemer som treger ned Opera noe vanvittig.

 

Var ikke noe 64-bit flash på den gamle stasjonæren min.... ;) Det var heller ingen 64-bit flash på mammas laptop. Snakk om to systemer som kjører 32-bit. Min laptopp jeg nå bruker er riktignok 64-bit og flash blir nok bedre etterhvert. Er uansett neppe Adobe Flash sin skyld at opera ikke frigjør noe minne når jeg lukker en fane, noe som før eller siden vil føre til at rammen blir smekkfull. Nå Skal jeg ikke skryte av adobe flash heller da, men jeg vil ikke legge skylda på Adobe Flash for dette :)

Endret av Malinkb
Lenke til kommentar
Veldig enkelt å endre på....

 

post-18775-1253654963_thumb.png

 

Du kan som regel endre på alt i Opera. Ikke ta den for gitt bare fordi den ikke oppfører seg som standard etter det du er vandt med.

I motsetning til f.eks. Chrome, hvor 'alt' er låst til standardinnstillinger. For meg vil det være umulig å bytte til FF, IE eller Chrome før de får lagt inn noe sånt..

Selv bruker jeg mye 'z' og 'x' for å bla i fanehistorikken, og 1 og 2 for å hoppe mellom faner. Sammen med HNM 3 suser det avgårde.

Man kan nesten beskylde Opera for lock-in, for det er jo klin umulig, og i det minste smertefullt å venne seg av med de surfevanene jeg har fått i Opera. De gangene jeg bruker Chrome/FF av diverse grunner går ting mye, mye tregere fordi jeg må trykke rundt med musa eller finne bortgjemte tastatur-"snarveier".

Lenke til kommentar

Ser at flere har nevnt at man kan legge til nye søkemotorer, og det er utrolig lett å legge til; høyreklikk i et hvilket som helst søkefelt -> legg til søk. Twittersøk = "t søkeord". Nyhetssøk hos Kvasir = "n søkeord" etc.

 

Men det som også er veldig genialt, og som jeg ikke har sett blitt nevnt, er "nicknames" til bokmerkene. Ta for eksempel http://www.gulesider.no/tk/. Jeg har bokmerket siden med "tlf" som kallenavn. Tar jeg opp en ny fane, skriver tlf, trykker enter - rett til Telefonkatalogen. Men jeg har også lagt til søk med samme snarvei, så hvis jeg tar opp ny fane og skriver "tlf 99119911", så slår den opp det nummeret direkte. Slike ting som kanskje virker små, har MYE å si i den daglige surfingen. Skal jeg sende en kjapp SMS fra nett - ny fane, "sms". Skal jeg ta et avansert søk i prisguiden, ny fane, "pga", skal jeg til Google Reader, ny fane "gr".

 

Speed dial-snarveiene er også veldig praktisk for kjapp surfing. Skal jeg sjekke mail i ny fane? Ctrl+t + ctrl+1. Facebook i den fanen jeg er i? Ctrl+2. Facebook i ny fane? Ctrl+T + Ctrl+2. Mine innlegg? Ctrl+4. Lynkjapt.

 

Og som jeg nevner i alle Opera-nyhetstråder; Opera Link. Latterlig at det ikke blir nevnt i testen. Fantastisk enkel og rask sync av bokmerker, custom searches, speed dial osv. Håper og tror at det kommer en oppdatering av tjenesten snart, f.eks. med sync av passord, ettersom Opera Link "ikke var klar til Opera Mini 5-betaen", når Opera Mini 4.2 hadde Link inkludert.

 

Til slutt - det er elsk at hvis man har skrevet et langt innlegg, og ved en feil trykker på en link slik at man kommer bort fra der man skrev innlegget, så står alt der fortsatt når man trykker tilbake.

 

Opera :love:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Er uansett neppe Adobe Flash sin skyld at opera ikke frigjør noe minne når jeg lukker en fane, noe som før eller siden vil føre til at rammen blir smekkfull.

Ah, er det minnefrigjøring når du lukker en fane du ønsker. Det gjør ikke Opera, den bruker etter de testene jeg har sett tidsbasert minnefrigjøring. Hvorfor skal det at du lukker en fane bety at innholdet på siden ikke er nyttig i cache lengre? Det kan jo hende du trykker CTRL-Z eller på en annen måte besøker samme side på nytt. Men X antall tidsenheter senere, dersom du er over de normale 15% minnebruk, vil minnet vistnok bli frigitt.

 

"nicknames"

Har du prøvd SHIFT-F2? Da trenger du mest sannsynlig bare skrive "t" for å komme til telefonkatalogen. :)

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar
Lenken går til adressen portal.opera.com, og første gangen vi prøver denne, virker den altså ikke. Selvfølgelig skal ikke denne merkelige feilen dra ned helhetsvurderingen av nettleseren (det er jo enkelt å endre startadressen via Verktøy, Innstillinger), men vi opplever at vår test av Opera kommer litt skeivt i gang.

(...)

Meningen er at brukeren selv skal kunne skreddersy siden etter sitt behov. Hvorfor denne nettsiden først virket på et senere tidspunkt er ikke godt å si.

 

Hehe. Denne feilen har jo ingenting med nettleseren å gjøre, det var en midlertidig feil på webserveren. Det står jo på feilmeldingen, "Internal Server Error" - Intern serverfeil.

Lenke til kommentar
Grunnen til at jeg tipper en funksjon er bedre i Firefox er at de fleste andre har vist seg å være det: Speed Dial, Ad Blocker, og ikke minst generelle innstillinger som nedlastning i bakgrunnen, søkemotorer snarveier, søkeboks som popper opp istedenfor legger seg nede osv osv[/u]
Akkurat det er et dårlig eksempel: hvordan legger du til en søkemotor for dine favorittnettsteder i Firefox? Gå til Manage Search Engines i nedtrekksmenyen i søkefeltet (finnes ikke i Prefs > Options) > trykk på get more search engines > få opp denne siden: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/br...t:all?sort=name > lete og finne ut at den siden du har lyst til å legge til som søk ikke finnes der > lete etter en add-on som lar deg lage search engines fra søkefelt.

 

[rambling]Andre ting som er irriterende i Firefox:

 

Marker en adresse som ikke er en lenke på nettsiden, for å åpne den i Firefox vil du typisk Ctrl+C > Ctrl+L > Enter hvis du kan snarveistastene, hvis ikke: høyreklikk > kopier > sett fokus til addressefelt > Enter.

 

I Opera: høyreklikk > Go to Web Address

 

Noe så grunnleggende som Paste and Go / Paste and Search krever en add-on i Firefox, disse har kommet og gått med tiden, så du må lete etter den som funker med siste versjon av Fx.

 

Andre hendige ting i høyreklikksmenyen i Opera som burde vært default i Fx:

1. Marker tekst og sjekk hva ordet betyr i en ordbok eller sjekk Wikipedia.

2. Marker tekst og velg Search With som gir deg tilgang til alle installerte søkemotorer

 

 

En siste ting, hva angår konfigurering av Firefox:

 

Med Fx 3.5 lukkes nettleseren med Shift + W på siste fane, dette kan endres hvis du finner ut av hvilken streng som skal endres i about:config > browser.tabs.closeWindowWithLastTab, men denne innstillingen gjelder for alle vinduer, ikke bare det siste vinduet, slik at Shift + W blir ubrukelig på f.eks. pop-ups. I tillegg må du legge til usercss for å kunne få tilbake lukkeknappen på siste åpne fanen i Firefox :thumbdown: [/rambling]

 

Til artikkelforfatteren: hvorfor ble ikke e-postklienten, rss-leseren, torrent-nedlasting, irc-klienten, widgets, user-mode osv testet i denne testen?

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Har bare skummet igjennom kommentarene, så mulig dette er nevt.

 

Turbo funksjonen er ikke veldig godt testet, skru den på (ikke auto), og test f. eks på forsiden til hardware.no eller vg.no. Det er stor forskjell i laste tid (de gangene jeg testet), bl. a p.g.a. at flash og slik ikke lastes inn, men erstattes med ett "play" symbol. Dette kan også fungere som en slags reklameblokker, bildene som blir komprimert er av god nok kvalitet til at det er helt brukbart. På avstand så har jeg ikke alltid sett at turbo har vært på når jeg kun har sett på bildene.

Lenke til kommentar
Ah, er det minnefrigjøring når du lukker en fane du ønsker. Det gjør ikke Opera, den bruker etter de testene jeg har sett tidsbasert minnefrigjøring. Hvorfor skal det at du lukker en fane bety at innholdet på siden ikke er nyttig i cache lengre? Det kan jo hende du trykker CTRL-Z eller på en annen måte besøker samme side på nytt. Men X antall tidsenheter senere, dersom du er over de normale 15% minnebruk, vil minnet vistnok bli frigitt.

 

Det har i alle fall ikke blitt frigjort på de maskinene jeg har testet på, og har heller før til at opera til slutt måtte avslutte via en prosessmanager. Kan det tenkes en kan stille inn noe av den tidsinnstillinga? ctrl-z er en fin funksjon ja så skjønner jo sånnsett at noe vil bli lagret i cache, men burde vel kunne gå an å stille noe inn der?

Lenke til kommentar

Jeg synes det er ganske håpløst av et IT-nettsted bå skrive i en tast av nettlesere at den bruker for mye minne. Minne er til for å brukes, ikke for å ha til overs!

 

At Ask er standard i hurtigvalg er også helt tåplig å trekke ned for, det er veldig lett å endre.

 

Dere har også skrevet at man kan ha 9 valg i hurtigvalg, men man kan ha 25! Har dere i det hele tatt testet den skikkelig?

 

Bedre fanefunksjon? Setter dere "+" for at fanefunksjonen er bedre enn før? Dere må sette pluss for at den er god i forhold til andre/hvor god den burde være i 2009, ikke om den er bedre enn før.

 

Og at portal.opera.com lå nede har ikke noe med nettleseren å gjøre! Den kan man gå til med en hvilken som helst nettleser.

 

Når Opera skev streamlined interface mente de selvfølgelig det grafiske. Og det har endret seg mye.

 

Dette var da en veldig mangelfull og feilaktig test!

Endret av program
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette var en svært merkelig "anmeldelse". Henger seg mye opp i trivielle detaljer, f.eks. Og flere tullete ting, som:

 

Det som er blitt endret er faktisk ikke så godt å få øye på.

Nei, bortsett fra et helt nytt skin som er helt forskjellig fra det i forrige versjon?

 

For Turbo konkluderes:

 

Forskjellen er altså merkbar, men ikke stor.

Duverden, du sitter på bredbånd og merker ikke stor forskjell? Skrekk og gru. Det er jo ikke slik at Opera lagde det for folk på trege forbindelser, liksom...

 

Det eneste vi kan sette fingeren på i Hurtigvalg er at det er Ask som av en eller annen merkelig grunn er definert som standardsøkemotor der.

Eh, hva slags tullete detalj er dette å henge seg opp i? Hva i all verden har det å si?

 

Umiddelbart fant vi ikke ut hvordan vi kunne endre søkemotor her.

Nei, for å høyreklikke og velge å organisere søk er jo fryktelig vanskelig.

 

Chrome er med andre ord fortsatt den raskeste nettleseren

Nei, det er den ikke nødvendigvis. Det er i allefall ikke det testen viser. Det testen viser er hvilken nettleser som er raskest til akkurat de funksjonene som er representert i SunSpider, som er en ekstremt liten del av JavaScript.

 

Og som minus er dette ført opp:

 

Minnebruken kunne vært bedre

Eh, hæ? Jeg vil gjette på at anmelder minst har 3-4 GB RAM i PCen sin. Hvordan kan han da klage over litt over 100 MB, særlig når man tenker på at Opera bruker minne nettopp for å gi bedre ytelse, f.eks. når man går frem og tilbake på sider?

 

Jesus.

Lenke til kommentar
Må si Opera skuffer. Gikk over fra Opera til Chrome for noen måneder siden, og kan ikke si annet at det er den beste nettleseren. Slik det ser ut nå vil Chrome være standardnettleser i laaaaang tid.

Hvordan skuffer Opera, og hva er det som er så bra med Chrome? Ikke at det egentlig er relevant for denne tråden, men...

 

 

Å påstå at opera er like rask eller raskere er som og si at bjørner kan fly. Chrome er desidert raskest

Kanskje på SunSpider, men ikke på vanlige websider.

Lenke til kommentar
I din Speed Dial må du inn i en konfig-fil for å endre antall felter (untatt de standard 2x2,3x3,4x4,5x5) mens jeg - med speed dial i firefox - ikke bare har mulighete for faner i selve speed dialen, noe som er genialt til å f.eks dele inn i aviser - torrents - data - skole, men kan også endre antall felter enkelt - enklere enn å endre noen som helst innstilling i Opera - for hver enkelt fane individuelt i selve fanen.

Altså bruker du det som bokmerker, noe Opera allerede har. Speed Dial skal være rask, derav navnet. Begynner du med haugevis av kategorier og tull så er det liksom ikke Speed Dial lenger. Et utmerket eksempel på hvordan extensions ikke tar poenget og tar helt av og blir en suppe av tull og tøys.

 

Alle funksjonene (som jeg bruker) er (ofte mye) bedre i FF (med addons).

Ikke etter mine erfaringer. Extensions er som regel buggy og lite polert. Og skaper mange problemer.

 

En så enkel funksjon hurtigstart er til og med ti ganger enklere å bruke og konfigurere kontra opera.

Hva er "hurtigstart"?

 

FF vant suverent, men det er vanskelig å si med hvor mye. 0.1s kanskje.

FF vant suverent, men du klarer ikke å si med hvor mye fordi det var så lite og ikke suverent likevel? Wow.

Lenke til kommentar
Opera Portal er for øvrig beta-utgave.

 

Det er jo en ting. Men en annen ting er at de skriver dette:

 

Lenken går til adressen portal.opera.com, og første gangen vi prøver denne, virker den altså ikke. Selvfølgelig skal ikke denne merkelige feilen dra ned helhetsvurderingen av nettleseren (det er jo enkelt å endre startadressen via Verktøy, Innstillinger), men vi opplever at vår test av Opera kommer litt skeivt i gang.

 

Hvorfor i all verden kommer testen av Opera skeift i gang fordi startsiden ligger nede akkurat da dere startet den?! Om Google hadde vært startside og den hadde ligget nede i 10 sekunder, akkurat da dere starta den, så kan ikke testen av NETTLESEREN komme skeift ut for det! Det er jo heller ingen merkelig feil, for det var ikke linken som ikke virket, men nettsiden!

 

Denne testen synes jeg Hardware.no burde revurdere om denne skal ligge i arkivet, for dette må være flaut. Tenk om litt uvitende folk går ut i fra denne testen når de skal velge nettleser. De vil jo få et uriktig bilde av nettleseren fra første stund. Blant annet at det er negativt at den bruker mye minne, noe som i realiteten er bra for de aller fleste brukere.

Endret av program
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...