Gå til innhold

Not On Our Watch - Menneskerettighetene gjelder for alle


Anbefalte innlegg

Not On Our Watch

Menneskerettighetene gjelder for alle

 

Mens Norge ligger på første plass på FNs levekårsstatistikk, ligger Burma helt nede på 138. plass(basert på tall fra 2004). Bare dette sier noe om situasjonen i landet. I løpet av den siste tiden er tusenvis blitt arrestert, drept eller meldt savnet i forbindelse med demonstrasjonene mot 47 års militærdiktatur i Burma.

Burma (også kjent som Myanmar) blir regjert av en av de mest brutale militærregimene i verden, ledet av senior general Than Shwe. Under hans styre fortsetter den burmesiske militærjuntaen å begå grove overtredelser av menneskerettighetene mot borgerne og nekter dem grunnleggende friheter som for eksempel ytringsfrihet. Dermed er det farlig å gjøre motstand.

 

I 2001 ga kvinneorganisasjonen SWAN ut rapporten ”Licence to Rape” om hvordan den burmesiske hær bruker voldtekt som et våpen mot sivilbefolkningen. Rapporten dokumenterer 625 voldtekter mellom 1996 og 2001. Andre rapporter har senere vist at dette er en omfattende og organisert metode som også brukes mot andre etniske minoriteter i Burma. I tillegg til voldsom undertrykkelse gjennom tortur, voldtekt og henrettelser, blir det anslått at militæret har ødelagt over 3.200 stammelandsbyer.

 

I 2008 begynte organisasjonen Not On Our Watch(grunnlagt av bla. George Clooney og Brad Pitt) å trekke oppmerksomhet til og kjempe for menneskerettighetskrisen i Burma. På grunn av de burmesiske myndighetenes uvirksomhet i starten av syklonen Nargis i mai 2008, som drepte omtrent 138.000 burmesere, donerte Not On Our Watch 500.000$ til øyeblikkelig nødhjelp for katastrofeofrene. Livreddende forsyninger med mat, rent vann og materialer til ly og beskyttelse ble fordelt til nesten 11.500 husholdninger.

 

Jeg syns det er hårreisende hvordan 12 offiserer kan holde en hel befolkning under et slikt jerngrep uten å bry seg om hvordan det påvirker andre. Menneskerettighetene gjelder for alle – ingen unntak. Ingen skal kunne ta fra andre deres rettigheter som mennesker eller deres rettigheter til å ha et liv. Tenk på alle de stakkars menneskene som lider, og til og med dør, fordi noen få har en slik trang til å kontrollere samfunnet de lever i. Det er nesten en hel verden mot ett land, hvorfor kan vi da enda ikke få slutt på dette helvetet som har vart snart i 50 år?

 

LE0910C20

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Jeg syns det er hårreisende hvordan 12 offiserer kan holde en hel befolkning under et slikt jerngrep uten å bry seg om hvordan det påvirker andre. Menneskerettighetene gjelder for alle – ingen unntak. Ingen skal kunne ta fra andre deres rettigheter som mennesker eller deres rettigheter til å ha et liv."

Jeg er helt enig med deg, og vi i den fri verden bør protestere, for neste gang kan det bli vår tur.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...