Gå til innhold

4-linjers signaturer, hvordan tolkes grensen?


Anbefalte innlegg

En annen bruker på forumet hadde inntil nylig følgende signatur:

bilde2e.jpg

 

Denne skjermdumpen er tatt på min Mac med forumets normal-skin og et Safari nettleservindu som var 1024 bildepunkter bredt. På min maskin holdt vedkommende bruker seg altså innenfor 4-linjersregelen, men likevel er denne signaturen nå slettet nettopp med 4-linjersregelen som begrunnelse.

 

Jeg ser ikke bort fra at i vedkommende moderators oppsett så havnet et eller to ord på ei femte linje. Men da er spørsmålet helt naturlig, hvis brukerne ikke har nøyaktig samme oppsett som de ulike moderatorene, hvordan kan de enkelte brukerne da vite om signaturen er for lang eller ikke?

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Altså, hvis du ser helt nederst på siden skal det stå: "Diskusjon.no" og til høyre / under: "Norsk"

Det gjør det hos meg. Og i mitt standardoppsett var altså denne signaturen på kun 4 linjer. Og likevel ble den fjernet. Forstå det den som kan ... :hmm:

 

Kanskje det burde legges til "sett med en Windowsmaskin med 1024 bildepunkters bredt IE 7 nettleservindu", for alle som har laget websider i noen år vet at f.eks Mac OS viser standardskriftene litt mindre enn Windowsmaskiner, og desssuten er det ofte forskjeller fra nettleser til nettleser hvordan samme side gjengis.

 

Eller kanskje 4-linjersregelen burde endres til "maksimalt ... tegn". Det hadde vært fair for alle de som ikke hadde nøyaktig samme oppsett som de ulike moderatorene.

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar

Retningslinjene er tydeligvis ikke klare nok på dette punktet.

Jeg kunne altså laget meg en signatur som med med standardforumskinet i norsk versjon kun var 4 linjer, på min maskin og med min nettleser, men likevel kunne signaturen slettes hvis samme signatur ble mer enn 4 linjer på en moderator sin maskin.

Lenke til kommentar

Å begrense det til antall tegn ville neppe være en god ide. En kunne risikert at det ble oppdelt over langt flere linjer. Det kunne ført til mange lange signaturer, som ville tatt fokuset bort fra postene.

 

Det var slik at du tok bilde av signaturen i Diskusjon.no sitt skin? Uantsett la jeg merke til at lengden på valget Diskusjon.no og de andre statiske utseendene ikke hadde den samme bredden. Diskusjon.no har noe mindre plass per linje for signaturer. Jeg har fremmet forslag om at Diskusjon.no skal få den samme plassen til signaturen slik at det i hvert fall ikke er noen forskjeller mellom de statiske valgene på hvor mange linjer det er. Problemet med forskjellige lengder på forskjellige oppløsninger, operativsystemer osv. får vi nesten se nærmere på - og se om vi kan få en bedre formulering på det.

Lenke til kommentar
?? Det har aldri vært min signatur

Jason, ingen har ropt på deg. :D

 

Det var en annen bruker på forumet som inntil for få dager siden hadde den omtalte 4-linjerssignaturen. En tredje bruker rapporterte den, fordi et par tre ord kom på en femte linje på hans maskin (og antagelig også på moderatorens maskin), mens på min maskin, med standard oppsett (som foreskrevet i reglene) så var den altså på kun 4 linjer.

 

Det er derfor jeg har spurt om man kanskje bør justere denne regelen. For jeg (og antagelig mange med meg) kan jo tydeligvis ikke vite om min signatur evt. overskrider regelen, uten å først skaffe meg samme type OS og nettleser som det moderatorene her bruker for å sjekke signaturen i deres oppsett.

 

Over 10% av alle PC-er som selges i USA er nå Mac-er og andelen stiger stadig, og selv om markedsandelen neppe er like høy her i Norge, så er andelen Mac-brukere også her økende. Tidligere var diskusjon.no for Windows-brukere only (i hardware.no-tiden), men nå finnes det jo faktisk et Mac-forum her (selv om det ikke ligger under OS, men derimot er gjemt under programmer). Det er derfor på høy tid å få til en signaturregel som faktisk er tolkbar for alle.

 

Kanskje man rekker å få inn en oppdatert signaturregel i de nye retningslinjene, som etter sigende er rett rundt hjørnet?

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar
?? Det har aldri vært min signatur

Jason, ingen har ropt på deg. :D

Det er jo mitt sitat som er i førsteposten

Jeg ser det, men i denne tråden er sitatet ditt kun et eksempel på en 4-linjers signatur, som altså en annen bruker brukte inntil for få dager siden. Dessverre for deg kommer jeg ikke til å oppgi hvilken bruker jeg fant signaturen hos.

Lenke til kommentar

Overstående signatur har ihvertfall 4 linjer hos meg, både på macen og pcen, så det er ikke noe forskjell der.

 

Hvorfor den ble slettet vil jeg ikke uttale meg om, da jeg ikke har vært involvert i det. Vedkommende som fikk det slettet, fikk det muligens slettet pga. en annen grunn. Jeg så at det siterte innlegget var slettet. Etter min mening så er det også ganske smakløst.

 

Både grunn og pm har som sagt blitt levert på pm.

Lenke til kommentar
Overstående signatur har ihvertfall 4 linjer hos meg, både på macen og pcen, så det er ikke noe forskjell der.

Hvis du tenker på skjermbildet av den aktuelle signaturen som jeg har gjengitt i åpningsinnlegget, så er det altså et bilde som ikke endres av hvilken maskin man bruker ... :whistle:

 

Prøv å ta i bruk signaturen som din egen (skriv inn teksten fra mitt bilde), og sjekk deretter om det ser ulikt ut med ulike OS og ulike nettlesere.

 

Redigering: Her har jeg tastet hele teksten bokstavrett, inkludert eventuelle skrivefeil:

 

Jason Something - «Jeg traff igjen en tidligere mobber for noen år tilbake. Hun var en skikkelig drittsekk, ødela ganske mye av ungdomstiden min. Det viste seg at hun hadde fått kreft, og hun så ut som et skjelett. Jeg tok på meg det største smilet jeg kunne i det jeg gikk forbi henne og dultet i henne med vilje slik at hun nesten falt. Det var en fantaastisk følelse at hun var så dårlig og hadde vondt (hun døde noen mnd etterpå)»

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...