Gå til innhold

Bør jeg velge Ingeniør eller Øk/Adm ? Les om mine egenskaper..


Pinky2

Anbefalte innlegg

Bør jeg velge Ingeniør eller Øk/Adm ?

 

Det er HIB eller NHH som er aktuelt, trolig 3-årig løp. 3MX og 2FY er i boks, samt høy poengsum.

 

Jeg er en ekstremt nysgjerrig og analytisk person. Liker egentlig ikke å jobbe for mye med hendene eller med ting som bare skal gjøres for å gjøres, som ikke har et mål eller fører frem til noe større liksom. Da mister jeg veldig fort motivasjonen. Men skal jeg f.eks ha en ny receiver i hjemmekinoen så kan jeg være svært utholdende og sitte i uker å analysere hvilken jeg bør velge, både natt og dag. Mange andre ting kan også oppta min interesse hvis det er snakk om å finne ut av ting, og jeg finner også ut av det aller meste når det blir slik. Kanskje jeg burde bli etterforsker i politiet..

 

Jeg likte best realfag på gymnaset, og det var de fagenene jeg fikk best karakterer i. Forelesninger i naturfag kunne være veldig interessant, men når det kommer til cellebiologi er det mindre interessant for meg med for mye detaljer å huske som ikke kan linkes til noe liksom.

 

Jeg vil gjerne jobbe endel fra hjemmekontor. Jeg vil gjerne ha litt reisevirksomhet til utlandet i jobben. Jeg vil ikke jobbe på et "samlebånd" el at det blir så altfor kjedelig for å si det slik. Jeg elsker forelesninger når jeg slipper å notere mye, men kan bare sitte i ro og følge med. Liker best å jobbe alene, ihvertfall at jeg slipper å måtte småsnakke med folk rundt meg hele tiden. Jeg vil også helst komme til et noenlunde godt arbeidsmarked og slippe å jobbe på f.eks et lønningskontor el etter endt utdanning, det ville jeg ikke holdt ut. Jeg kan nesten virke lat på mange ting, men kommer det til analysering av en sak som jeg evner å finne ut av og som interesserer meg kan jeg være svært så utholdende(men har likevel store problemer med å finne ut hva jeg bør utdanne meg til). Jeg er også en person som liker å overvåke, kan sitte i ro i timesvis å overvåke ting helt alene uten å kjede meg. Jeg er heller rolig og stille enn pratsom og sosial.

 

Hva bør jeg velge av de to(eller andre løp hvis noen insisterer) ? Noen som ser hva jeg bør bli, hva jeg er født til å være liksom ?

 

Edit: Jeg ser på meg selv som ganske lite kreativ og liker generelt ikke å skape ting, men er veldig nysgjerrig på ting som ER lagd. Jeg elsker å finne ut av saker, hva som er det beste alternativet osv, altså veldig analytisk anlagt.

 

Jeg blir tiltrekt av realfag og også teknologi(til en viss grad), men er ikke kreativitet en veldig viktig egenskap for å lykkes som ingeniør ?

Endret av Pinky2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Valget virker åpenbart, ingeniørlinjen Industriell økonomi. Da får du i pose og sekk, både ingeniørfagene og økonomifag.

 

Hvis du likte realfag best, så vil jeg si at ingeniør hadde vært det beste valget. De andre kravene du sier oppfyller man både med ingeniør og siv.øk, derfor vil jeg si gå for det som interesserer deg mest.

Lenke til kommentar
Ok, men hvilke fag på gymnaset bør man like best for at det skal tilsi at Øk/Adm-utdanning er det rette ?

 

Samfunnsøkonomi, bedriftsøkonomi og matematikk. Men nå er ikke disse de mest utbredte fagene på vgs. heller, så jeg ser poenget ditt.

 

Indøk er fortsatt mitt beste tips. Men du virker som en allsidig person, så jeg tror du blir fornøyd uansett valget ditt. :p

 

Lykke til med valget.

Lenke til kommentar

Men det er slik at jeg kommer til å studere i bergen og der har de ikke IndØk, så vidt jeg vet. Hvis jeg skal ta en økonomiutd så blir det nok på NHH. Hvis det blir ingutd så blir det nok en av ingeniør-linjene på HIB, de er da nesten alle 3-årig. Har alltid følt at jeg har lyst å velge enten eller, prøve å bli god i en retning, gjerne ikke en kombi-utdanning med både ing og øk, jeg vet ikke.

 

Jeg er forsåvidt interessert i teknologi. Men jeg føler ikke at jeg vil like å lage teknologi, føler at det er mer å studere systemer som ER lagd som er interessant for meg. Jeg er svært nysgjerrig og analytisk av natur, ikke skapende tror jeg. Har prøvd litt i ing-fag og føler at så lenge det er noenlunde "kokebok-oppskrift" så går det veldig greit, men hvis jeg skal begynne å skape ting selv, være kreativ osv uten en rød tråd å holde seg til blir det fort ikke så greit lenger.

 

Hvor vidt jeg er interessert i Økonomi/Adm-fag vet jeg foreløpig ikke, da jeg aldri har tatt slike fag, det nærmeste er matematikken som hadde helt enkle rente-oppgaver som ikke var spesielt interessant(sikkert ikke sammenlignbart med Øk/Adm-fag?). Tror kanskje ikke rent regnskap ol er noe for meg, men gjerne noe mer strategi, analysering av om bør kjøpe/selge osv, jeg vet ikke, kan hende det er helt feil, har ikke prøvd. Jeg burde gjerne kjøpe en eller annen Øk/Adm-fag bok å lese litt der, så jeg gjerne får en viss anelse om det er noe for meg ?

Endret av Pinky2
Lenke til kommentar
Jeg er forsåvidt interessert i teknologi. Men jeg føler ikke at jeg vil like å lage teknologi, føler at det er mer å studere systemer som ER lagd som er interessant for meg. Jeg er svært nysgjerrig og analytisk av natur, ikke skapende tror jeg. Har prøvd litt i ing-fag og føler at så lenge det er noenlunde "kokebok-oppskrift" så går det veldig greit, men hvis jeg skal begynne å skape ting selv, være kreativ osv uten en rød tråd å holde seg til blir det fort ikke så greit lenger.

Nå er det såpass forskjellige ingeniørjobber der ute at det ikke går ann å snakke for andre, men å befinne seg på tynn is kunnskapsmessig er en del av hverdagen min som dataingeniør. Da er det bare å prøve og feile og drive research inntil man skjønner hvordan man skal løse ett gitt problem. Det er iallefall mye rom for oppfinnsomhet i stillingen min og jeg trives med å være med på å skape ting. Veldig mye av det dataingeniører er med på er prosjektbasert og det skulle gjerne vært lettere å finne den "røde tråden" innimellom.

 

Jeg antar du kan trives bedre i en øk/adm karriere om du foretrekker kokebok-oppskrifter. Økonomer jeg kjenner virker veldig stødige med tallføring, flinkerene enn meg iallefall, så jeg skjønner at noen føler seg kallet til å bli økonom. Lykke til med valget.

Lenke til kommentar

Takker for alle svar :)

 

Men jeg er langt ifra å ha kommet frem til noe, så setter pris på flere svar :)

 

Jeg husker at på gymnaset så var det gjerne 3MX som var forholdsvis enklest for meg. På eksamen(privatist) gikk alle oppgavene(utenom sansynlighetsoppgaven) veldig lett. Jeg hadde lært faget og da var og ble det slik, bare en måte å løse oppgavene på, ingen bruk for kreativitet. Det er slik jeg liker det. Vet ikke om det kan gi noen en ekstra pekepinn i spørsmålet om jeg bør bli ingeniør eller økonom ?

Endret av Pinky2
Lenke til kommentar

I ingeniørutdannelsen har man innføringskurs i økonomi, ett fag om prosjekt og en god del realfag. Det er gode muligheter for å jobbe videre mot økonomi i etterkant av en ingeniørgrad siden graden er veldig allsidig. Jeg vet iallefall om en linje som lar deg ta økonomigrad på ett år: PØL. Så om du ikke klarer å bestemme deg vil du fortsatt ha mulighet til å ombestemme deg dersom du går ingeniør. ;)

 

Å gå fra økonomi til ingeniør vil jeg ikke anbefale derimot. Jeg tviler på om det er mulig uten å begynne helt fra bunnen av siden økonomilinje er mer spesialisert.

Lenke til kommentar
Skyter litt fra hoften. Har du vurdert å interessere deg for aksjer? (analytiker).

Jeg vet lite om aksjehandel, men jeg antar at jeg muligens kan være den rette til å drive med noe sånt. Har ikke vurdert det nei. Men jeg trodde ikke det var mye muligheter for å ha dette som jobb, dvs være ansatt til å drive med det ?

Endret av Pinky2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...