Gå til innhold

På utkikk etter tenkespill


Anbefalte innlegg

Jeg er altså på utkikk etter et spill som krever litt tenking og hodebryning. Kan gjerne være gammelt, men ikke noe som er gravd opp fra 80/90-tallet.

 

Foretrekker at spillet er på PC, og spillet trenger ikke bare være ren tenking; kan også ha litt andre funksjoner, men er ikke et 'must'. Orker ikke noen spill a la Civilization osv. Gjerne noe som har levels, der du kommer deg videre ettersom du klarer deg forbi div. hindere og ting. Jeg vil gjerne unngå kunnskapsspill og den slags, også.

 

Spilte Portal for en liten stund siden, krevde litt tenking, men var ganske så enkelt og veldig kort. Likte spillet, men det var ingen utfordring.

 

Kom gjerne med forslag. Er åpen for det meste, foruten om de kategoriene jeg allerede har nevnt. I bunn og grunn er jeg bare ute etter litt hodebryn, men må jo gjerne være litt morsomt også da...

Endret av Creowks
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk "casual" seksjonen på Steam.

 

Der finner du Braid (2d platformer med vanskelige puzzles)

http://braid-game.com/

 

og Cogs. Et rent puzzle spill som går ut på å kombinere blokker i kjent 8-puzzle stil, men disse blokkene består blandt annet av tannhjul, rør, ballonger som brukes til å skape en kjedereaksjon som løser brettet. Sjekk ut demoen eller se traileren!

Cogs på Steam

 

Trine:

Et annet spill med puzzle elementer er 2d platformeren Trine fra finske Frozenbyte. Du kan til en hvilken som helst tid bytte mellom 3 figurer; en ridder som er flink til å sloss, en tyv som har bue (longbow?) og grappeling hook ala Worms og en magiker kan flytte objekter og trylle fram tunge esker.

 

Jeg testet demoen i går. Men fikk ingen vanskelige puzzles... Men, det virker bra.

 

Se http://trine-thegame.com/site/

Trine på Steam

GameSpot Anmeldelse 7.5/10

 

Edit: Kom på noen flere spill:

 

Gish

2D platformer. Figuren består av en tjæreball som kan gjøre seg myk, hard og klistrete (klatre opp vekker, i taket). Puslingen ligger i å finne ut hva du må kombinere av disse egenskapene for å komme i mål. Kontrollen virker litt irriterende og seig i begynnelsen. Men du blir fort vant til å kontrollere en levende tjære-flekk.

Gish på Steam. Kan også kjøpes fra utvikleren mener jeg.

 

World of Goo!

Denne har du vel hørt om. Kan kjøpes på Steam eller fra utvikleren 2dboy.

 

Switchball

3D platformer puzzler som minner om Marble Madness. Du styrer en kule som kan bytte form.

Anmeldelse fra fra spillverket.

Last ned Switchball demoen her.

 

Armadillo Run

Enda en fysikkbasert puzzler med en kule som skal havne i mål. Med en twist. Istedenfor å styre kula bygger du brettet og lar kula trille av seg selv. Veldig bra!

http://www.armadillorun.com/

Endret av JAPCU
Lenke til kommentar
Det beste tenkespillet med levler du kan få tak i er Plants Vs. Zombies, som jeg akkurat har fullført!

 

Tror det har fått utelukkende gode karakterer. Det er et spill som tar lite plass, men som du kan bruke mye tid på. Artig.

Det er vel alt annet enn et tenkespill, jeg brukte samme taktik gjennom alle banene(de to første radene med sunflowers - byttet etterhver det ut med en rad med dobble, 2-4 rader med ting som skyter og nøtter forran. På de siste banene hadde jeg også en palme her og der)

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Jeg vil også anbefale Plants vs Zombies. Man bruker overhodet ikke samme taktikken hver gang, du får alltid nye blomster, men så kommer det også alltid nye zombier som har fordeler over der igjen. Plasserer du store sterke nøtter forran som skal blokkere for zombiene en god stund, så kommer det noen med stiger etc. Her må du tenke kjapt. Går noe galt, så må du tenke ganske raskt for å rette opp igjen for ikke å tape. Er nå på nivå 5.3. Altså jeg har gått gjennom 43 levler. Det er 50 levler totalt (6.0)

 

Du har også point and click sjangeren som alltid er ren tenking og humor.

 

- Max and Sam

- Broken Sword

- Monkey Island

- The longest jurney

 

Det finnes også mange bra point and click spill på nettet som er gratis å spille. Mange av de kan by på veldig mye hodebry.

Endret av xitto
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...