Gå til innhold

Tråden om Adobe After Effects og Premiere Pro (Spørsmål stilles her!)


Anbefalte innlegg

ADOBE AFTER EFFECTS:

 

adobe-after-effects.jpg

 

Hva er After Effects?

After Effects, eller AE, er et program fra Adobe som gir ekstreme muligheter innen visuelle effekter og motion graphics, basert på komposisjoner. Les mer på Wikipedia.

 

Hvor kan jeg få tak i det?

Det kan kjøpes i en rekke butikker, men kan også lastes ned eller shippes direkte fra Adobes nettsider. Nåværende pris ligger på 999 $. De har også en 30-dagers trial.

 

Hvorfor After Effects?

AE blir ofte kalt filmens Photoshop, av den grunn at mulighetene og verktøyene er så utrolig mange at det nærmest bare er kreativiteten som setter grensene. Er du nysgjerrig på hvordan det er så kan du laste ned en trial fra Adobes nettsider.

 

Det høres avansert ut, finnes det nettsider med gratis tutorials?

Det finnes en rekke, gode sider med gratis tutorials. Her er noen, men det er bare å søke rundt på Google eller Youtube, og du vil finne mange fort.

  • VideoCoPilot.net - Andrew Kramers hjertebarn med en stor mengde gode tutorials for effekter i industriklassen. De forskjellige pakkene hans er også verdt en titt.
  • AETUTS.com - En nykommer, men med en større andel godt varierende tutorials. De fleste er gratis.
  • MaxAfter.com - Shoaib Khan er meget dyktig, og har en rekke gode tutorials.
  • CreativeCow.net - Alle After Effects nettsiders gudfar. Et enormt utvalg med tutorials.

Eksempel på hva du kan gjøre innad After Effects:

- Visuelle effekter:

 

 

- Motion graphics:

 

 

 

ADOBE PREMIERE PRO:

 

adobe_premiere_pro_scr.jpg

 

Hva er Premiere Pro?

Premiere Pro, eller PP, er et profesjonelt realmtime, timeline-basert redigeringsprogram, brukt til redigering av TV og film. Les mer på Wikipedia.

 

Hvor kan jeg få tak i det?

Det kan kjøpes i en rekke butikker, men kan også lastes ned eller shippes direkte fra Adobes nettsider. Nåværende pris ligger på 799 $. De har også en 30-dagers trial.

 

Hvorfor Premiere Pro?

Redigeringsprogrammet som lettest kan kobles mot After Effects og andre Adobe-programmer. Støtter nærmest alle filformater, og har Adobe Media Encoder bundlet med. Har et gigantisk plug-in-bibliotek.

 

Det høres avansert ut, finnes det nettsider med gratis tutorials?

Det finnes færre gratis tutorials til Premiere Pro, men mange fantastisk gode bøker om programmet. Men prøv å google litt, så er det en høy sannsynlighet at du finner en introduksjonsartikkel eller noe sånt.

Endret av Coffey
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke om dette stedet jeg kan spam-spørre om adobe after effects? Gjør iallfall det, så kan jeg lage en ny tråd senere om det trengs.

 

Iallfall, jeg prøver meg fram med AE 9.0 nuh, og har noen grunnlegende spørsmål. Har google litt rundt, og tipper jeg kan finne svarene andre steder også, men tenkte jeg like så gjerne kunne spørre litt her.

 

Jeg er vant med å bruke Sony Vegas (7.0) til å redigere film, og har kommet fram til at effektene jeg får fram der begynner å bli litt for kjente og jeg sliter med å få lagd effekter/introer/tekster som jeg syns er nyskapende eller spennende nok. Nok om det.

 

Det første jeg lurer på er rett og slett litt om hvordan jeg skal bruke AE? Som sagt er jeg vant til Sony Vegas, og ser for meg å lage noe kule effekter i AE, for så å legge dem inn i Vegasprosjektet og der rendre/gjøre ferdig filmen, alttså gjøre det siste touchet i Vegas. I så fall lurer jeg på hvilket format jeg burde exporte klippene jeg lager i AE i så jeg kan bruke den i Vegas. Jeg er nå ganske ny til AE, og det ligger litt i navnet "after effects" at man kanskje skal rendre/gjøre den ferdig i AE?

 

Håper inderlig at jeg skrev forståelig, ellers forklarer jeg gjerne på nytt.

Lenke til kommentar

Nå er dessverre VideoCoPilot.net nede for øyeblikket, men hvis du går inn der og trykker deg fram til noe som heter Basic Training så har du et godt 10-delt nybegynnerkurs i After Effects som vil gi deg gode svar om både tekstanimasjon og rendering. Men til Sony Vegas så ville jeg kanskje render i Microsoft AVI. Men, ja, det er meningen at effektene skal utføres i After Effects og heller eventuelt hele filmen settes sammen i et annet program, som f.es Sony Vegas.

Lenke til kommentar

Jeg har et spørsmål. Kan man skru av/på en effekt midt i klippet? Altså på en måte legge til effekten som en keyframe - den er av de første sekundene, og så aktiveres den. Snakker her om CC Glue Gun, der det ikke finns noe måte å lage effekten uten at den har en virkning, iallfall sånn jeg har prøvd den.

Endret av GothicGuy
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Slenger meg på her jeg. Kan vi ikke adde AP (Adobe Premiere) i samme tråd forresten? Just to make it more spicy. Er vel mange (inkl. meg) som vil lære seg å bruke disse to programmene sammen, og hver for seg, til å sette sammen ferdige produkt.

 

Adde noen AP tuts i førsteposten også Coffey :)

...adde en smiley til tråden, slik at den blir lettere å spotte blandt alle de andre trådene også.

Endret av Requi
Lenke til kommentar

Det kan vi sikkert. De to går jo ofte hand i hand. Når det gjelder tutorials kan du sjekke linkene i førsteposten i stedet for, tror det bare blir dumt å legge til forskjellige, ikke bare tar det opp masse plass, men det er jo smak og behag hva forskjellige syns er interessant å lære.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...