Gå til innhold

Beste skjermkort for DivX filmer med TV-utgangen ?


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer kjøpe nytt skjermkort og ønsker info om

hvilket av dagens skjermkort som egner seg best til

DivX/XviD osv filmvisning på TV, dvs bra TV-Ut brikke.

 

Jeg har idag et Asus V7100 Geforce2 MX-400, dårlig på

spill ja, men har en knallbra TV dekoder: Conexant CX25871.

Kan bruke 800x600, text enhance, flicker filter, PAL60 osv.

Sammen med TV-Tool gir kortet flotte DivX bilder på TV

med S-VHS kabel. Les her om ulike TV brikker og kvalitet:

http://tvtool.info/english/tvchips_e.htm

 

Jeg har tenkt på ATI siden de skal være bra på TV-Ut bilder.

Jeg ønsker også muligheten for å bruke PC samtidig som jeg

ser på film med Tv-utgangen, dvs ekte "dual view" mulighet.

 

Ser på Sapphire Radeon 9500 Atlantis 128MB DDR som en

god erstatning. Men vet noen hvordan Tv-ut er på dette kortet,

og er det forskjeller mellom TV-ut kvaliteten på de ulike Radeon

9500/9700 modellene? I så fall vil jeg gjerne ha anbefallinger..

Leser at Sapphire bruker bla SMARTSHADER, SMOOTHVISION,

FULLSTREAM og VIDEOSHADER. Virker disse funksjonene bra?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke kordan det er med 9500 men eg har connect3D 9500pro og den er bare digg altså! Selv hadde eg GF2mx400 før det og det er stor forskjell på tv ut kvaliteten. Nå kjører eg film på tv samtidig som er surfer eller gjør noe annet på skjermen. Kan kjøre forskjellige oppløsninger på tv og skjerm. Nå skal eg skaffe meg enda en skjer for å kjøre 2 monitor og tv. :woot:

Lenke til kommentar

Først når det gjelder ATI's TV-ut kvalitet: Jeg tror ikke du vil bli skuffet. I motsetning til Geforce2 kortene, er TV-decoder delen innebygd i selve grafikkprosessoren, så du trenger ikke å bekymre deg for at det ene kortet skal være bedre enn det andre.

 

Men det er dessverre slik at det likevel er en viss forskjell på kvalitet mellom de forskjellige merkene. Tror det er kvaliteten på kretsløpet som er forskjellig. Min Hercules 9000 Pro funker utmerket på TV-out, men bildet er betraktelig mer fuzzy og matt enn det andre 9700 kortet mitt fra ATI selv. Men du går jo for Sapphire, og de skal være best på ATI.

 

Og med ATI kort trenger du ikke noe ekstra som TV-Tool. Selve ATI driverne gir gode nok innstillingsmuligheter for de flestes behov. Jeg har hatt et Geforce4 og syntes Nvidia's TV support er latterlig. Det er også derfor man lagde TV-tool.

 

Angående spørsmålet ditt om Dual view, så trenger du ikke å bekymre deg i det hele tatt. Her har du muligheten å velge mellom Theater Mode, hvor all video via overlay blir duplikert over til TV-out, så både PC og TV får video. Så lenge overlay signalet er til stede, vil TV bildet bare vise videoen, så du kan gjøre hva du vil ellers på PCen.

 

Ellers kan du bare bruke tradisjonell dual view hvor du ekspanderer din desktop på begge skjermene, men da får du kun vist film på et av bildene. (Overlay signaler går bare til et signal om gangen ved dual view). Fordelen her er større valgmulighet angående oppløsningsbestemmelse, osv. (Ved Theater Mode blir oppløsningen på TV-bildet bestemt av oppløsningen på videofilen du har.)

 

Det er ikke noe forskjell på TV kvaliteten mellom 9500/9700.

 

SMARTSHADER, SMOOTHVISION, og VIDEOSHADER har vel i utgangspunktet ingenting med TV-out kvaliteten å gjøre, men på 3D ytelsessiden.

 

FULLSTREAM kan kanskje deg bedre bilde på divx filmer, da ATI og divx har inngått avtale med hverandre. DivX Player 2.1 har spesiell støtte for nye Radeon kort, og kan utnytte FULLSTREAM til å bedre videokvaliteten. Har ikke fått det til å virke ennå, da man må vente til CATALYST 3.4 drivere før funksjonen fungerer. (Jeg bruker vanligvis BS Player uansett, da jeg ikke får DivX Player 2.1 til å lese japanske filnavn!! :evil: )

 

Bare så det er nevnt, så er DVD playback kvaliteten på ATI kortene helt overlegent. Bruker du DVD decoder drivere fra ATI, så fungerer Motion Compensation sinnsykt bra. Bildet blir sammenlignbar med meget dyre DVD spillere. (Har faktisk sluttet å bruke min Sony DVD spiller...)

 

Håper dette svarte på dine spørsmål.

Lenke til kommentar

Nei, bare Windows Media Player :)

 

Det er DVD decoder drivere som er viktigst. WinDVD tror jeg også gir god støtte til Radeon kortene, men har personlig ikke brukt det programmet.

 

Brukte Power DVD 4.0 før, og ble svært overrasket da jeg reformaterte HDDen og installerte offisielle ATI DVD drivere i stedet for å bruke Cyberlink sine (ATI driverne er basert på Cyberlink sine, men med tillagt Radeon støtte).

Lenke til kommentar

Jeg vet nå ikke åssen TVer dere har, men på min Sony 32" 100hz så merker jeg forskjell mellom GeForce2/Geforce4MX korta og Radeon9500. Synes Radeon kortet gir mye skarpere bilder, men på mindre tver (ned i 20") tipper jeg du ikke merker foskjell nesten. Kommer helt ann på øyet som ser :yes:

Lenke til kommentar
Bare så det er nevnt, så er DVD playback kvaliteten på ATI kortene helt overlegent. Bildet blir sammenlignbar med meget dyre DVD spillere. (Har faktisk sluttet å bruke min Sony DVD spiller...)
:o såpass? Ka dvd program bruker du? winDVD eller no

Stemmer, du skal ha en grim DVD-spiller for å matche kvaliteten fra PC. Min DVD-spiller har stått og støvet ganske lenge nå :D

Lenke til kommentar

Jeg har noen ganger svake hvite striper som går sakte

over min TV når jeg ser på DivX fra PC. Kan det ha noe

med at SVHS kabelen ligger langs en strømledning?

 

Vil det føre til forstyrrelser? Har også ofte sus i høytallerne

på anlegget når jeg spiller av film fra PC. Der går også

composit lydkabelen langs strømledningen. Noen tips om

evt å unngå eller isolere for dette?

Lenke til kommentar

I maskinen is stua mi bruker jeg ett Kyro 2 kort fra hercules, helt konge bilde. Kan faktisk surfe på nettet i 1024x768 uten store problemer. Fargene er perfekte og bilde passer akkuratt på TV'en (ikke noe ramme eller deler av bilde som forsvinner.) Får vel kortet for 500kr eller mindre nå kan jeg tenke meg. (Connexant TV encoder)

Lenke til kommentar

helt enig med legoraider. skaff den en xbox og en modchip og installer xbox media player. brukte selv tv-ut på pcen før til å se film, men jeg må si at kvaliteten jeg får fra xboxen er mye bedre. i tilegg er den fin for å spille av mp3 oxo. du streamer mp3, divx og radio direkte fra pcen via relax og en nettverkskabel, så du slipper å investere i en større harddisk til xboxen.

 

du kan oxo ta med en fjernkontroll til 250 kr.

 

http://www.xboxmediaplayer.com

http://www.xbox-scene.com

#xbins på efnet

Lenke til kommentar
ble svært overrasket da jeg reformaterte HDDen og installerte offisielle ATI DVD drivere i stedet for å bruke Cyberlink sine (ATI driverne er basert på Cyberlink sine, men med tillagt Radeon støtte).

 

hvilke drivere er det snakk om og hvor kan jeg laste ned disse? er på utkikk etter freeware-"drivere" til svcd avspilling :D

Lenke til kommentar
kjøp deg en xbox og kjør tv ut på den .... genialt bilde. og de koster omtrent det samme.

 

streamer rett fra serveren.

 

keine problem. pc med tv ut er history :)

Jeg er ekte PS2 gutt og sverger til den istedet 8)

Har en DivX Mediaplayer på CD til PS2 som fungerer.

Men QCast fra www.broadq.com skal være bedre, med

muligheter for å spille av alle typer media fra PC'en

via nettverk slik som Xbox. Må bare få kjøpt et PS2

nettverkskort først.. Men ingen Xbox på meg nei!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...