Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan behandle snorking?


Tomprofil

Anbefalte innlegg

Jeg er en av de uheldige som snorker noe så til de grader, noe som skaper frustrasjon både hos venner og meg selv, og generelt folk som sover i nærheten av meg. Har sikkert uendelig antall historier å fortelle av reaksjoner og slik pga. min snorking.

 

Jeg lurte på om det fantes noe i dag, som faktisk fungerer mot snorking. Det finnes sikkert titalls midler mot snorking, men jeg har sluttet å tro på lovende reklamer rundt om på nettet og på tv, for mye av det er bare bull..

 

Og er mulig å få sjekket snorkingen av en lege? Har nemlig hørt at snorking kan komme av luftveisproblemer, som jeg slet med i ca 8 år, og at ved veldig kraftig snorking, så kan man ta en liten operasjon for å minske snorkingen.

 

Blir veldig glad for tips og hjelp, for det er utrolig surt å snorke så mye som jeg til stadighet hører at jeg gjør. Det er visst så ille at folk har flyttet seg om vi har sovet på samme rom. Jeg pleier ikke bry meg særlig, men om det er mulig å gjøre noe med det, så tror jeg nok ikke det ville gjort noe om jeg hadde fått fikset det:p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det går ann å ta operasjon mot snorking ja. Må være nokså ille i det tilfelle. Regner med at du må kontakte fastlegen din, og så vil han sende deg videre hvis han ser det nødvendig.

 

Har du prøvd noen av det de reklamerer med på tv? Kan hende det hjelper, man vet aldri. Aldri prøvd noen av dem, men sliter heller ikke med snorking.

 

Eller bare gå på et apotek å spør?

Lenke til kommentar

Har ikke prøvd det, men kjenner flere som sliter med snorking. Ikke like ille som meg, men ingen av de merket noe forskjell når de prøvde ut forskjellige nesesprayer osv...

 

Men om det ikke er noen som vet om noen produkter som har en kjent virkning, så får jeg vel nesten høre fastlegen om hva jeg får gjort. Han har jo alt av papirer om de problemene jeg har hatt tidligere, så er sikkert lettere for han og ta en vurdering;)

Lenke til kommentar

Jeg kan helt klart bidra til at snorkingen minsker ved å gå ned i vekt, men det har hengt med fra jeg var 7-8 år, og har bare blitt verre. Snorket like ille den perioden jeg var veldig aktiv og ikke var så stor som jeg er nå. Hadde også en periode da jeg var mindre hvor jeg stoppet å puste i søvne, så jeg tror mye av snorkingen min henger igjen fra tidligere luftveisproblemer.

 

Menmen, har planer om å starte med treningen igjen i løpet av uken, så får jeg se an om det hjelper med å gå ned i vekt;)

Lenke til kommentar

Snorking og pustestopp kan henge sammen.

Om du har pustestopp pga av blokkering av luftveiene (Obstruktiv Apnø) kan det opptre sammen med snorking.

Generellt er søvnapne uheldig for hjertet på sikt, og skulle det være det du har kan det være en god ide å få behandling.

Det finnes flere behandlingsformer; du kan sove med en CPAP maskin som hjelper deg å holde pusten i gang, det går an å operere for å sikre at du har friere luftveier når du sover, og generellt kan man gå ned i vekt, styre unna alkohol, og liknende småtiltak.

Lenke til kommentar
Gjest snorkeren

Jeg har prøvd både sov godt nesespray og silence som sprayes ned i svelget.

silence hjalp i 4 uker før det mistet effekten på meg, og sov godt nesesprayen hadde ingen effekt i det hele tatt.

Er nok noe som varierer veldig fra person til person, må innrømme at jeg stussa over at silence slutta å virke selv om jeg bytta til en ny beholder!

Skal til legen denne uken og bli henvist til søvnutredning, for samboeren min er tvunget til å sove med ørepropper hver natt om han vil sove. Håper da å få operasjon fortest mulig.

Lenke til kommentar

Zedopor spray hører jeg skal være effektiv på dem som har problemer med å få virkning fra andre produkter.

 

Det er også helt sant det som skrives om vektreduksjon, for det vil ofte fjerne snorkingen helt. Hvis du spiser en del fett på dagen vil dette også påvirke snorkingen påfølgende natt hvis du ligger i grenseland.

 

Operasjon som løsning på dette problemet synes jeg høres drøyt ut, prøv heller en kraftig slagplan for vektreduksjon og god ernæring. Da får du også en drøss med andre helsefordeler på kjøpet. Lykke til.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Hei.

 

Bringer denne tråden på banen igjen da det er aktuelt for meg.

 

Snorker veldig mye og det begynner å bli veldig irriterrende for meg.

 

Flere som har erfaringer med spray eventuelt operasjon? Koster operasjon veldig mye, eller får man dekket noe av dette?

 

Jeg er svært veltrent og overhodet ikke overvektig, så liten vits å dra frem dette som et argument.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...