Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

HDD jobber konstant og LED(?) lyset lyser


Anbefalte innlegg

Maskinen min jobber konstant med noe. CPU er på 1% og Ram på 18% idle, men HDD snurrer og knaker i vei. Hva kan dette være? Jeg tenker at det ikke kan være sunt for HDD da det er en forbruksvare. Jeg vurderer å formatere siden alt jeg har prøvd ikke har hjulpet. Det er en samsung spinpoint 500gb/750gb /vet ikke helt hvilken HDD som er problemet. vista 64 bit

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Indexering som gjør søking bittelitt raskere, superfetch vet jeg ikke helt hva den gjør, den prøver å gjøre systemet raskere ved å laste inn ting den tror du kommer til å bruke, men i virkeligheten er den bare der og dreper harddisken den.

 

Jeg har fått mye bedre ytelse av å slette dem.

Lenke til kommentar

Som allerede nevnt, kommer Vista med Windows Search (indeksering for raskere søking blant filer) og Superfetch (caching av mest og sist brukte programmer til minnet) påskrudd out-of-the-box.

 

Hele vitsen med indeksering - i hvert fall fra Microsoft sitt perspektiv - er at den gjengse mannen skal få praktisk økt ytelse. De sier "jobbe mer effektivt" mens de egentlig mener at "det tar 5 minuttere kortere tid å søke etter et spesielt ord i ti forskjellige dokumenter".

 

Poenget er at Windows syns den lager et bedre register over innhold av filer (ord, dato, størrelse, meta-tag, header osv). Søker du da etter ordet "balle" på en stasjon med tusen dokumenter, vil Windows først sjekke indekseringsregistret etter oppføringer før den fysisk sjekker harddisken og filene. Indeksering har jeg skrudd av helt, fordi jeg liker å tro at jeg har kontroll over tingene mine på maskinen.

 

 

Superfetch er ganske snedig, har den aktivert selv. Men om du finner på å bruke masse forskjellige programmer, spill og whatnot under en dags økt, vil den fort bli ubrukelig og mer en irritasjon enn hjelp.

 

Ideen bak denne er å preloade, cache, laste data du sist brukte til minnet. Du har sikkert prøvd å starte et spill for første gang, avsluttet det og startet på nytt igjen. Spillet starter raskere den andre gangen fordi mye data er fortsatt cachet i minnet. Slik jobber Superfetch, bare at du slipper å starte spillet en første gang.

 

 

Begge disse er tjenester eller services som kjøres under Windows. Du finner dem ikke under prosesser. De er i såfall gjemt bak en av de mange svchost.

 

For å komme frem til disse tjenestene er raskest vei (for min del) å klikke Start > Kjør (windowstast + r) og skrive services.msc.

Ellers kan du også høyreklikke Datamaskin og velge "Behandle". Nederst på "Behandle" finner du tjenestene.

 

Navigèr frem til Superfetch. Dobbelklikk for å komme til egenskaper. Oppstartsmetoder er i grunn selvforklarende. Kjapp forklaring;

Automatisk = Systemet starter og stopper tjenesten automatisk

Manuell = Du kan starte og stoppe tjenesten selv, eller automatisk av en annen tjeneste som avhenger av denne

Deaktivert = Hindrer at systemet, du eller noen andre starter opp tjenesten.

 

Vil du på ingen måte ha disse på, er "deaktivert" det soleklare alternativet.

Endret av Iceythe
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...