Gå til innhold

Høyre - Bedre uten Erna? (Stortingsvalg 2009)


Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-p...hp?artid=553046

 

Det kommer frem at sentrale medlemmer i Høyre vurderte å fjerne Erna Solberg i forhold til Per Kristian Foss. Erna er en meget dyktig kvinne. Men faktum er at i hennes tid som partileder har Høyre gått fra å være størst og nærmest toneangivende på borgerlig side til å være med i klubben med de små partiene (sammen med Venstre og KRF) uten noe nevneverdig å slå i bordet med. De kan risikiere at denne koalisjonen blir tilsammensammen mindre enn FRP og AP.

 

Erna Solberg mangler karisma. Hva hadde SV vært uten Kristin Halvorsen? Hva hadde FRP vært uten Carl I. Hagen? Poenget mitt her er at et parti som Høyre har få saker som er kontroversielle nok til å få forsider i aviser. Forsider i aviser gir prosentbyks opp (eller ned) på meningsmålinger. Høyre er avhengig av å ha en sterk og profilert leder for å komme seg ut av denne skyggen av FRP og AP som de nå er i.

 

Hva mener dere? Er det noe mer enn en partilederutskiftning som må til? Er det i det heletatt Erna Solberg som er hovedproblemet til Høyre? Om hun bør byttes ut, hvem er isåfall en god kanditat til å ta over?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Akkurat som du sa mangler hun karisma og drivkraft, hun er litt for saklig når hun prater.

 

Og Karl. I Hagen har gått av så nå vil jeg si Siv Jensen er den nye han :)

 

 

Selv om Per Kristian Foss har gjordt mange tabber sånn som å si at Siv Jensen aldri vil bli statminister - altså at Høyre ikke vil sammarbeide med FRP som ikke var bestemt enda. Så synes jeg at han fortjener en ny sjangse. Han er jo en utrolig bra politiker.

Lenke til kommentar

Politikk er ikke bare meninger. En god politiker har evner til å samarbeide, kan kommunisere sitt budskap, klarer å få gjennomført sakene sine og ekstra bonus for utstråling og karisma. Se bare på Obama. Om han ikke hadde vært stilig, hatt taletøyet i orden, hatt utstråling og karisma så hadde han aldri blitt valgt.

Lenke til kommentar
Politikk er ikke bare meninger. En god politiker har evner til å samarbeide, kan kommunisere sitt budskap, klarer å få gjennomført sakene sine og ekstra bonus for utstråling og karisma. Se bare på Obama. Om han ikke hadde vært stilig, hatt taletøyet i orden, hatt utstråling og karisma så hadde han aldri blitt valgt.

 

Helt enig. Men betydningen av utstråling og karisma er ekstra høy hvis en fungerer som partileder i et stort parti, og blir profilert deretter.

 

Men for å spore dette tilbake til Erna, dere som har skrevet OT i tråden, hva mener der om Erna?

Lenke til kommentar

Det handler ikke om hva man gjør, men hva folk tror man gjør. Slik som Obama, han er en fantastisk taler. Hvem er ikke enig med han, i det han sier?

 

Men så er det hva han gjør! Han gjør nemlig noe helt annet enn han sier. Mye av det samme kan sies om Jens. Han gjentar i det uendelige at "Høyre vil gi mer til de som ha mest fra før". Mens hans Regjering bailer ut rikmannen Røkke, med sine aksjekjøp i Aker Solutions. Hvor mange løfter har han overhode holdt? Dessuten har man den åpenbare korrupsjonen mellom han og Rune Bjerke, da Jens bailet ut kompisen etter SMS. Man har et notat her, som ikke kan unndras offentligheten etter loven - som allikevel er holdt tilbake. Det er garantert helt fryktelig, det som stod i notatet. Korrupsjon på åpen gate.

 

Men nå sporet jeg av. Poenget er uansett at karismatiske ledere som Obama og Jens, kan slippe unna med mord. Det sier ikke lite. Men det forteller også hvor farlige disse lederene er. Det spiller uansett ingen rolle. Det som spiller en rolle, er at partiet har en karismatisk leder som folk tror på og stoler på. Det er det som teller

 

Dette har ikke Høyre. Erna er ikke riktig. Foss hadde vært perfekt, men sannheten er at hans homofile legning fører til at han aldri vil bli leder. Sad, but true. Clemet vil ikke være rett person, heller ikke Sanner (alt for veik og vag).

 

Nei, AP har den utvilsomt beste lederen - og scorer veldig mange stemmer på Jens. SV scorer også høyt på Halvorsen, hun passer perfekt for deres profil - selv om mer intellektuelle vet at hun ikke har peiling på økonomi, på tross av å være finansminister.

 

Men den nest beste lederen etter Jens, må jeg si at utvilsomt er Høybråten. Jeg er uenig med KRF i det aller meste, som SV er de mer interesse-organisasjon enn et parti, men han er en meget god leder. Han, Jens og Kristin er karismatiske, de tjener på det. (Selv om jeg personlig ikke kan fordra trynet på Halvorsen). Samtidig er de seriøse, selvsagt. Det nytter ikke å være en klovn som Sponheim.

Lenke til kommentar

Som mange politiske kommentatorer sier, så er det åpenbart at Høyre må vise hva som er forskjellen mellom deres og fremskrittspartiets politikk. Vi har ikke hørt noenting fra Høyre i "Integreringsdebatten" som har vært de siste måndene etc.

 

Selv vet jeg ikke hva Høyre mener om innvandring for tiden, unntatt at de sammneligner Siv Jensen sitt islam-utspill med jødehat under krigen.

Folk hva FrP mener om de fleste saker. Det gjør de overhode ikke om Høyre sin politikk, og da tenker jeg spessielt på førstegangsvelgerne. Når det gjelder Høyre, må man faktisk inn på deres sider og lese partiprogrammet for å finne ut hva de mener om den og den saken. FrP får frem dette omtrent i hver eneste TV-debatt de er på.

 

Personlig foretrekker jeg tydelige og dyktige ledere med sterke meninger som Siv Jensen som klarer å dominere mediabildet og få folket med seg. Hun er et glimrende eksempel på at femninisme i bunn og grunn er liberalisme.

Nå må det bli slutt på at man stempler FrP sine velgere som en stor gruppe som er "dumme" og ikke har peiling på poltikk. Godta at ikke alle er konservative. Noen foretrekker litt populisme og folkelighet.

 

Og som sagt; Jo mer de andre partiene snakker om fremskrittspartiets politikk, jo større blir FrP :)

Endret av -FrittMenneske
Lenke til kommentar
Selv vet jeg ikke hva Høyre mener om innvandring for tiden, unntatt at de sammneligner Siv Jensen sitt islam-utspill med jødehat under krigen.

Feil: de sammenlignet det med uttalelser om jøder i mellomkrigstiden. (There's a nuance.)

 

Folk [vet] hva FrP mener om de fleste saker.

Kanskje, men ser de noen helhetlig politikk bak utspillene i media?

FrP er mot statlig styring og innblanding, samtidig som de er for statlig styring og innblanding.

FrP er for individuell frihet, samtidig som de er for bruk av tvang.

 

D'ække lett å være Erna, Per Kristian og Jan-Tore når "ADHD-gjengen" hopper på den ene medie-saken etter den andre.

 

Erna er nok ikke av Erling Norviks kaliber, men det er det ikke så mange andre som er heller. Hvis Høyres problem er Erna - hva er da løsningen? Jeg ser ingen "Obama" i Høyres rekker for tiden. Kanskje de skulle sette alt på ett kort og sende VamPus inn i ringen mot Siv "Tante Sofie" Jensen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...