Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hva ser du på som et bra karaktersnitt etter vgs?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Realfag matta er den eneste som kanskje kan være på samme vanskelighets grad som matten på yrkesfag elektro.. Og går elektro og det er ikke barne mat fysikk vi har i motsetning til almenn folka som sitter i kantina og prater og kanskje analyserer et dikt..

 

T, vil anse alt over 4,3 sirka som et bra snitt :)

Matten på yrkesfag er enkel i forhold til matten på studiespes./allmennfag, mye mer praktisk og mindre abstrakt. Det er en grunn til at elever som har gått elekto/mekanisk/etc. må ta teoretisk matematikk som privatist, eller ta forkurs, hvis de ønsker å gå videre som ingeniør.

 

Jeg anser forøvrig et karaktersnitt over 5 som bra.

Endret av Billy-the-kid
Lenke til kommentar
  • 11 år senere...
V_B skrev (På 14.4.2009 den 18.49):

 

Dette er kanskje litt OT, men jeg synes det er litt ironisk hvordan enkelte mennesker med allmenfaglig (?) utdanning alltid klarer å påstå at yrkesfaglig utdanning er så vanvittig mye lettere enn den linjen de går, selv om de faktisk ikke vet hva den yrkesfaglige utdanningen går ut på og hvor mange forskjellige yrkesrettninger de finnes.

 

Når det kommer til snitt så må du nesten bare sette deg ett mål. Om du ikke legger et minutt i skolearbeid på fritiden så vil jeg nesten påstå at 4 er bra snitt. Bruker du en del timer og jobber systematisk så burde en 5er være innen rekkevidde.

Jeg går nå påbygg, er vel ferdig nå da. For meg var det mye vanskeligere å oppnå høyere karakterer på yrkesfag enn påbygg. Yrkesfag er ikke vanskelig på samme måte som allmenn, men det krever mye mere innsats. Lengre skoledager, mye av det samme hele tiden. Man blir veldig lei og det er store krav for å gjøre ting perfekt, så det kan være veldig vanskelig å oppnå høye karakterer. Jeg gikk søm og lærere var umulige å please. Tror ikke jeg fikk en eneste 6 og jeg prøvde så hardt jeg bare kunne. Tror aldri jeg har vært så, både fysisk og mentalt, utslitt som jeg var de to årene. 

Lenke til kommentar

Etter at jeg gikk ut av videregående, studerte og kom ut i jobb innså jeg at snitte man har på videregående ikke betyr noe som helst. At arbeidsmengden på videregående er minimal i forhold til studier og arbeidsliv. Videregående handler på mange måter om hvor god man er til videregående og av og til hva læreren synes om deg. Jeg blir imponert av den personen som vet hva den vil og får det snittet man trenger for å oppnå det målet. 

Klart, 6 i snitt er jo kult. Da viser man iallefall en evne til å arbeide relativt hardt.

 

PS: Sorry hvis posten virker litt nedlatende, jeg kan bare basere det på mine egen erfaringer. Kanskje andre linjer enn almen er andreledes. Det jeg trodde var å jobbe hardt når jeg var 18 er ikke hva hardt arbeid er.

Endret av Flin
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Slettet+981734123

Karakterane frå vidaregåande blir berre brukte til opptak til høgare utdanning. Dermed betyr karakterane dine ingen ting, så lenge du kjem inn på det du ønsker. Eg vil derfor seia at eit bra karaktersnitt er det såvidt kjem inn på ønsket ditt med! For nokon er det 2, medan for andre er det nærare 6.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...