Gå til innhold

– Hackere bruker ikke Mac


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noob warning:

Hva er 1337?

 

Jeg stusset også over at hun kjørte på mac.

I min forestillingsverden har hackere en nobrand maskin foran seg og en stabel med andre maskiner som driver med gudvethva i kottet, kjøkkenet og oppå TVen..

 

Hadde hun vært velholden så hadde saken vært en annen, men hun var jo ikke akkurat rik.

 

Google and ye shall find:

http://en.wikipedia.org/wiki/Leet

Endret av tha_lode
Lenke til kommentar

Mest sannsynlig en helt grei påstand, AFAIK bruker de fleste "ordentlige" sikkerhetseksperter et linux-basert OS med hardening, f.eks grsec eller lignende. Mer fordi de gjerne vet at det alltid vil finnes sikkerhetshull og at det kan være greit å verne seg mot flest mulig enn direkte paranoia...

Endret av Danrase
Lenke til kommentar

Kjører selv en Macbook Pro 13 hvor jeg dual booter OSX og Windows 7 mens jeg har OpenSUSE på en minnepenn som jeg plugger inn og booter fra når jeg ønsker det. Macbook'en gir meg en svært behagelig design, fantastisk byggekvalitet og batterilevetid. Hvilket OS jeg bruker er opp til meg.

 

Dog, som poengetert, OSX er basert på Unix og en "hacker" kan helt fint klare seg med BASH og tilhørende finesser.

 

Mistenker at Svenska Dagbladet er like useriøse som den Norske avisen med samme navn. Mangel på teknisk innsikt og kunnskap.

 

Forøvrig synes jeg ikke hackesekvensene i filmene er sånn veldig troverdig og synes ihvertfall ikke at valg av datamaskin var oppsiktsvekkende :S

Lenke til kommentar

Mac har ikke kraften som kreves? I alle dager.. Så en Intel Core 2 Duo 3.0GHz er ikke kraftig nok? Eller er det OSx du sikter til? Vet ikke hva slags Mac'er du er vant med, men min er mer enn kraftig nok..

 

Når det gjelder sikkerhet er det jo bare å sette opp en maskin som kjører Linux og fungerer som brannmur, så er man på god vei..

Endret av Lokii
Lenke til kommentar

Ooh, en invitasjon til å disse Mac..

Tja, kan tenke meg noen få punkt som gjør at Mac ikke akkurat er et typisk "hacker"-OS:

* Mac er ikke fritt/åpent

* Usikkert

* Dyrt for relativt middels maskinvare

* Du får ikke (enkelt) byttet komponenter selv

* Apple bestemmer hvilken maskinvare du får bruke

Lenke til kommentar
Hvorfor kan ikke hackere være motebevisste? Rart det ikke er noe pes at det er ei dame som hacker, hadde vært mer troverdig om det var en kvisete tenåring :cool:

 

Fordi en Mac ikke har den kraften som kreves og uansett om den er mote riktig så hjelper det lite.

Ja, der sier du noe. Det er selvsagt kraften i maskinen det hele handler om, ikke hackerens kunnskap om programvare, nettverk, protokoller etc. og svakheter som kan utnyttes i disse. En annen ting er at hackere heller ikke har kjennskap til botnets og dermed ikke kan gjøre ting som krever mye tallknusing på slike. Det hele handler om kraften til maskinen og vi vet jo at en mac har mye mindre kraft enn en pc. Det er derfor du aldri ser jedi-riddere som bruker mac, de er jo som kjent veldig opptatt av "the force".

Lenke til kommentar

Jeg veddet på at det var abene som hadde skrevet artikkelen, og jeg hadde rett :new_woot:

 

 

Når de først skal bruke ei dame som hacker i filmen, hvorfor kan hun ikke bruke en Mac? Jenter er vel litt mer fiksert på mote og trender og sånt. Man må jo ikke nødvendigvis gå utifra hva de fleste hackere bruker, alle OS kan vel brukes til hacking, men man ville kunne tilpasse Linux/BSD/Solaris til å se litt mer nerdete ut enn OS X vil jeg anta, selv om de fleste OS kan forandres til det meste.

Lenke til kommentar

Kan ikke si så mye om hackere, men blandt programmerere og andre it-profesjonelle har jeg merket meg en tydelig bevegelse mot Mac-plattformen.

 

Hadde forfatteren hatt skikkelig peil ville han nok gjort et poeng ut av at hun brukte MacOS og ikke Linux, så jeg syns vel det er et visst poeng her, men han journalisten driter seg likvel kraftig ut. :)

Lenke til kommentar
Apple er dritgode på produktplassering og reklame. Det er sikkert og visst.

som en kompis fikk meg til å tenke på en gang, jeg vet ikke hvor mye det er apple sin produktplassering så mye som at mediafolk griper det dem har for hånden, noe som ofte viser seg å være apple produkter (apple mer eller mindre startet elektronisk media-produksjon, og er nærmest påkrevd i studiesammenheng rundt relaterte tema).

 

enden på visa er en slags selvforsterkende sirkel...

 

Kan ikke si så mye om hackere, men blandt programmerere og andre it-profesjonelle har jeg merket meg en tydelig bevegelse mot Mac-plattformen.

mest fordi dem er den lettest tilgjengelige produktserien med en unix-kjerne og terminal rett ut av boksen...

Lenke til kommentar

Hmm... Hva en hacker bruker... Det er et godt spørsmål.. Jeg vil tro han bruker det som ferrest andre bruker, hvis det er sikkerhet han er ute etter. Kanskje BeOS eller noe annet rart. Kanskje gjøre all hacking fra en virtuell maskin og bruke host maskina til å overvåke og filtrere all nett-trafikk. Han må gjerne bruke Mac men kanskje ikke OSX fordi det ikke er mulig å tilpasse alt han måtte ønske. Som f.eks. å kompilere sin egen version av TCP/IP protokollen med noen egne sikkerhetsfikser e.l. Regner egentlig med at hovedhackinga vil bli gjort fra en eller annen server og at maskina han bruker bare er en slags konsoll som egentlig ikke er så viktig...

Lenke til kommentar

Førsteinntrykket jeg hadde når jeg leste boka (og så filmen senere) var jo at det var litt pussig at hun brukte Mac, og særlig at det var så fokus på den gode hardwaren som satt i en av hennes nye Macs.

Selv om jeg er klar over at du kan gjøre nok av fanteri med Mac så assosiserer jeg heller en litt mer hardcore Linux-distro for å passe en hacker.

Lenke til kommentar
Jeg stusset også over at hun kjørte på mac.

I min forestillingsverden har hackere en nobrand maskin foran seg og en stabel med andre maskiner som driver med gudvethva i kottet, kjøkkenet og oppå TVen..

 

Hadde hun vært velholden så hadde saken vært en annen, men hun var jo ikke akkurat rik.

Hun kan jo ha rappa den?

 

Når de først skal bruke ei dame som hacker i filmen, hvorfor kan hun ikke bruke en Mac? Jenter er vel litt mer fiksert på mote og trender og sånt.

 

ref designerdama i "Extreme Makeover" som bruker rosa drill.

 

 

 

Forøvrig er Erlend Loe's anmeldelse i aftenposten interessant, og han har et godt poeng:

Og selv om det å være hacker muligens fungerer rent litterært, så har vi nå i et antall år sett at hacking på film har en tendens til å bli visuelt kjedelig. Vi ser de samme gamle, fargede bokstavene på dataskjermen og hører de samme raske tastelydene og skjønner at denne damen her må være veldig, veldig smart, men stort mer enn dét kommer det ikke ut av det.

 

Eneste brukbare hacker-scene jeg kan huske er "jobbintervjuet" i Swordfish der Huch Jackman må hacke seg inn i Pentagon på 60 sekunder - mens han "påtvinges" en blowjob.

 

edit:farge

Endret av firefox
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...