Gå til innhold

Dimme pga dårlig rygg?


Enya

Anbefalte innlegg

Jeg beklager at jeg må opprette enda en "dimme" tråd, men jeg trenger noen råd.

 

Jeg har egentlig lyst til å fullføre førstegangstjenesten, men har ikke lyst inn nå av forskjellige grunner. Søkte derfor utsettelse pga av studier, men dette gikk selvfølgelig ikke gjennom. Jeg blir veldig irritert av sånt når jeg egentlig har lyst inn, men ikke før om ett, eller to år.

 

Alternativet jeg ser på nå er å gå til legen for å få attest på dårlig rygg. Dette er noe jeg faktisk har, men til daglig ikke har veldig store problemer med, merker det av og til. Legen på sesjonen gav meg 5/9 på ryggen bare ved å se på den (skeiv rygg). Han spurde om jeg slet med ryggen, og om jeg hadde legeerklæring på dette. Legeerklæring er noe jeg ikke har sett på som nødvendig tidligere da de på arbeidsplassen, gymtimer etc. har akseptert at jeg får vondt i ryggen når den blir overbelastet. Sesjonslegen sa at viss jeg hadde dokumentasjon på dårlig rygg kunne han sette meg som ikke tjenestedyktig, siden jeg ikke hadde dette ble jeg da tjenestedyktig.

 

Det jeg lurer på nå er om jeg skal til legen for å få erklæring på dårlig/skeiv rygg, og få dimmet militæret pga det. Er redd jeg blir satt som "kopimaskinsjef", eller noe i den duren. Hva tror folk?

 

Det som er fryktelig irriterende er at jeg lett hadde fullført om jeg fikk ta det om ett, eller to år, men jeg får jo ikke fullført viss jeg søker fritak grunnet dårlig rygg.. Er som sagt flere grunner til dette, men VPV godtok ikke de.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, er liksom det jeg og har hørt. :/ Har bare gjort det skriftlig, skal ta en tlf i morgen og snakke med de.

 

Liker ikke helt forskjellen de kjører, to kompiser av meg hadde helt lik "søknad" som meg bare ni på ryggen.. de kom ikke inn. Merkelig prioritering..

Lenke til kommentar

Da jeg ble innkalt var det kun folk som hadde et eller annet mindre fysisk problem, men som kunne komme i gjennom en enklere militærøvelse som var innkalt.

Husker kvelden før var det mange selvsikre folk som trodde sin legeerklæring skulle sende dem hjem dagen etter under legebefaringen.

Jeg var så vidt meg bekjent den eneste som fikk dra igjen, og det skyldtes livssituasjonen jeg var i og ikke det fysiske problemet.

 

Tror det er litt hipp som happ hvordan de avgjør hvor strenge de skal være eller ikke med å la folk slippe, og har sikkert mye med resursser og økonomi å gjøre også.

Endret av archongamer
Lenke til kommentar
merkelig at du ikke får utsettelse pga skolegang, dette skal jo somregel gå kjempelett igjennom, bare du har dokumentasjon på at du faktisk går/skal gå på skole..

Nei? Du får ikke utsatt hvis du skal ta høyere utdanning, bare hvis du tar høyere utdanning. Du må ha gått på skole i 3 måneder ved innkallingstidspunktet for å få utsettelse.

Lenke til kommentar

Nå veit jeg ikke om du skal i hæren, luftforsvaret eller marinen, men det er muligens større sjanser for å finne noe morro å gjøre i de avdelingene som ikke tar inn så mye folk? Jeg foreslo at jeg burde stikke i luftforsvaret sitedenfor hæren pga allergi feks. Det var nok til at jeg ble satt i den puljen som har de kule båtluene og skjorte med slips på permuniformen i et lekkert 1955 design ;) Istedenfor å forsøke å søke meg til sola og lignende flyplasser i sør norge, tok jeg en flyplass i nord som hadde gode forbindelser til Oslo.

 

Søkte på en stilling som ga 4 eller 6 uker på ( husker ikke helt) og så 2 uker fri. Forsvaret betaler hjemreiser og når jeg var inne var det 6 ganger i året en kunne få gratis hjemreise. Så det er mulig å få stillinger som ikke er ille selv om en ikke er topp "materiale" ( jeg så litt dårlig og høy bmi ;) )

 

Uansett hvor du evt kommer inn, så sjekk stillingene du kan få i nord da du mest sannsynlig ender opp der uansett. Bare ved å søke deg til en stilling der som første alternativ hopper du forbi ett par tusen stk som setter Gardemoen som førstevalg med grunnlag at de ønsker å være nærme mors kjøttkaker.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
merkelig at du ikke får utsettelse pga skolegang, dette skal jo somregel gå kjempelett igjennom, bare du har dokumentasjon på at du faktisk går/skal gå på skole..

Nei? Du får ikke utsatt hvis du skal ta høyere utdanning, bare hvis du tar høyere utdanning. Du må ha gått på skole i 3 måneder ved innkallingstidspunktet for å få utsettelse.

 

 

nå vet jeg dette er en elgammel post men hakke sett dette før nå.. jeg fikk utsettelse etter 1 mnd på høgskole..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...