Gå til innhold

Hvilken Anime/Manga holder du på med nå?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tankōbon-markedet i Japan er for tradisjonsrikt til at de øverste lederne har formidlet noe ønske om å digitalisere industrien for manga og anime. Frykten er at tradisjonen vil forsvinne, og følelsene fra å lese et blad eller se et program på rommet vil forsvinne med den.

 

.. Dette hadde vært ærverdig om de også hadde beholdt kvaliteten som de hadde for flere år siden. Å senke seg selv til ecchi komedier som er sånn passe abstrakte, er det ikke mye ære i.

 

For min del skulle jeg mer enn gjerne designet plattformen for verdensvid distribusjon av manga og anime. Jeg laget en del konsepter for en stund siden for blant annet en betalt mangaside. Ideen gikk ut på at de skulle lage et såpass komplisert nettverk at amatørsider ikke ville kunne konkurrere. Dvs. kombinere informasjon om serier med intervjuer og tilknyttede produksjoner, gi muligheten til å abonnere på serier og få notifications, kunne laste ned i pakker, ha en automatisk MAL-funksjon basert på hva man ser, et poengsystem og i det hele tatt et mer profesjonelt grensesnitt.

 

SearchFunction.png?t=1263494704

 

^ Eksempel på tidligere ide med søkeboksen. Mer komplisert enn ved første øyekast! Altså her har man øverst en auto-innfyllings boks som foreslår serier basert på det du skriver inn. De seriene du abonnerer på kommer øverst for enkel tilgang i egen kategori. Ellers kan man velge om man vil sortere basert på score, visninger eller navn i innstillingene. Ikonene er nøye utvalgt som nærbilder av hovedkarakterene for lett gjenkjennelse. Man får kort informasjon både om serien og ens egen posisjon om den er påbegynt. Å klikke på en påbegynt serie vil ta deg direkte til stedet du forlot den som takket være auto-lagring. Ikonet til høyre for hver serie vil oppdatere listen med lignende serier av den respektive serien.

 

Ganske fiffig, ikke sant?

Lenke til kommentar

Ser du har Xcode icon som avatar Agentspoon. Det er ikke akkurat umulig å få noe slikt gjenom. Bandai og særlig Good Smile er veldig liberale med slikt. (Bandai ikke så mye med priser, men med digital distribusjon). Om du, og muligens noen andre som blir med *nudge nudge* lager en backend, og en client til f.eks iOS og Windows hvor du kjøper serier og filmer fra mobiler, som blir lasted ned hjemme imens (på en måte du ikke tenker over pengene du bruker =P) kan jeg garantere at Good Smile gidder å benytte seg av det og promotere det. De har ikke så stor stemme, men er en start. Deretter kan man få med Bandai som heller ikke skal bli noe vanskelig om man har noe sånt som 10 000 brukere, som med Good Smile support skal gå. Lage en Vita og PS3 client og knytte det opp med Sony sin nye PSN erstatting så får man med Sony. Denne blir vrien dog, siden det er Sony, og de liker sine egne forferdelige løsninger. Med Bandai og Sony har man mer eller mindre vunnet.

 

Det er ikke umulig å fikse, og tidligere forsøk slik som Crunchyroll har lykkes (Problemet der er at de prøver å monotize på barn og ungdom (og fans av moderne ecchi crap), så det er ikke en klassisk modell Japanske ledelsen kan stole på). Det er hovedsaklig at alle som gjør slike ting er ekstremt, ekstremt shady, og forferdelig servicer, eller bare rett og slett ikke har effort bak seg.

 

Med anime kan man se første-episoder gratis muligens, og trailere, interviewer, osv, så kjøpe ting til sitt hjemme-library. Med manga ville det funket fint å bare ha bilder av sidene, så man kan starte å lese så straks man kjøper noe.

 

Edit: Selvfølgelig er det essensielt å få med Anime News Network og Animesachi. Bruke Amazon API til å legge noen Amazon linker og streamer der, etc.

Endret av 世界一
Lenke til kommentar

Det der ser jo rimelig proffesjonelt ut, Agentspoon. Veldig bra! Jeg hadde definitivt brukt en slik tjeneste. :)

 

世界一, hvis du liker vampyr serier så kan kanskje Vampire Hunter D: Bloodlust være noe, men den er jo litt mer kjent, så mulig du har sett den.

 

Er det forresten noen av dere som har sett en samling korte OVA som heter Kigeki (Comedy)? Det var ganske imponerende til små kortfilmer å være.

Lenke til kommentar

Angående mockupen til Agentspoon

Desverre, selv om det ser ut som en bra løsning er det neppe profesjonelt. Et scoring system er ikke noe publishere liker, men veldig mange kommer unna med det, så er greit. Men at det står hvor populær en ting er et et stort rødt flag. Man skal selvfølgelig kunne organisere etter popularitet og slike tall er neppe noe utgivere vil ha publisert.

 

Det som er viktig når man designer en platform, fremfor en service eller katalog, er at den er nøytral. Som du har fått til fint med å bruke noe som ser ut som ren Coca. Er fint om designet funker crossplatform, men det går alltid ann å bruke native design APIer til platformen man er på. Virker som det mangler mye funksjonalitet dog, det designet ditt. Er en fin mockup, men ikke en ideal løsning. Skal ikke late som jeg er en fasit på hva som bør gjøres. Du er 5 eller 6 steg forran meg for øyeblikket. En fin måte å teste på er jo å lage en iPhone aspect ratio webkit vindu så lage designet med CSS og prøve ut ting. (Eller resize-e browseren sin, det funker det og =P Da får man jo Firebug)

Lenke til kommentar

Ja, for all del. Var en samling med den og fire andre kortfilmer, og det er veldig godt laget, spesielt Kigeki. Synd det bare er en kort film på ca 11 minutter.

 

Edit: Sjekket hva de sa om den på MAL, og som forventet har de fire andre fått middelmådig mottakelse, mens Kigeki har bare fått 9 og 10, hvis det betyr noe da. :p

Endret av Rider of Reason
Lenke til kommentar

Det med score kan enkelt endres på. Produktet mitt er i utgangspunktet slik det ville vært i en verden der alt man brydde seg om var å promotere manga, ikke selge den. Jeg tar selvsagt et visst administrativt forbehold, men slike små ting som ikke lar seg gjøre i praksis blir ofte inkludert likevel for å vise potensialet. :)

 

Her har man selve leseren.

 

CoreMangaScan-1.png

 

En artig funksjon er auto-rotation, som gir deg mulighet til å lese manga i stående format. Siden jeg ser for meg at manga i fremtiden kanskje vil bli lest mest på tablets, er dette en naturlig bevegelse ut i fra formatet til iPad og lignende.

 

Marihønen styrer detaljnivå. Den vil være automatisk satt basert på en måling foretatt av internettforbindelsen din. Ikke bare må den kunne laste inn siden fort, men en rask forbindelse vil også gi tilgang til funksjonen Flash Circuit, som går inn på å forhåndslaste de neste sidene slik at det ikke oppstår ventetid ved skifting av side. Å skru detaljnivået på topp vil bety at man kan zoome inn på enkeltpaneler med klarhet. Dette ved hjelp av forstørrelsesglasset.

 

Flagget helt til venstre er en slags meny som gir deg tilgang til siden utenfor leseren, og snarvei til viktige funksjoner (bla. oversettelse mellom språk). Den grønne pilen vent nedover gir både delings- & nedlastningsmuligheter.

 

Siden det ofte finnes dobbeltsider har jeg til høyre inkludert en skyvebryter som kan rullere bort langs bildet. Et dobbeltklikk vil automatisk zoome ut slik at den er tilpasset bredden på skjermen.

 

Eksempel på utførelse på nettbrett - her iPad.

dgtfkx.jpg

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Hvor ble det av den sleeke Coca interfacen? Jeg synes du går frem med helt feil tankegang. Er ikke en dokument reader for alle typer hjemmelagde scans. Null konstant HUD, zooming og kvalitets valg er måten jeg vil gått frem. Altså, på iPad, som er den ideale platformen, så det blir den jeg snakker om først. Da blir det en fullscreen vertikal side med samme oppløsning som iPaden.

 

Networking må være bra nok til at det bare funker. Om du blar for fort kan det være thumbnailer som vises frem til siden laster. Mulig pinch to zoom er noe, men iPad er alt mye større enn en manga side.

Swipe for å bla, double-tap for å frem kontroller. Språk, informasjon om hvilken side man er på, favorite-knapp muligens. Osv.

 

På mindre skjermer derimot, blir løsningen den samme som er i Gravity Rush, om du har sett cutscenene der. Hver swipe går fra panel til panel. Pinch ut kan gi deg hele siden, så kan du trykke på et panel for å se panelet igjen.

Da må man ha et bra verktøy som gjør det kjempe raskt å lage "selections" av hva som vises i hvert panel. Altså hvor skjermen går, og i hvilken rekkefølge når du sviper til venstre. En "Tweet this panel"-funksjon hadde vært kult. Med en limit på noe sånt som 2 paneler per kapittel eller noe. Og hvor utgiveren kan skru det av på enkelt-paneler.

 

Påenget er at det må være så streamlined og intuitivt som mulig, og at det må se sleek og profesjonelt ut. Slidere og store ikoner er ikke måten å skape det på.

Endret av 世界一
Lenke til kommentar

Blir ikke no anime om dagen da SSD disken gikk i stykker... (har skaffet ny, men trenger Windows CD/Key - finner ikke den gamle) :p

Fortsatt fått lest en del manga da:

 

Beck

http://myanimelist.net/manga/145/Beck

 

Koko Tekken-den TOUGH / TOUGH

http://myanimelist.net/manga/3286/Koko_Tekken-den_TOUGH

http://myanimelist.net/manga/3287/Tough!

 

All Rounder Meguru

http://myanimelist.net/manga/14090/All_Rounder_Meguru

 

Shinobi Life

http://myanimelist.net/manga/3565/Shinobi_Life

 

Andre ting:

http://myanimelist.net/anime/8888/Code_Geass_Gaiden:_Boukoku_no_Akito - Jeg håper denne blir bra. :D

 

http://myanimelist.net/anime/10589/Naruto:_Shippuuden_Movie_5_-_Blood_Prison

http://myanimelist.net/anime/13667/Naruto:_Shippuuden_Movie_6_-_Road_to_Ninja - Disse 2 må jeg få sett snart :ph34r:

Edit: Ny post-editoren er elendig når det kommer til linker....

[url=http://myanimelist.net/manga/145/Beck][/url]

Lenke til kommentar

Dere sitter og diskuterer løsninger som allerede finnes.

 

Ta f.eks PocketManga. Det er den jeg bruker daglig til å lese manga, og det er nesten perfekt.

Du kan sortere manga etter "leser", "skal lese", "fullført" og lignende. Man kan lagre den lokalt eller bare markere den som favoritt. Og man kan gå fra å bla ett og ett ark fremover, til å hoppe flere kapitler eller sider fremover.

 

Så om dere har en android telefon eller pad, prøv PocketManga, så får dere sett. Svært fiffig.

 

Å ta det konseptet, og så gjøre det om til en betalversjon som betaler distributørene, burde ikke være så fryktelig vanskelig.

Lenke til kommentar

http://myanimelist.n..._-_Blood_Prison

http://myanimelist.n...-_Road_to_Ninja - Disse 2 må jeg få sett snart :ph34r:

Edit: Ny post-editoren er elendig når det kommer til linker....

Om jeg ikke husker feil, kommer DVD-en til Blood Prisen ut ca. i midt av april, så er vel ca. 1 måned til vi kan se den :)

Den andre kommer vel ikke ut før april neste år, så den blir det nok litt lengre ventetid på.

 

Den nye post-editoren er elendig med linker ja, nesten helt umulig å bruke url-tagen, linker er fremdeles linker i editoren, noen ganger blir hele teksten til en link osv. :hrm:

Lenke til kommentar

@ Spartapus: Vinland Saga ble brukt fordi den har helt strålende tegnestil. Elsker den like mye som deg! :)

 

@ Slimda: Har prøvd Pocketmanga. Ser forsåvidt kun én likhet, og det er at den finnes for et mobilt format. :hmm:

 

@ 世界一: Jeg synes at du tenker litt for mye innenfor boksen, med tanke på hva som er normal skikk. Jeg støtter Steve Jobs sin filosofi; jeg rekker fingeren til standarder, og vil heller fornye for å finne noe mer praktisk.

 

Problemet med å få en full vertikal side er formatet til manga. Panelet du ser i eksempelbildet er ikke blitt beskjært. Med andre ord har man litt igjen å gå på i høyden med full bredde. Denne flaten blir som du ser brukt på kontrollere. Alternativet er en tom bakgrunn. Jeg foretrekker kontrollere, og store ikoner er touch-vennlige. Det jeg eventuelt kan gå med på, er å få det mer strømlinjeformet. F. eks. automatisk sette i gang re-rendering av høyere kvalitet ved zooming i stedet for å ha to skyvebrytere å navigere med.

 

Jeg har egentlig ikke startet tenkefasen på mobile enheter med mindre flater enn en manga pocket. Disse krever som du sier trolig at man zoomer inn på enkeltpaneler, noe som gjør dem iherdig vanskeligere / langtekkelige å lese. Jeg personlig kunne ikke fordratt å lese manga på min HTC Desire, men siden det er flere som uttrykker at de godt kan gjøre det (slik som Slimda), og at det finnes flere hakk til før man kommer opp til iPad (av typen Galaxy Note), så må jeg vel få pønsket ut noe. :wee:

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...