Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Svineinfluensaen - en stor overdrivelse?


The North Sea

Anbefalte innlegg

Vi har hørt siste nytt: "En mulig pandemi sprer seg raskt", "Hvor mange kommer til å dø" og "Medisinsk unntakstilstand i USA grunnet svineinfluensa".

Hva skal man si til overskrifter som dette? Er svineinfluensaen virkelig så ille som det mediene vil ha det til å være? Har vi ikke lært noe av den ubegrunnede frykten for fugleinfluensaen?

 

I Norge er det omtrentlig 1300 personer som dør av vanlig influensa hvert år, altså dette er bare tall fra Norge, hva da med tallene fra hele verden. Om vi legger sammen de tallene vil vi komme opp i mange mange titusen stykker. Får dette så ekstrem stor oppmerksomhet i media? Nei! Nå i Mexico er det blitt bekreftet at 103 stk er døde grunnet dette viruset, men hvor mange er det som bor i Mexico, og hvor mange er det som dør der hvert år grunnet vanlig influensa? Det er en tankevekker.

 

Vi har sett bilder fra Mexico eller faktisk et hvilket som helst annet land, der det blir utdelt munnbind. Men blir det virkelig utdelt munnbind grunnet svineinfluensaen eller blir det utdelt munnbind grunnet andre årsaker som for eksempel forurensnig? I Mexico har det i lengre tid blitt utdelt munnbind grunnet ekstrem forurensing i de enorme byene.

 

Hva er det som gjør at denne svineinfluensaen får så ekstrem og krampaktig oppmerksomhet i media, akkurat som fugleinfluensaen gjorde? Resultatet av fugleinfluensaen var jo at det var noen mennesker som døde, samt at den ikke spredde seg slik som alle ville ha det til.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel for det første så får denne oppmerksomhet fordi den har oppstått plutselig og mange mennesker har dødd av den på få dager. Slik som tallene er nå er dødeligheten rundt 10%. Det er mye mye høyere enn normal influensa.

 

De som dør av influensa er stort sett gamle mennesker eller de med svekket immunsystem, men svineinfluensaen tar livet av normale, friske og unge mennesker.

 

Vi hadde "flaks" med fugleinfluensaen da den aldri smittet fra mennesker til mennesker, men bare fra fugl til menneske.

 

Er redd for at svineinfluensaen kan fort smitte flere % av verdens befolkning og at mange av disse da dør. Værste pandemi siden svartedauen? Kanskje...

Eneste vi kan satse på er at man finner medisiner mot dette fort.

Lenke til kommentar
Vel for det første så får denne oppmerksomhet fordi den har oppstått plutselig og mange mennesker har dødd av den på få dager.

Hvor lenge har svieinfluensaen eksistert? Eller er det kun media som opplyser folk om dette nå, slik at det ser ut til at verdenspandemien plutselig har oppstått nå fra ingenting?

 

Er redd for at svineinfluensaen kan fort smitte flere % av verdens befolkning og at mange av disse da dør. Værste pandemi siden svartedauen?

Dette er ubegrunnet frykt.

 

Eneste vi kan satse på er at man finner medisiner mot dette fort.

Tamiflu er påvist at hjelper!

Endret av DNA biology
Lenke til kommentar
Vet man at dette funker eller tror man? Siden det ikke er noen tilfeller i Norge enda er vel ikke dette testet.

 

Siden dette er en såpass vanlig medisin, hvorfor dør så mange?

 

Hvorfor dør så mange? Hva snakker du om? Det er 103 som er døde, og du snakker om at en hel del av verdens befolkning kanske vil dø.

Lenke til kommentar

Hehe, vel 103 mennesker på kort tid innenfor et lite område er ganske mange. Det er jo mulig at en stor del av befolkningen kan dø. Det kommer an på om medisinen faktisk virker og at man ikke bare tror det.

 

Astralnoise: Tror ikke du trenger å gjøre noe foreløpig :p Hvis tilstanden her blir som i Mexico, noe jeg ikke tror med det første, så hjelper det mye å ikke unødvendig dra på steder med mye folk som kino, skole etc.

Endret av Benbjo
Lenke til kommentar

synes ikke de sykdommene du nevner kan sammenlignes. Det er snakk om en influensa her noe som sprer seg fort og er tydelig dødelig dersom man ikke får medisin.

 

Tviler forøverig ikke på at dette er noe som media overdriver slik som de alltid gjør. Husker når SARS kom at det ble sagt at 50% av verdens befolkning kom til å dø eller noe slikt.

Lenke til kommentar
Hehe, vel 103 mennesker på kort tid innenfor et lite område er ganske mange.

Er Mexico et lite område? Hvor mange millioner bor det i Mexico? Er 103 stk mange av så mange millioner?

 

Det er jo mulig at en stor del av befolkningen kan dø.

Mulig? Alt er mulig. Det er til og med mulig at solen kollapser nå og alle mennesker på jorda dør. Det blir litt banalt.

Lenke til kommentar
Tviler forøverig ikke på at dette er noe som media overdriver slik som de alltid gjør. Husker når SARS kom at det ble sagt at 50% av verdens befolkning kom til å dø eller noe slikt.

Du ser det blir som regel ikke noe av det! Det er slik at mediene må ha noe å skrive om hele tiden, og for øyeblikket er det svineinfluensaen de griper sterkt tak i. Vi bruker enormt mye krefter på å uroe oss helt uten grunn!

Lenke til kommentar
Nå er det jo ikke spredt rundt i hele Mexico folk har dødd. De fleste innenfor samme by så vidt jeg har skjønt.

 

Njah, de fleste tilfellene er rundt Mexico City, men det er tilfeller overalt. Og det er vel bare rundt 20 dødsfall som er bekreftet relatert til svineinfluensa. Totalt. Over hele verden.

Lenke til kommentar

Har ikke sett noen annen tråd for dette her, moderatorer får stenge den hvis det er en annen har søkt.

 

Ser ut som dette kan bli en ganske alvorlig epidemi, med over 103 døde allerede, på så kort tid. kilde:

dagbladet

 

Men jeg tror nok tallet er så lavt fordi staten ikke vil skape panikk og derfor er tallet reelt sett mye høyere, over 200 døde sier denne doktoren fra Mexico:

I work as a resident doctor in one of the biggest hospitals in Mexico City and sadly, the situation is far from "under control". As a doctor, I realise that the media does not report the truth. Authorities distributed vaccines among all the medical personnel with no results, because two of my partners who worked in this hospital (interns) were killed by this new virus in less than six days even though they were vaccinated as all of us were. The official number of deaths is 20, nevertheless, the true number of victims are more than 200. I understand that we must avoid to panic, but telling the truth it might be better now to prevent and avoid more deaths.

Yeny Gregorio Dávila, Mexico City

kilde

 

Den har allerede kommet til Europa også

kilde

 

For de som også er interessert i de er det en del interessant konspirasjons stoff om det på youtube holder på å se på denne videon akkurat nå.

youtube

 

Jeg vil ikke at denne tråden utelukkende skal bli en tråd med masse snakk om konspirasjonsteorier og greier, men vi må ta med dette også for å få hele bildet, det er jo mulig å ha to tanker i hodet samtidig.

Lenke til kommentar

den nye epidemien skremmer meg svært så meget :S og nå tester de faktisk to stykker oppe in tromsø tror jeg det var for viruset. jeg håper virkelig denne "kuren" som de har mot viruset funker :S jeg skal også dra til tyskland neste helg. Håper jeg ikke blit smittet.

 

Og ja det er fullt mulig at pressen ikke forteller hvor mange som egentlig er døde for å ikke skape panikk.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...