Gå til innhold

Hva slags kamera har du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har ett Nikon D700, og for noen dager siden skaffet jeg meg et Nikon D40. Litt sånn i hver sin ende av prisskalaen kan du si.

 

D40 har jeg laget en liten tråd om siden jeg er litt overrasket over hvor godt det egentlig er:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1106004

 

Nå burde jeg ikke bli så overrasket siden jeg for tre-fire år siden hadde Nikon D70s - men, med D80, D300 og D700 i mellom så glemmer man fort.

 

Jeg valgte D700 fordi jeg ønsket dette husets overlegne lavt-lys egenskaper og jeg kommer nok alltid til å ha et fullformatshus framover fra nå av.

 

D40 kjøpte jeg siden det kan brukes til IR, og det er jo fryktelig rimelig, så det kan funke som ferie-/fest-/backupkamera også. En annen fordel er at dette huset kan bruke lukkertid helt ned til 1/500s med blitz - sikkert nyttig til noe.

Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Jeg har for tiden to kamerahus - Canon EOS 40D og Canon EOS 400D. Sistnevnte var mitt første speilrefleks. Det ble kjøpt for å få en billig inngang til speilrefleksverdenen. Etter noen år har jeg merket dets svakheter, og derfor kjøpt 40D i tillegg. Oppgraderingen kom først og fremst etter ønske om bedre søker og ergonomi. Av økonomiske grunner falt valget på 40D.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Jeg har:

 

Samsung GX-10

Valgt på grunn av gode omtaler, væretetting og innebygd bildestabelisator.

Er ett kamra jeg er godt fornøyd med, i så fall til mitt bruk, er ikke noe særlig nøye med utstyret, så kan skrive under på at det tåler røff behandling, og tar gode bilder.

 

Av minus så er det nok ikke så god på høy ISO og ikke fullformat i pentax leiren for dem som vurderer det.

 

Pentax k110d Ir konvertert.

Kjøpt til fruen egentlig, men fant også ett k110d så hun fikk det.

Så da konverterte jeg denne til IR.

Flott lite kamra, merker godt at det er mere knotet og stille inn i forhold til gx-10 med tanke på mindre knapper og slikt på huset så det merkes godt.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Du vil finne at ganske mange av oss har to kameraer, for det er vanskelig å finne ett kamera som både er kompakt og lett å ta med ut døra, samtidig som det yter bra og har bra søker.

 

Derfor har jeg

 

E-3 - ganske stor, tung, værtett, med fin søker, bra autofokus.

E-420 - liten, lett, med liten søker og helt grei autofokus.

 

Det er lettere å ta E-420'en over skuldern når man skal ta en kaffe med venner. Men den strekker ikke til i alle situasjoner og til alt bruk.

 

Edit: Skriveleif

 

Addendum: Jeg gikk for Olympus E-300 i februar 2005 fordi jeg så "åpen standard" og endel fine anmeldelser. Og prisen var akseptabel. Siden har jeg holdt meg til Oly pga fin-fin optikk.

Endret av jpsalvesen
Lenke til kommentar

Kameraet står i signaturen. Et helt tilfeldig valg. Oppgraderer nok til D90 om ikke så alt for lenge. Det jeg savner er trådløs blitsstyring, fokusmotor og mindre støy på høy ISO.

 

Når du velger kamera er det som betyr mest at det ligger bra i hånden din, at knappene er der de skal være i forhold til din hånd og at du liker det. Hva du trenger av andre egenskaper kommer veldig an på bruksområdet. Ingen av dagens kamera speilreflekskamera er dårlige, men de er gjerne god til litt forskjellige ting.

Lenke til kommentar

Jeg har Pentax K200D og det valgte jeg etter å ha vurdert de fleste entrykameraene.

 

Falt for dette mye på grunn av at det passet mine hender absolutt best, at det er solid, har værtetting til en viss grad, samt at jeg kan bruke alle objektivene bakover innen Pentax. At fastoptikken er bra er heller ingen bakdel.

 

Dette er de viktigste kriteriene.

 

Mvh Jan

Lenke til kommentar

D300 fordi var på jakt etter bra kamera etter maange år siden la analogt på hylla. Kameraet fikk killer tester og er ett av de beste kameraene i klassen den dag i dag. Har masse funksjoner som aldri har brukt og kommer kanskje aldri til å bruke, men er lynraskt å jobbe med og har ikke sviktet en dag. I tillegg bruker jeg det sammen med 4 Nikon SB-900 blitser og CLS (Creative Light System) som er blitsstyringsssystemet til Nikon fungerer utrolig bra, og bare siden påskeuka har jeg tatt over 3000 bilder.

Lenke til kommentar

Mitt utstyr står i signaturen.

Grunnen til merket Canon var at mitt første speilrefleks var Canon AE-1 Program som jeg fikk til konfirmasjonen.

Siden den gang har det fortsatt med Canon fordi jeg er fornøyd.

Etter AE-1 har rekken vært som følger: EOS 620 , S40 , G5 , EOS 10D , EOS 30D og nå EOS 50D.

Jeg ser mange fotografer vingler spesielt mellom Nikon og Canon , men med respekt å melde har jeg aldri forstått meningen , i allefall ikke etter en rekke kameraer fra samme produsent.

Kameraene i dag er så like kvalitetsmessig at man gjør lurest i å investere i optikk , det ene året er det ene merket i teen og året etter er saken en annen.

 

Grunnen til at jeg kjøpte 50D var litt i impuls siden 30D var kjempebra.

Jeg hadde hørt endel lunken mottakelse av 50D og var derfor veldig kritisk.

Etter å ha brukt 50D en stund nå , ser jeg svakheten ved å lese seg for blind på tester.

Man velger gjerne ut den dårligste testen uten å sjekke grundigere.

Jeg ble svært overrasket over 50D i forhold til 30D.

Den fantastiske oppløsningen gjør at jeg kan ta utsnitt som jeg før kunne glemme og støyegenskapene er fult på høyde med 30D som har dobbelt så svak oppløsning , og det er imponerende.

Jeg kan flott bruke bilder som er tatt med ISO 3200 mens ISO 6400 kan brukes til "vanlig" bildestørrelser.

Kameraet har også en av de beste LCD skjermene på markedet som gjør at man virkelig får sjekket bildene før man kommer hjem.

Hurtighet og AF er også forbedret.

Etter å ha dykket ned i mulighetene med 50D kontra 30D ser jeg hvor fantastisk kameraet er og jeg anser 50D som et av de beste kameraene man kan få i denne klassen.

Når man er med i en kameraklubb har man et godt grunnlag for å få sammenlignet forskjellige kamera med andre venner.

Fullformatskamera blir jeg kanskje eier av en dag , men foreløpig har 50D flere fordeler enn ulemper for mitt bruk i forhold til fullformatskameraene.

Lenke til kommentar

D60 fordi jeg er nybegynner, kameraet er billig, og det gir større rom i budsjettet. Ønsket å gå for en pakkeløsning, hvor jeg kunne komme i gang med litt ekstrautstyr i tillegg til bare kamera + kitobjektiv. Kjøpte kamerakit, stativ og veske i starten, og fikk en SB-400 i gave. Ble en billig start for meg, som var målet. Hadde i bakhodet å bruke mesteparten av pengene på å skaffe meg en basic objektivpark, med litt fra alle hjørner. Nå har jeg så jeg klarer meg en god stund. Mulighetene ligger hovedsaklig i objektiver mener jeg, så jeg valgte å prioritere i den retningen i stedet for et dyrt hus. Hus aldres fort, det gjør ikke objektiver.

 

Nå vil jeg kalle meg hobbyfotograf i budsjettklassen, så er nok der de største begrensningene ligger for meg, uansett. Som student har jeg ikke tid til å pleie pengetrærne i hagen, så da må jeg ty til andre tiltak for å skaffe kronasjer.

 

Nikon valgte jeg fordi de fleste med SLR i familien har det.

Lenke til kommentar

Har Sigma SD14 da jeg liker "roen" som blir i bildene, samt de knivskarpe detaljene som disse brikkene gir. Må dog ha meg en bedre linse for å utnytte dette fullt ut.

 

Har også et Polaroid x530 med samme type brikke.

Dette kameraet kan med litt flaks ta veldig bra bilder, men ble trukket tilbake av fabrikken. Utvilsomt grunnet laber byggekvalitet ;)

(Merkelig nok liker jeg dette kameraet best)

 

Jeg sikler litt på Sigma dp2, men det er ikke ute i Norge enda så vidt jeg vet.

 

Også har jeg et gammelt Casio Exilim til festival/festbruk.

Lenke til kommentar

Jeg byttet fra Canon 300D til Pentax K200D fordi Canon trolig aldri vil få bildestabilisator innebygget i kameraet. Men jeg har beholdt 300D fordi bruktprisen på det er for lav og det er tross alt greit til enkelte ting fortsatt. Jeg har alltid et makroobjektiv på det nå (Sigma 70mm f/2,8 macro). Pentaxen kjøpte jeg av flere grunner: Jeg ville ha noe raskere og bedre enn 300D til generell biltetaging. Stabilisator var viktig fordi jeg vil ha stabilisator + f/1,4 fastoptikk for håndholdte foto i svært mørke omgivelser. Pentaxen er det eneste kameraet i sin prisklasse som er værtettet og tåler både regn og støv.

 

Jeg er glad jeg ikke må velge kamera akkurat nå. Jeg vil gjerne ha videomulighet på mitt neste kamera. De som er i salg nå er enten for dyre eller har andre ulemper jeg ikke ønsker. Dvs. jeg fristes ikke av noe nytt for tiden, men regner med å bli det innen 0,5-1 års tid når videomulighetene blir mer modne og kameravalgene blir flere.

 

Den største ulempen med Pentaxkameraet mitt er at det er ganske dårlig på høy ISO. (Mye bedre enn Canon 300D, men mye dårligere enn Nikon D90)

Lenke til kommentar

Pentax K200D

 

- værtetting, da vi er på en god del turer og utendørs arrangement...

- stabilisator i kamerahuset, så man slipper å kjøpe objektiv med stabilisator hver gang man skal ha nytt (billigere objektiv)

- Meget godt grep for mine hender og "holdevaner"

- "Spreke farger", noen ser på det som en bakdel, andre en fordel... Jeg liker litt fyldige farger...

- Generelt et godt kamera som jeg da valgte over Canon og Nikon...

Lenke til kommentar

Sony a100 og a900. Koser meg med optikken uten altfor stor konkurranse når budgivingen starter på gromme minolta G glass.

Fikk mitt første kamera da a100 var jomfruen blant Sony sine dSLR og pgr av billig brukt optikk har jeg holdt meg til det siden.

Lenke til kommentar
Den fantastiske oppløsningen gjør at jeg kan ta utsnitt som jeg før kunne glemme og støyegenskapene er fult på høyde med 30D som har dobbelt så svak oppløsning , og det er imponerende.

Nå heter det vel "30D har halve oppløsningen" eller "50D har den dobbelte oppløsningen" ;) Nå vil vel noen krangle å si at 50D har ca 50% større oppløsning (ved telle antall linjer i høyden eller lengden istedet for antall piksler), men det er ikke viktig her. Det som teller er at du merker en stor forskjell. Du har rett i at man har for lett å lese seg blind på testene.

 

Jeg selv har en EOS 350D, EOS 30D og en Olympus E-420. Olympus ble kjøpt fordi jeg var nysgjerrig på Four Thirds standarden (4/3) samtidig som jeg ikke er helt fornøyd med Canon.

 

Jeg startet med 350D da det var det jeg hadde råd til i 2005 (alternativet var Nikon D70 som jeg ikke liker grepet på). Når Japan Photo solgte 30D meget billig i fjor, så slo jeg til. Jeg har kjøpt en del optikk til disse husene (se profilen min).

 

Begge Canon'ene har vært på service flere ganger (for det meste problemer med blitsmekanismen) og jeg har bytte flere objektiver på grunn av fokus feil (kun Sigmaer).

 

Fordelen til 350D er størrelsen; ytelsen er også fortsatt kurant. 30D er mye mer solid, raskere i bruk og ser ut til å ha en noe bedre lysmåling,

 

Da jeg ikke har funnet et kompaktkamera som dekker mine behov, så jeg kjøpte en Olympus E-420 på tilbud og skaffet en 25mm pancake for å få det minst mulig.

 

Tom

Lenke til kommentar
Den fantastiske oppløsningen gjør at jeg kan ta utsnitt som jeg før kunne glemme og støyegenskapene er fult på høyde med 30D som har dobbelt så svak oppløsning , og det er imponerende.

Nå heter det vel "30D har halve oppløsningen" eller "50D har den dobbelte oppløsningen" ;) Nå vil vel noen krangle å si at 50D har ca 50% større oppløsning (ved telle antall linjer i høyden eller lengden istedet for antall piksler), men det er ikke viktig her. Det som teller er at du merker en stor forskjell. Du har rett i at man har for lett å lese seg blind på testene.

 

 

Hehe! Jeg ser nå hvor rart det høres ut det jeg skrev ,"dobbelt så svak oppløsning" , ingen ting som heter det :p

Jeg mente selvfølgelig at 50D har dobbelt så stor oppløsning :)

Slik kan det gå når farten blir for stor i svingene..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...