Gå til innhold

Frustrerende problem Abit KT7 + Athlon 1Ghz


ksnes

Anbefalte innlegg

Kjøpte et Abit KT7 hovedkort og en Athlon 1ghz Cpu fra komplett i mars i fjor, for å bygge sammen en PC til en av våre ansatte (jobber som IT-konsulent i en kommune) Satte i sammen PC-en, en enkel PC med ovennevnte deler + en IBM 75GXP (Jada...) og et Matrox G400 16mb. Puttet dette her inn i et Aopen hx45, og alt så ut til å fungere greit. Installerte Win2K og satte PC-en i hylla i påvente av at den skulle bli tatt i bruk. Nå sluttet personen som skulle ha PC-en, så den sto i hylla noen måneder, uten å være i bruk.

 

Når jeg så tok den fram igjen for å ta den i bruk i August i fjor, skjedde det noe svært merkelig. Jeg slo på PC-en, og det eneste som skjedde var at den piper 4 ganger, 4 lange pip, og så slår seg av. Oppstarten høres ellers ut til å gå greit, dvs disken blir startet, alle vifter starter som de skal, osv, men skjermkortet "starter" ikke. Etter vanlig praksis når jeg feilsøker tar jeg av en og en komponent for å prøve å isolere problemet, og til min forbauselse er problemet det samme, også når jeg starter med bare CPU og hovedkort, uten ram og andre kort. Etter å ha testet litt mer fram og tilbake, sendte jeg cpu, hk og ram til Komplett der de testet det og sa at alt var OK. Når jeg får delene tilbake setter jeg dem i sammen igjen, og får samme resultat som før, 4 pip og maskinen slår seg av. Har testet annen strømforsyning for å prøve om det kan være denne som er problemet. Neste punkt på programmet nå er å teste cpuen i et annet hovedkort, og hovedkortet med annen CPU, så får vi se hvordan det går.

 

Laaaaaang post, men det jeg lurer på er det noen her som har peiling på hva det er som kan være galt her? Har testet det meste etterhvert, og er virkelig i ferd med å slippe opp for idèer!!!!

 

PS de fire pipene står for "System time failure" eller noe sånt, men kan ikke si jeg får noe mer ut av det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svaret...

 

Kommer ikke så langt at jeg kommer inn i bios, skjermkortet "starter" ikke i det hele tatt. Så det bli litt vanskelig. Skal teste den andre "vifte-kontakten" Har prøvd å resette bios ja. :smile:

 

[ Denne Melding var redigert av: ksnes på 2002-01-21 11:38 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-21 13:37, Colin skrev:

Regner ikke med at det hjelper, men siden du ikke kommer inn i bios.....har du forsøkt å resette cmos? Mener at det er en liten jumper ved siden av chipset'et på kt7 korta. Det står jo i manual da, hvordan dette gjøres.


Pål


 

Å resete CMOS er det samme som å resette bios.. det merkelige her er at en pc som ikke har blitt brukt på lenge ikke funker, så vidt jeg veit så har ikke hardware noen forbruksdato stempling =) såå, det er sikkert bare hk som har fått ett hardt slag eller no, test alle komponenter i en annen PC.. så da vil du se om det er hk eller skjermkort som er "fucka"

 

Housey

Lenke til kommentar

Dette høres ut som enten;

 

1. Ram brikkene er defekte/løse e.l.

2. Skjermkortet er løst/defekt eller at agp porten er ødelagt.. (hvis det er agp da..)

 

Jeg hater piipelyder fra pc'en.. De skulle laget et oppslagsverk for pipelyder med henvisning til hva som er galt ved de forskjellige lydene.. :grin:

Da hadde livet vært lettere..

Lenke til kommentar

Det finnes mange oppslagsverk som tar for seg dette her. Har selv brukt, og kan anbefale en bok som heter"Upgrading and Repairing PCs"av Scott Mueller. Ellers kan du stort sett finne det du leter etter på nettet. Det gjelder bare å vite hva en skal søke etter/ ha nok engelskkunnskaper til å formulere problemet sitt.

 

Jeg kan forresten anbefale denne siten her http://www.pcguide.com/ts/x/sys/beep/index.htm

Denne ser ut til å ha info om det meste.

Lenke til kommentar

Jeg fant løsningen på dette problemet likevel, og den var latterlig enkel.

 

 

Det er to tilkoblinger til vifter ved siden av prosessoren, FAN1 og FAN2. I manualen til hovekortet står det "attach the connector from the individual CPU fan to the header named FAN1 or FAN2" Jeg koblet CPU-viften til den tilkoblingen som lå nærmest CPUen, FAN2. Det er jo vanlig logikk at det er det letteste... I manualen til mitt Asus A7V (eller på sidene til Asus, husker ikke helt hvor) sto det at CPU-viften måtte kobles til en bestemt kontakt, så jeg var veldig nøye med å sjekke dette. Som du ser over, står det ingenting om at dette ikke funker i Abits manual, det står tvertimot at du kan koble den til begge! Det var likevel dette som viste seg å være problemet, når jeg koblet CPU-viften til den andre kontakten funket alt plutselig OK.

 

ødme>

 

Moralen i dette er, som jeg alltid har levd etter tidligere: Ikke les manualen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...