Jump to content

nyansattnr5

Medlemmer
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nyansattnr5

 1. 2017: 225 kr/t, Oslo 2018: 220 kr/t, Trondheim 2019: 234 kr/t, Oslo 2019: 220 kr/t, Trondheim 2019: 244 kr/t, Oslo Tilbud jeg fikk, men ikke tok: 2019: 220 kr/t, Oslo 2019: 240 kr/t, Oslo 2019: 234 kr/t, Oslo 2019: 205 kr/t, Oslo Er ferdig i juni 2020.
 2. Jeg hadde forsøkt å overvåke tilgang til registry mens jeg kjører veiviseren. Prøv å skrive inn en vilkårlig nøkkel, klikk OK, prøv å snappe opp hva programmet spør etter. https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/procmon Jeg hadde også spurt om de kunne dumpet kildekoden til programmet. Får sikkert nei, men verdt å spørre.
 3. Det stemmer, la meg moderere meg litt. 650 er normalt for de som synes lønn er viktig.
 4. 650 total kompensasjon er i mitt hode standardtallet for Oslo. Dfind, Netlight og en håndfull mindre konsulenthus gir dette. Jeg ser ofte denne summen i kontraktene til "datafolket" i femte klasse på Gløshaugen. Jeg kjenner fem seks stykker med nøyaktig dette tallet. Tilbudene mine har litt bias fordi jeg aktivt undersøkte lønnsnivå før jeg søkte. Jeg tok aldri kontakt med selskaper jeg fikk vite ikke går over 600 for nyutdannede, e.g. Sopra Steria og Capgemini. Jeg tok heller ikke kontakt med de selskapene som jeg visste ga over 600, men som jeg også visste med 100 % sikkerhet ikke ville gå over 650. Det er ikke mye jeg "kan". Jeg var i en posisjon til å forhandle fordi jeg (1) ble ansatt i et selskap med solid merkevare lenge før studieslutt, og (2) er genuint interessert i mange buzzwords og etterspurte felt, e.g. datasikkerhet, skydrift og blockchain. Jeg får et lite kick hver gang jeg SSH-er inn i en nyopprettet VPS. Er ikke ekstra interessert i AI, men har en akademisk utmerkelse i det (betyr ikke jeg kan det). Jeg studerer for øvrig ikke datateknologi, og anser meg selv som en generalist fremfor alt.
 5. Oslo-tilbudene mine denne sesongen: 465, 625, 650, 560, 640, 570 Trondheim: 646, 625, 705 Tallene er total kompensasjon, MSc, oppstart ca. juni 2020. Jeg hadde samme inntrykk som du har om lønn i Trondheim vs Oslo, men jeg ble overrasket av virkeligheten.
 6. Holte Consulting, Deloitte, PwC og de andre på listen som driver med ikke-teknisk konsulentvirksomhet og/eller revisjon, kan du anta jobber mye. Noen selskaper kan velge å betale overskuddsdeling gjennom aksjeutbytte i stedet for lønnsbonus, e.g. Kantega. Takk for arbeidet, flott oversikt.
 7. Var ikke før tilbud nr. 8 at det kom en definert svarfrist. Var en del masing i mellomtiden med muntlige frister over telefon, men ingen harde krav. I realiteten hadde jeg ingen frister på noen av tilbudene; hvem som helst av dem hadde tatt meg om bord hvis jeg spurte dem etter fristen. Jeg må få et vesentlig bedre tilbud før jeg bryter kontrakten jeg nå har signert. I alle fall ikke lavere enn 75k økning.
 8. I alle fall 10/11 av egne tilbud og 100 % av venners tilbud. Unntaket var en startup med fire ansatte og <1 mill i kapital.
 9. 95 % av IT-arbeidsplasser har disse godene. Jeg antar alt dette er inkludert i kompensasjonspakken hvis ikke annet er nevnt.
 10. Jo, forskjellene er dramatiske. Hvis avdelingen krysser en kvartalmargin på 25 % øker bonusen veldig mye per krone. Oppførselen er som en giret opsjon.
 11. Bonusen er beregnet fra resultatet til hver enkelt, lokal underavdeling. Det er dramatisk forskjell fra sted til sted. Er dine tall for Oslo?
 12. De har to andre virkemidler som er med på å beholde ansatte. 1. Aksjespareprogram som krever at man sitter på aksjene i to år før man kan selge dem. Det er også slik at man kan kjøpe flere ekstra, rabatterte aksjer jo flere aksjer man allerede har. 2. Diger del av lønn er bonus som betales ut i mai basert på fjorårets resultat. Hvis man sier opp på tidligere dato enn mai, mister man rettighet til bonus fra forrige kalenderår. Dvs., med 3 måneders oppsigelsesfrist, må man jobbe minst 8 måneder i Bouvet uten bonus i det året man ønsker å si opp.
 13. Er det noen som har datapunkter på lønnsutvikling i Bouvet for nyutdannede? Jeg har hørt fra bekjente at den skal være standard 3 %, og at man ikke øker nevneverdig i starten, slik det er mange andre steder.
 14. Det slutter på 9 eller 10. Har 8 nå. Jeg synes det har lønnet seg. Det stemmer for så vidt at jeg vil raskt ut i jobb, men jeg er ikke ferdig som student før juni 2020 uansett.
 15. Nytt tilbud. Stort konsulenthus. Stillingstittel: Consultant Sektor: Privat Arbeidsoppgaver: Utvikling, sikkerhetsarkitektur Erfaring: 0 år Alder: ~25 Utdanning: MSc i teknologi Sted: Oslo Goder: Generiske IT-frynsegoder Lønn: 570 000 fast lønn De kommer ikke til å forhandle.
 16. Nytt tilbud i dag. Kommer fra stort konsern som ikke har IT som kjernevirksomhet. Stillingstittel: Utvikler på infrastruktur Sektor: Privat Arbeidsoppgaver: Utvikling og serveradministrasjon, DevOps Erfaring: 0 år Alder: ~25 Utdanning: MSc i teknologi Sted: Oslo Goder: Generiske IT-frynsegoder Lønn: 640 000 fast lønn Tror ikke de strekker seg lengre. Fikk høre HR måtte gi spesiell tillatelse til denne.
 17. Trillet inn et nytt tilbud i dag. Kommer fra et kjent konsulenthus med ~200 ansatte. Stillingstittel: Konsulent Sektor: Privat Arbeidsoppgaver: Utvikling Erfaring: 0 år Alder: ~25 Utdanning: MSc i teknologi Sted: Oslo Goder: Generiske IT-frynsegoder Lønn: 550 000 fast lønn, 10 000 i bonus Jeg svarte over telefon med at jeg får ~100 000 mer i Trondheim, og de sa tilbake at de ikke klarer å konkurrere mot det, enkelt og greit.
 18. Jeg tenkte på ting som penetrasjonstesting, nettverksarkitektur, incident response etc. De tingene man gjør som konsulent i Mnemonic, Watchcom, Syscom, fire store cyber etc. Jeg kunne funnet på å gå inn i en slik jobb, men jeg er interessert i å vite om ferdighetene man lærer her er like overførbare til selvstendig virksomhet som det utvikling er.
 19. Ja, finnes de? Det føles som markedet for IT-sikkerhet er helt og fullstendig dominert av de store merkevarene. Jeg har personlig hørt salgsansvarlige for flere store, norske konsulenthus fortelle at de ikke vinner kontrakter på IT-sikkerhet, og at det antagelig er fordi de mangler den nødvendige merkevaren. Er det noen her som vet om én eller flere som er selvstendig konsulent innen IT-sikkerhet?
 20. Jeg hadde forstått sammenligningen dersom kona di aksepterte en 99 % sannsynlighet for at hele innsatsen hennes bunnet ut i 0 NOK.
 21. Tenker du denne modellen er mindre gunstig enn ren bodyshopping med hensyn på omsetningen og profitten i selskapet?
×
×
 • Create New...