Gå til innhold

Gamle Chinon objektiver, kan de brukes?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Ryddet på loftet og kom over en gammel fotobag jeg hadde glemt eksisterte. Kjøpte utstyret i Nederland for ca 27 år siden.

 

Chinon er forsvunnet fra markedet for lenge siden, men synes å huske de hadde samme fatning som Pentax. Er dette noe som kan brukes til noe i dag på dslr? Har de noen verdi utover nostalgi?

 

Legger ved bilde av objektivene.

 

 

50mm 1:1.7

35-70mm 2,7-3,5

80-210mm 3,8-4

 

post-128199-1249765673_thumb.jpg

post-128199-1249765773_thumb.jpg

post-128199-1249765801_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er Pentax K-fatning ja, og Tamronen er en såkalt Adaptall der man brukte overganger for å passe til de enkelte fatningene, så alle disse kan brukes på nye Pentax (og deres Samsung-tvillinger). Alle tre er vel egentlig interessante, litt avhengig av hva slags forstørrelse man får på 35-70. Det er kanskje ikke så mye å hente på å selge dem, men det finnes sikkert folk som vil kjøpe.

Lenke til kommentar

Som Cax sier vil de sannsynligvis kunne brukes på Pentax-kameraer, men spørsmålet er vel mer om det har noen hensikt. Du vil kun få manuell fokus og det finnes ingen digitale speilreflekser som er optimalisert fora manuell fokus. Du må i tilfelle fokusere på mattskiven for det er hverken mikorprismer eller splitbilde som standard.

 

Noen modeller har riktignok utbyttbare mattskiver og tredjeparts leverandører kan også bytte mattskive på andre modeller, men det blir mye styr for å få brukt tre gamle objektiver.

 

Optisk kvalitet på dagens optikk er forøvrig også generelt bedre (i hverfall på rimelige objektiver) så personlig ville jeg ikke lagt mye vekt på kompatibilitet for disse tre objektivene ved valg av ny digital speilrefleks, men Pentax lager jo bra kameraer så finner du noe som passer fra Pentax kan du jo prøve hvordan det fungerer.

Lenke til kommentar

Tusen takk for raske og gode svar. :yes: Får ha de liggende litt til i påvente av hva slags nytt kamerasystem jeg går for. Har i dag Nikon D70 som begynner å dra på årene + noen objektiver. Hvordan er støynivået og billedkvaliteten på olympus E-620 vs Nikon D70, gitt tilsvarende kvalitet på objektivene? Har også vurdert Pentax K7, men er litt urolig for kvalitetskontrollen på objektivene.

 

Mvh Odg

Lenke til kommentar
Har i dag Nikon D70 som begynner å dra på årene + noen objektiver.

 

Nesten uansett hva du måtte ha av optikk til D70 vil det være mer å ta vare enn tre ennå eldre manuell fokus objektiver. Jeg har ikke sett noen som har sammenlignet D70 og E-620 direkte, men vil nok tro at dagens Olympus klarer seg relativt bra mot D70 ved høy iso. Sammenligner du derimot D90 eller D5000 mot E-620 har nok Nikon et forsprang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...